Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csovimama

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról korábban beszámoltunk, a kispesti ún. servúdi erdőben élő hajléktalan emberek lakói ellen az erdészeti hatóság eljárást indított az erdő jogosulatlan használata miatt. A kunyhókra egyenként kiszabott 100 ezer forintos bírság ellen fellebbezést nyújtottunk be,…..
Nincs rossz napom! Nem vagyok ideges, viszont még nyugalmi állapotban sem szeretem a kitolásokat. Pedig - csak úgy hirtelen - kettőről is beszámolhatok. Budapest, IX. ker. Haller utcaii Munkaügyi Központ. Aki még nem volt ott, tudni kell, hogy a hajléktalan emberek szankcionálása…..
A Város Mindenkié hajléktalan és szövetséges tagjai, valamint a csoport szimpatizánsai november 14-én, csütörtök reggel 8 óra 15 perckor kézen fogva, verseket szavalva és énekelve állták körbe a Fővárosi Közgyűlés dísztermében a képviselők székeit, hogy ily módon erőszakmentesen akadályozzák a…..
csovimama 2013.12.29 12:49:52
Szeretettel köszöntelek a hajléktalan emberek társaságába tartozóként,és örömmel válaszolok kommentedre. Igen, minden tisztelet és becsület az 5 gyermekes többszörös olimpiai bajnoknak és mindenkinek, aki emberhez méltón él, dolgozik, családot nevel. Tudod, kedves kommentelő, mi is éltünk, sőt, ma is - hajléktalan létünkre - élünk így, munkával, családot nevelve, nagyon szerény körülmények között. Mi csak az otthonunkat veszítettük el valamikor, valamiért, a méltóságunkat nem. Ehhez segítséget nyújt a magyar kormány, a fővárosi és helyi vezetés, valamint az olyan kommentelők, akik nem bizonyosodnak meg dolgokról, csak ítélkeznek, sokszor, sok emberrel szemben jogtalanul, megalázóan! Ahhoz nem kell hajléktalannak lenni, hogy valaki gyermek fejjel alkoholista legyen, börtönt járjon, agresszív legyen. Ehhez talán rossz családi háttér, csalódások tömkelege és ki tudja még mi vezet. De ez a lakással rendelkező polgároknál ugyan úgy fennáll, működik, nem értem, miért a hajléktalan emberekre van ez egyértelműen ráverve. Te miért vagy agresszív? Nagyon szivesen elbeszélgetnék veled a kedvességről, a mosolyról, mely szebbé teheti a napod, még akkor, is ha nincs aznap kenyered, a szeretetről, összetartozásról, amit lakhatással rendelkező polgároktól kapok, azt hiszem azért, mert nyomorúságomban is ember vagyok.
Ezt, és nagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és mindenkinek, csak egy hajléktalan öregasszony: Csövi mama
A 2013-as évben most zajlanak az utolsó lomtalanítási napok, melyet a Budapest IX. kerülete zár. De jövőre már keserű szájízzel gondolunk a lomtalanításra… Ha egyáltalán lesz, hiszen a jelenlegi törvény büntethetővé tette a „lomizást”. Konkrétan: a törvény kimondja, hogy a lomtalanításkor kitett…..
csovimama 2013.11.10 18:07:49
@Dr_utcai_arcos: Kedves Dr.utcai arcos! Szeretettel köszöntelek a blogomon, mint valóságos személy, aki aktivista munkája révén tud laptopon, irodából írni. (Sajnos tévedtél, nem talált eszközről, nem ingyenes wifi-ről irok.) Bár hajléktalanként élek, de nem az utcán, és nem azért irtam az általad szösszenetnek becsült kis dumcsimat, mert mindenkiről feltételezem, hogy a hajléktalan emberek ellen beszélnek, hanem azért, mert sajnos tapasztalatból tudom, érzékeltem, átéltem számtalanszor, hogy igen is,becses rendőreink csodásan kiválasztják kik az otthon nélküliek, és érdekes módon, velük szemben azonnal fog a tolluk csak úgy, puszta szivatásként. Nem demagógia, hanem valóság ma Magyarországon a hajléktalan emberek üldözése és szeretettel élnek egyesek ezzel a lehetőséggel, kihasználva, hogy mögöttük nem áll senki. Nem egysíkú vagyok,hanem megalázott EMBER egyolyan országban, ahol születtem,tanultam, valamikor aktivan dolgoztam és adóztam, ma pedig 10-12 órát dolgozom azért, hogy megvédjem magam és elesett társaim emberi méltóságát, jogát, kiálljaka kirekesztés és a társadalmi igazságtalanság ellen. És mindezt igyeksze EMBERI SZÓVAL, minden atrocitás és drasztikum nélkül, mert én hajléktalanként is ember akarok maradni! Ezt kivánom mindenkinek, és sok sikert életéhez! Egy valósághű csövi mama.