Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Albrecht Ens

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg pár évtizede a maffia egyik fő ereje a nyilvánosság kerülése, a titkos üzelmek lebonyolítása volt, mára gyökeresen megváltozott a helyzet, a szicíliai nagymenők például a közösségi oldalakon mutogatják, mekkora menők. Lehet, hogy ezzel ássák meg saját sírjukat. A…..
Albrecht Ens 2014.08.04 17:36:11
@Nbl: Nekem is ez jutott eszembe. A kép alapján szerintem nem zárható ki.
Itt a vasárnap, holnap ismét meló, de még mielőtt letargiába esnénk jöjjön egy újabb motivációs, szemet gyönyörködtető és tesztoszteron boost-oló válogatás. Vidám vasárnapot mindenkinek! ..
Albrecht Ens 2014.08.03 16:45:53
Mandiner blog Első a munka! 2014.08.01 07:01:00
Vendégszerzőnk, ma-ki írása. * „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés: kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába.” (Máté 9:37-38)   A munkaerőpiacon sajnos pont nem ez a helyzet: a munkásnak nem jut elég aratnivaló, mert állítólag akkora a…..
Albrecht Ens 2014.08.02 12:07:22
Erősen elfogult az írás. Szinte csak a munkáltatók szemszögéből nézi a dolgokat.
Vannak persze igazságok is benne. Például sokan nem szeretnek megmozdulni a munkahelyen, csak akkor, ha ott van a "főnök". Ezt tapasztaltam én is és rendkívül zavaró, hogy ugyanannyi a javadalmazása az ilyen embereknek is, mint a becsületesen dolgozóknak.
(Mint fentebb már írták: javadalmazás=munkamorál. Vagyis meg lehet-e normálisan ((nem luxus szinten!)) élni a fizetésből, egy normálisan élő ((nem italozó,drogozó,stb.)) embernek, családnak?)
A többire válaszként pedig egy rövid történetet idéznék fel. Évekkel egy kkv-nál voltam vezető. Amikor még én érkeztem oda egy kicsi családi vállalkozás volt, egy tehetősnek mondható vállalkozó többedik vállalkozásaként,amely kb.12 főt foglalkoztatott. Nagyon megindult a cégnek, 2 év múlva már 4-szer annyi alkalmazott kellett, de a bevételek a sokszorosára emelkedtek. A kezdetben normális, de önbizalomhiánytól sosem szenvedő tulajdonos(ok) életszínvonala az erős felső-középosztálybeli szintről nagyot ugrott. Kezdetben mindenki be volt jelentve, ha nem is a fizetésével megegyezően,de minimálbérrel (nem volt jelentősen magasabb a bérezés sem). Akkor amikor ment a cégnek, már elkezdődött a siránkozás,hogy neki sem könnyű. El is ismertem,hogy tényleg nem az, az ő szemszögéből nézve,de hozzátettem néha,hogy nem annyira rossz a helyzet (sőt!). Gyakorlatilag csak akkor láttam bent a tulajt és a feleségét,amikor pénz kellett. "Most vegyél ki a széfből ennyit meg annyit!"
"Úristen! Ennyi járulékot fizetünk?" (Halkan megjegyzem havi milliós tiszta nyereség mellett.) És onnantól a lelépő munkatársak (minimálbért épphogy meghaladó fizetés,évente 10nap fizetett szabadság, 0(nulla) táppénz miatt) helyére felvetteket már nem jelentették be. Persze utána az lett a szlogen, hogy "örüljön az ember, ha manapság van munkája" és "úgysem lesz nyugdíj",valamint "úgyis cserélődnek az emberek". Természetesen az ott sohasem tevékenykedő feleség és a tevékenységet végző férj magas összeggel volt bejelentve. Majd erről a bejelentésről meg is feledkeztek. Időről időre felhoztam,hogy legalább a lelkiismeretesen, jól dolgozó embereket jelentsük már be,mert elmennek. Mégiscsak szakemberek,a betanulásuk idő,pénz, nem lopnak, időben megjelennek, nincs bajuk a munkával,valamint nem elhanyagolható módon ki lehet velük jönni, stb. Nem mondták,de tudtam,hogy jön másik,mert ugye munkanélküliség van és elvállalja ilyen körülmények között is. Sok céggel ellentétben itt a munkához szükséges jó eszközök nagyrészt rendelkezésre álltak és a tulaj nem cseszlette az embereket feleslegesen. Bent se volt. Pár év után egy munkaügyi ellenőrzésen fennakadtunk és be kellett fizetni a munkaügyi bírságot. Onnantól le voltak fizetve az ellenőrök is és tudtuk mikor jönnek, valamint a lehető legminimálisabb összeggel (8órás minimálbér maximum) az alkalmazottak zöme is be lett jelentve.
Ezek után egy takarító leányzó,aki 5 éve dolgozott ott, (rendesen,munkáját tisztességesen elvégezve) bejött hozzám, hogy tanácsot kérjen. Szerette volna,ha 5 év után megemelné a tulaj az órabérét (Ő egyáltalán nem volt bejelentve.Többször szóltam az Ő érdekében is,de sikertelenül.),mert még ugyanannyit keres,mint amikor felvettük. Pont bejött a tulaj és a hölgyet támogatva felvetettem a "főnöknek"a kívánságot és ami ezután jött azt nem felejtem el: letette az x milliós autójának a slusszkulcsát az asztalra,majd levette a fejéről a százezres nagyságrendű napszemüveget, a többszázezres órának a csatja koppant az üvegasztalon amint az akkor még szintén sokszázezres okostelefonját letette az asztalra. Majd az Ausztráliából nemrég hazaért napbarnított karját összefonva a fejét rázta: "Nem tudok többet fizetni. Találok mást. Ha el akarsz menni, szólj időben, ne szopass meg azzal, hogy egyik napról a másikra lelépsz."
A cégnek akkoriban már kevésbé ment jól.Azok helyére akik elmentek,vagy el kellett küldeni,már nem kellett új ember,de azért még mindig bőven nyereséges cégről beszélhettünk. Emiatt egyre többet volt ott a "főnök" és a felesége. Beindult a bűnbakkeresés is.
Még fél évet voltam ott,majd sok év után otthagytam a céget. Nem vagyok irigy a volt tulajdonosra. Éveken keresztül ott dolgoztam.Kisvállalkozásként indult és jókor voltunk jó helyen,de elfelejtették,hogy a normálisan termelő munkásokból élnek ők is olyan szinten. Természetes,hogy ha jól él az ember,akkor olyan dolgai vannak,amelyet a többség nem tehet meg.
Övé volt a cég ötletet,amelyet elvitatni nem lehet tőle,de a rendes,normális dolgozót meg kell becsülni.Anyagilag és erkölcsileg is a lehetőségek határain belül. Ezen okok hiányában külföldre megy a legjobb szakemberek zöme. Ezt fel kellene ismernie a munkáltatóknak, hogy a munkavállalók zöme nem milliomos akar lenni (nyilván csak nehezen elérhető álom), hanem tisztességesen el akarja tartani magát,vagy a családját. Ennyi.
Kicsit hosszú lett, de remélem jól érzékeltettem mondanivalóm lényegét.
Albrecht Ens 2014.08.02 16:47:27
@manyuska: Igen, túl hosszú lett. Miután kitettem a kommentet meglepődtem. Te is elolvastad,remélem más is így tesz.
"Ők NEM tanulnak ilyen tanmeséből."Miből okulnak?
Majd amikor a több ok között,az ilyen vállalkozóknak is köszönhetően külföldön élő Magyar szakemberek hiányában, majd Ahmed-et, Chen-t és Lakatos Gonzálezt próbálják betanítani alap munkákra, lehet, hogy elgondolkoznak. De lehet, hogy túlságosan optimista vagyok.
A gyerekkori, becsületesen dolgozó, büntetlen előéletű,káros szenvedélyektől mentes, családos haverjaim,barátaim felével már csak skype-on beszélünk. Van aki már évek óta nem volt itthon.
@csergolec: a második barátod dőzsöl! :-)
Itt a keleti végen egy ismerősöm 300óra őrző-védő munkával kevesebbet keres...4 órás bejelentéssel, 0 táppénz,0 fizetett szabadság. Sajnos az első történet is fedi a Magyar valóságot.
Albrecht Ens 2014.08.02 20:32:27
@picur3ka: Ezt a munkaterápiát jó ötletnek tartottam én is, de mintha már leállították volna, mert a liberálisok nagyon tiltakoztak ellene.

"Nézze csak meg, a munkanélküliség problémájával indít, s a túl nagy a feladat a munkavállalónak problémával folytatja. "

Minden szakmának megvannak a rejtelmei, a saját fogásai. Ha az adott szakmáján belül akar valaki dolgozni és egy másik céghez kerül, a legtöbb esetben szükséges több-kevesebb időt a betanulásra fordítani, mert egy foglalkozáson belül többféle módszer létezik-létezhet egy adott termék létrehozásához.
Vagyis szakmán belül a legtöbben el tudják látni a feladatukat. Nyilván, ha személyes képességeit meghaladva plusz terheket tesznek az emberre, akkor csökken a minőség és az eredmény is.
Egy jó szakember, aki látja,hogy hétről-hétre nem hibázik (vagy ritkán,de ez minden munka velejárója) és nem becsülik(fizetés,bejelentés,stb.), ezt megelégelve, egy idő után elmegy. A jók egy része már elment és igen, most már minőségi problémák léptek fel, mert kevesebb jó szakmabeli maradt. A piacon lévők egy részét kellene betanítani, ami plusz pénz és idő a vállalkozónak. Ez pedig nem nagyon van ínyére. A meglévő jót nem becsülte, most pedig már érzi, hogy a gazdasági válság utáni fejlődéshez kellene a jó szakember,aki tud és hajlandó is dolgozni.
A Klapka György ihlette fényképeken modellek pózolnak a 21. Ningbo Nemzetközi Autó Expón Zhejiang tartományban. A rendezvény hétfőn zárta a kapuit. Egy "autókiállítás" képei... Fotók: Chinanews.com / Lin Bo..
vékony lányok Zoey 2014.03.21 07:00:00
 ..
Albrecht Ens 2014.03.21 18:37:25
@ordasbacsi: Azért van, hogy biztosan megtaláld az erogén zónákat :-)
Nekem amúgy tetszik a lány.
Fekete hajú lányok Talia 2014.03.03 06:30:00
Albrecht Ens 2014.03.03 10:45:35
Barna hajú lányok Monica Miller 2014.02.21 11:52:34
..
Albrecht Ens 2014.02.21 14:35:11
A természet visszahódítja azt, amire az emberiségnek nincs szüksége. Szóba jöhet-e Rákosrendező, vagy a ferencvárosi rendező (f)elhagyott része, mint természetvédelmi terület? Erre nézünk ma külföldi példát. A II. világháború után a nyugat-berlini rész vasúti…..
Naked Nastya 2014.02.09 11:00:20
..
Albrecht Ens 2014.02.10 09:23:59
A legfrissebb ONYF (Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság) adatokat alapul véve a Figyelő elkészítette a budapesti és az országos nyugdíjtérképet, amin "feketén-feherén" látszik, hogy hol laknak Budapesten belül és az országban, az átlagos számok tekintetében,…..
Társai kiszabadították a bebörtönzött maffiagyilkost az olasz Gallarate-ból, majd pár nappal később lekapcsoltak egy nagymenő maffiózót  az USA-ban, majd ugyanaznap a mexikói rendőrség is elkapta az egyik drogkartell ifjú vezérét.. A maffiákról szóló hírek szinte naponta bizonyítják, hogy a sokak…..
Barna hajú lányok Katya 2014.01.09 07:34:00
..
Albrecht Ens 2014.01.10 16:02:11
Napi Erotika 18+ LEANNA DECKER 2014.01.02 07:00:00
                         ..
Üdv! Négy rövid történetet mondok.   történet Kávéautomata üzemeltető cég felvételt hirdet technikusnak. Csináltam én már ilyet korábban, jelentkezek, behívnak. Ott ül egy koma, a szokásos tánclépések után ilyet szól nekem: "én most mindenkit ki fogok rugni, mert…..
​ Borzalmas, viszont nagyon rasszista szóviccet posztolt karácsonykor a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Hét másik HÖK-ös vezető pedig lájkolta. Update: Juhász Tamás nem érzi gáznak a posztot, a kari vezetés…..
Nem egy olyan posztot tettünk ki mi is, ami a testképpel vagy ennek zavarával foglalkozik. Nem csoda hogy a téma népszerű, hiszen komoly vitát generál általában az olvasók között, hiszen a szépség mindenki számára mást jelent. A divat folyamatosan változik, hogy mondjuk a teltebb…..
Albrecht Ens 2013.12.12 17:08:34
@belekotyogok: "a nők javarésze a kor előrehaladtával és egy-két szülésen túl nem lesznek olyanok, mint 17 évesen voltak." Sokan már fiatalon, gyerek nélkül is elhagyják magukat.
"Ha heti 5x edzenek és sanyargatják magukat, akkor sem."
A többség meg sem próbálja, csak erre-arra fogják, hogy miért ez a helyzet.
"Nekem nagy (cserébe kerek) a fenekem.Sosem lesz belőle guszta fokhagymagerezd, hiába sportolok rendszeresen és figyelek oda a táplálkozásomra. "Egy sportos, kerek fenék,még ha nem is kicsi,akkor is vonzó tud lenni sok férfi szemében. A változatosság gyönyörködtet. Ne hagyja el magát senki, tegyen az egészségéért. Akarjon tetszeni,ami áldozatokkal jár. Pl: testmozgás,amelyet csodabogyókkal és hókuszpókuszokkal próbál a legtöbb ember helyettesíteni. A lényeg, hogy mindenki hozza ki a saját testi adottságaiból amit tud. Itt nem szupermenek és szupergörlök kellenek,hanem önmagukra adó, önmagukkal szemben is igényes emberek. Ha valakinek szélesebb a csípője,de sportol vagy mozog valamit,ezáltal magabiztosabb is,egy saját stílusához idomuló ruhában nem hinném, hogy problémát jelent a férfiak körében.
Barna hajú lányok Nika 2013.12.09 07:34:00
..
Albrecht Ens 2013.12.10 00:44:37
Azért vártam a tegnapelőtti jegyzetet kísérő kommentek értelmezésével, mert az utánközlő portál este tette föl a blogot, és éjszaka indultak be a hozzászólók. Most először jutottam arra a következtetésre, hogy a téma háttérbe szorította a politikai előítéleteiket. A…..
Albrecht Ens 2013.11.30 23:32:59
@Reggie: "Nem ertem miert kene dekriminalizalni a ragalmazast es a becsuletsertest." Mondjuk ebben is van valami.
Amit tapasztalok sok esetben a kommentek primitívsége. Sokszor nem is az adott témáról szólnak,a hanem a másik fél támadásáról és a felette aratott "győzelemről". Ezek az emberek mindenkit rágalmaznak nyomdafestéket nem tűrő módon, és ezáltal "szétverik" az adott blogot is.
Az újságíró is ember. Sokszor a stílus nem megfelelő,de egy normálisan megfogalmazott kritikára egy közszereplőnek nem ilyen lépéseket kellene tennie. Ha nem ért vele egyet, megteheti,hogy nem reagál rá,mint teszik ezt sokan.
..
Albrecht Ens 2013.11.30 00:58:13
Naked Heidi 2013.11.22 06:12:53
..
Albrecht Ens 2013.11.23 13:13:26
Képzetlen munkaerőből hatalmas a felesleg, míg képzett dolgozóból hiány van. Ezt a rést csakis úgy lehet szűkíteni, ha az államok megszervezik a munkáltatói igényekhez igazodó oktatást.A munkanélküliség aggasztóan magas, az ember azt gondolná, hogy azok a cégek, akik…..
Albrecht Ens 2013.11.23 13:11:48
@bankvezér: Bámulatos, hogy mennyien nem értik a viccet.
@tisztapista: A problémáink egy részét megoldaná,ezért be kellene vezetni ezt is.
@Brix: Igaz. Alig van olyan ország, ahol ne növekedne a pénz(hatalom)koncentráció. Ezért tennének ellene Svájcban.
@nemsirunk: Évek óta bizonygatom a tulajdonosoknak a cégnél,hogy nem a képzettség,hanem a hozzáállás a legfontosabb.Nekik viszont az,hogy a lehető legkevesebb pénzért,a legképzettebb munkaerő álljon a rendelkezésükre.Sem a képzésre,sem a munkabérre nem áldoznak kellő mértékben.Emberi vonatkozások nem számítanak.
@Krisz11: Idén már december 26-án is bent lehetünk néhányan,mert a feladatot el kell végezni.