Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PapGabor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kiazöldbe Fussak, vagy de? 2013.11.05 19:29:17
Az ősz egyik legnépszerűbb túráján, terepfutó eseményén vettem részt szombaton, a P85-ön. A Budai-hegység, Pilis és Visegrádi-hegység vidékét bejáró piros sáv turistajelzésen haladó útvonalon, különböző távokon, túrázva, vagy futóként sok száz terepező,…..
PapGabor 2013.11.06 10:33:14
Helló!

Érdekes volt olvasni a vívódásodat!
Bár egy feladást szinte mindig kudarcként él meg az ember, pár nap múlva már másképp fogod látni!
Szerintem kicsit túlvállaltad magad. Tavaly 65 sikerül (ha jól értelmezem gyalog), idén 85 szerettél volna futva. Ez túl nagy ugrásnak tűnik.
Az ultrafutáshoz rengeteg türelem és kitartás kell az edzés mellé, na meg fokozatosság. Valószínű bölcsebb lett volna alapvetően gyalog indulni és a futásra csábító lejtőkön belekocogni.

Nálam úgy kezdődött a terepfutás, hogy a tavalyi időmnél jobbat szerettem volna menni túrákon. Eleinte csak belekocogtam szakaszokba, aztán eljött egy pont, amikor vettem egy nagy levegőt és az egyik túrán nekivágtam a teljes távnak a futás szándékával.

Rengeteg apróságra kell figyelni futás közben. Ha újra kezdeném a technikára figyelnék legelőször: Apró lépések, sarok helyett az első talppárna tájékára történő érkezés, nyomba lépés kerülése stb.
Nem baj, ha eleinte lassú vagy, mikor rögzül a helyes mozgás, fokozatosan begyorsulsz.

Evésnél mindenkinek más jön be. A legfontosabb, hogy tartósan nem szabad többet bevinni a gyomor által óránként felszívható mennyiségnél (ez meglepően kevés). Én mostani piroson almát, citromot, háztartási kekszet, ostyát, meg kókuszrudat, meg kenyeret ettem.
Inni izót ittam, 10 percenként kb. 1dl.

Kidörzsölődére a mellbimbómat leukoplasttal ragasztom, lábam közét pedig neugranormonozom vastagon. Talpamról rendszeresen reszelem a bőrkeményedést (fürdés után) és krémezem, ez jó a vízhólyagra, talpégésre.

Nem akarom túl terjengősre venni a hozzászólást (bár már így is az). Pár jó tanácsot csokorba gyűjtöttem a blogomon, azt esetleg érdemes elolvasnod, illetve szívesen segítek, ha valamilyen kérdésed lenne.

üdv:
Pap Gábor
PapGabor 2013.11.06 11:01:11
@greenpioneer:

Igazán nics mit, örülök, hogy megtetszett a terepfutás!

kerektura.blogspot.hu/

Az emlegetett bejegyzés (inkább túrázóknak, de futáshoz is hasznos lehet):
kerektura.blogspot.hu/2013/05/nehany-tanacs-hosszu-tavu-turazashoz.html