Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McKracken

1 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután a lassan a komplett teniszvilág jelentkezett a szerintemrogernekedzőrevanszükségeéséntudnéknekisegíteni versenyre (incl: McEnroe, excl:Cahill) Federer némiképp meglepő döntést hozott. Meglepőt, de korántsem biztos, hogy rosszat. Edző továbbra sincsen, viszont a salakszezonra…..
McKracken 2009.04.18 23:25:04
@Ladyashley: Érdekes, sokadjára hallom, hogy Fed-nél nem számít hanyadik, ha nem első. Miért? Mindenki másnál miért számít? Ez elég gyerekes. Pár éve még ő is azt mondta Nadalról, hogy "he is No 2." Most, hogy ő a második, ez nem érdekes? Ugyan már, igenis számít, kiemelések, sorsolások, stb.

Az egy dolog, hogy ki mit szokott meg. Jön a gyerek, a tenisz egyre kevésbé fontos.
Roger végül mégis elfogadta a szabadkártyát Monte Carlóba, így jövő héten ott lesz Monacóban. Máris érdekesebb lesz így a verseny, hiszen Roddick kivételével a teljes Top 10 elindul hétfőn az első nagy salakos tornán. Kíváncsi vagyok, mi vitte rá Rogert a döntésre, de…..
McKracken 2009.04.10 11:36:07
@ettumifilii:
Ez szinte biztos, a 2007-es hamburgi döntőt 1000%, hogy elengedte Rafa. Az első játszmát még nyerte, hogy azért legyen valami eredményféle, majd vége. Itt volt a salakpályás rekord és tudták, hogy nem mehet az RG-re ezzel a lábában, fejében.
Ugyanezt éreztem Del Potro ellen is a végén. Szerintem a tie-breaket sem akarta már, de valahogy mégis kijött.
Mindig akkor csinálják ezt Tony bácsival, mikor elég sok meccset nyer Rafa zsinórban. Furcsa talán, de ez is azért van, hogy még jobbak legyenek, így leveszik a nyomást, nincs akárhány meccses nyerőszéria rekord és több idő van pihenésre. Lehet vad elképzelés ez, de borítékolom, hogy Rómában lesz idén is az a meccs, ahol veszít, mondjuk a negyeddöntőben.
McKracken 2009.04.10 13:22:01
@sylar_88: Nem ezt mondom. Azt mondom, hogy néha lead egy-egy meccset a későbbi jobb szereplés érdekében. Rafa nem verhetetlen, csak vannak alkalmak, amikor megnyerhetné a meccset, ha nagyon akarná, de nem teszi.
Bár a cím nem igaz, meg szerettem volna tenni egy kérdőjelet is, csak ez egy idézet volna, egy Doors szám címe, viszont ha kirakom a kérdőjelet, akkor már nem idézet, és az is-t meg a this-t is meg illett volna fordítani.Én pedig idézni akartam, nem tudom miért.Holott nem is hiszem,…..
McKracken 2009.04.04 13:06:11
@fuzzy_dunlop:
Amit Andre művelt, az megismételhetetlen szerintem a tenisz történetében. 28 éves kora után 5 GS. Neki nem derogált 30 körül is olyan edzésmunkát elvégezni a decemberi vegasi sivatagban, amitől nyilván ő is kifeküdt sokszor.
Egyetértünk abban, hogy Fed az AO óta mintha kissé megereszkedett volna, fizikum nélkül pedig hamarabb kihagy az agy is. Elképzelhető, hogy ennek is része van a mentális hullámvölgyek szaporodásában.
Továbbra sem írnám le a babakérdést. Újszülött és tenisz. Nehezen fér össze.
Ja és még valami. Mirka. Amíg jöttek a sikerek, nyilván könnyű lelki támasznak lenni, csak így tovább. De egy elvesztett wimbledoni vagy AO döntő után (minden bántás nélkül) mit tud mondani Mirka? Hogy tud segíteni? Mint látjuk, nem sokban.
McKracken 2009.04.04 20:20:15
@Ladyashley:
Nem kisebbítve Fed érdemeit, de leírtad az egyetlen olyan számottevő rekordot, amit ő tart jelenleg a férfiteniszben. 237 hét folyamatosan No1-ként. Nincs más igazán jelentős rekord a neve mellett még. Legtöbb GS, legtöbb Master, legtöbb tornagyőzelem, karrier GS (és/vagy olimpia). Ezeket nem ő tartja. Valószínűleg nem is fogja.
teniszfan-nak sokban igaza van, ez egy elég régi vita. Vannak érvek a könnyebb évek és a minden idők legjobbja mellett is, de azt sem tagadhatja senki, hogy most, mikor is tényleg nagyon erős, kiélezett küzdelem megy a Top 10-ben, a svájci bizony rendre veszít.
Elkényelmesedett, leeresztett, felnőtt mellé a mezőny, valójában lényegtelen mindaddig, amíg nem jön rá arra, amire már mindenki más rájött. Azaz, hogy nem elég a győzelmekhez, az ami eddig elég volt. Több kell. Nemcsak neki, mindenki másnak is. Nem elég az elődöntőben/döntőben megverni egy jó játékost, végig figyelni, futni kell, mert már az olyanok is, mint Monfils végigpowerkodnak meccseket.
A jelek szerint ő erre nem nagyon hajlandó. Marad az ütőtörés. (Ami Nole ellen különösen frusztráló lehet, mivel a szerb nemcsak beszólogat, de simán tartja a lépést az isteninek kikiáltott tenyeressel is (ellentétben Rafával és Murray-vel, akik sokkal többet játszanak Fed fonákjára).)
Az sem véletlen, hogy nem látunk annyi wondershotot, könnyebb egy gyengébb mezőnyben varázsolni, mint egy kőkemény Top 10 küzdelemben. Ez tény.
McKracken 2009.04.07 14:19:03
@Turambar: Hogyne, csak 20 év múlva senki nem fog ezekre emlékezni, mert nem milestone-ok. Lehet ilyeneket sorolni. De mindannyian tudjuk, hogy ez nem igazán mérvadó. Connors például 12 éven át zsinórban minimum elődöntőbe jutott az US Openen. Rekord? Igen. Beszél erről valaki? Nem.
GS győzelmek, egy GS-ből a legtöbb (itt egy rekordBEÁLLÍTÁS - USOpen), tornagyőzelmek, Career Slam, esetleg Mastersek, No1 pozíció. Ezek A Rekordok.
Akárhogy számolom 1+1 rekord.
Azok után, hogy az elmúlt napokban sejtéseim találati pontossága a nullához konvergál, továbbá, hogy tegnap amikor megfestettük a Kicsi Szent Válogatott Szenvedéseit, kaptunk a kommentekben rendesen, elég nehéz dolgom lesz. :)Már csak azért is mert összességében fogalmam sincs mi…..
A világ legrövidebb könyvei sorozatban létezik egy kötet, Arcmimika az amerikai színjátszásban a címe, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger jegyzi.Novak Djokovic szerintem nem olvasta.Vagy nevesebb színészektől tanult.Mondjuk ahonnan ő jött, ott arra felé azért akadnak. Az is…..
McKracken 2009.04.02 11:36:56
@Csavargo:
"de amikor itt áradozunk mondjuk Federerről meg Nadalról hogy milyen fair játékosok, és milyen alázattal tudnak a játékhoz és az ellenfélhez viszonyulni"

Ez a mondat így nem igazán helyes. Csak Rafára igaz. Elég ha Fed tegnap esti Roddick meccs utáni nyilatkozatát elolvassuk. Tudom, hogy ez nem az a blog, de engem rettentően zavar a No.2 arroganciája.
Olvasgatva a kommenteket, szeretnénk megjegyezni, hogy amit az elmúlt napokban írtunk Rogerről, az nem jelenti a következőket: Roger nem nyer több Grand Slamet, Roger nem nyer több tornát, Roger nem veri meg többet sem Rafát sem Murrayt, Rogernek vége, Roger ideje lejárt. Amit…..
Majd egy napig gondolkodtam ezen az ötödik játszmán.Felmerült több megoldás is, nevezetesen:- Roger megint megijedt- Roger elfáradt- Mindkettő- Egyik semAztán ma felhívtam Mariannt, aki nagyon ért az ilyen dolgokhoz, vívóként sokszor megélt hasonlót, (legtöbbször mondjuk a másik…..
Salakblog - Minden, ami tenisz No.1 2009.02.01 19:00:00
Valamikor a héten azt írtam, hogy az a Roger, akit látunk, a világelső Roger, és hogy mostantól az a kérdés, vannak-e világelsőbbek.Vannak.Illetve van.Rafa 3 Grand Slamet nyert, mindháromszor Federert verve a döntőben, plusz egy olimpiát.Nincsen helye vitának...
McKracken 2009.02.01 19:30:54
@Sztrego: Mostantól mindenhol ő a legesélyesebb. Remélhetőleg azonban a Djoko-Murray-Tsonga-Del Potro-(Verdasco?) fogat okoz még itt kellemetlen perceket.
Amióta vége, azon agyalok, hogy találok-e jobb szót arra, ami történt annál, hogy elbaszta.Továbbá, hogy ezt le lehet-e írni egy ilyen blogban.Nem találtam.Leírtam.Szóval Rog nagyon.Azt hiszem, bárki más ellen simán behúzta volna, háromban.Na jó esetleg négyben.És akkor azt, ami…..
1. Ez lesz Rafa és Roger hetedik egymás elleni Grand Slam döntője.2. Ez abszolút rekord, hiszen Agassi és Sampras, valamint Lendl és Wilander ötször-ötször, Borg és Connors, valamint Borg és McEnroe négyszer-négyszer csaptak össze GS döntőben.3. Ez lesz a 19. egymás elleni…..
McKracken 2009.02.01 12:21:55
McKracken 2009.02.01 14:52:08
@FedererRafa: Szerintem nem 2+2-en vannak. Az elmúlt 1 év bebizonyította, hogy 1+1+2. Fed képtelen megverni Rafát, ezért van Rafa egyedül elöl.
McKracken 2009.02.01 16:10:27
@Maad81: Azért közel nincs ott, ahol André, aki valahova a 140. hely környékére esett. Ő a második. Ezt kell feldolgoznia.
Hát wimbledoni döntő aligha.Nem azért, mert ez a két ember ne tudna ilyet bármikor, vagy az egyik nincs formában, vagy valami hasonló, hanem mert olyan csak egyszer volt.Jó, kicsit jobb azért éppen lehet:)De azért valószínűbb valami egyszerűbb meccs, ha annyira talán nem is…..
McKracken 2009.01.31 20:38:39
@Geysap: Persze, számos dolog megakadályozhatja (egészségügyi okok, milyen lezs a mezőny 5 év múlva, stb), lehet nem is sikerül neki. A 22 évesen elért eredményei azonban bámulatosak. Szerintem is visszaesik majd a játéka egy-két év múlva, de mit lehet tudni? Láttunk már itt Agassit 28 éves kor után 5 GS-t nyerni - mondjuk belőle csak egy volt/van/lesz.
Namármost. Fernandónak van egy jellegzetes győzelmi öröme, mostanában elég sokszor mutathatja be. Kinyújtja a kezét előre, mintha azt mutatná: 5, és ordít hozzá. Tudja valaki, hogy ez mit jelent, vagy miért csinálja?Ezek után ellágyul a tekintete, és küld egy puszit valakinek,…..
Salakblog - Minden, ami tenisz Este 2009.01.27 11:32:00
Csak mert néhányan félreértették.Amikor Djokovic esti programot kért és nem kapott a szervezőktől, akkor azt nem Federerrel szemben kérte és nem kapta, hanem Jelena Dokiccsal szemben...
McKracken 2009.01.27 16:24:23
@arcsike: Nem a mostani mezőny a gyengébb, hanem a 2003-2007 közötti.
McKracken 2009.01.27 16:33:06
@Kisama: Csak annyit mondtam, hogy gyengébb volt, nem nagyon gyenge. Pont annyira gyengébb, hogy egy jó játékos kihasználhatta ezt.
De értelmetlen bármi tovább sztem.
Sokan, kik sok meccset láttak, de sosem tapasztalták meg milyen a tenisz belülről, hajlamosak azt gondolni, hogy értenek hozzá.És értenek is.Csak nem annyira.Ilyenkor kell hallgatni a legjobbakra.Roger és Nole megmondta: Andy Murray nem közülük való.Még nem.Csak sokan nem hittek…..
Egy személyessel kezdeném, pedig ez nem egy én blog, hála Istennek. És ez nem is tanulság, hanem inkább egy kérdés. Mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy valaki ennnek a meccsnek a negyedik(!) játszmájában odaüljön a gép elé, és írjon egy hozzászólást, bármiféle fórumba?Az…..
Mószer 3. jelenet 2008.08.04 22:48:00
Tájékoztatásul közöljük, hogy a Mószer átköltözött a Bazsalikomra. www.bazsali.com..