Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psz21

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni…..
psz21 2007.12.22 10:19:22
Szerintem 2 dolognak kéne történnie:

1. A cikk szenvedő alanya részéről egy levél a belügyminiszternek (ajánlott küldeményként, hogy le ne tagadhassák az átvételt), rávilágítva, hogy egy efféle eljárás egyrészt a normális lakosság rendőrségbe vetett (még maradék) bizalmát erősen csorbítja, másrészt tudakozódva affelől, hogy mennyire költséghatékony módszer egy 5000Ft-os büntetés behajtása céljából 2 rendőrt kivezényelni, és ezt az egész procedúrát végigcsinálni. Nem beszélve arról, hogy a szóban forgó 2 rendőr ehelyett esetleg más, nagyobb jelentőségű törvénytelenséget akadályozhatott volna meg / büntetést hajthatott volna végre.
A levélben felvetett problémákra pedig választ kell kérni. Amennyiben ez nem történik meg / nem kielégítő, úgy tovább folytatni, és magasabb szinthez + emberi jogi szervezetekhez fordulni.

2. A polgármester részéről az elővezetési határozatot elrendelő önkormányzati illetékest azonnali hatállyal elbocsátani, valami olyasmi indokkal, hogy intézkedése különösen aránytalan volt a szabálysértés mértékéhez képest, és ezzel az elszenvedőt felesleges és elkerülhető meghurcolásnak tette ki (emberi jogi, vagy valami hasonló törvényben csak van valami ilyesmi - remélem).

Egy fecske nem csinál nyarat, de ha minden ember, akivel ilyesmi történik, hasonlóan cselekedne, valamit reagálniuk kellene az illetékeseknek. Legalábbis valódi demokráciában.