Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Borbás

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BBC forgatott egy dokumentumfilmet az 50-es években egy jövőbeli kórházról, amiben egészen érdekes dolgok voltak. A beteg lelete hamarabb ér al ez orvoshoz, mint maga a beteg, mondták. Volt Röntgen gép és egy fiókon adták oda az újszülöttet édesanyjának. Egy-két megoldás…..
Attila Borbás 2015.08.14 14:52:59
Sziasztok!

Én nagyon támogatom a "kütyüket", fejlesztgetek is appokat. Többen is azt mondtátok, hogy nem kellenek ezek az okostelefonok, okos eszközök, mert csak fóbiákat alakít ki az emberben meg olyan adatokkal szolgál, amik nem is fontosak.

Szerintem ne mi döntsük el, hogy fontosak-e ezek az adatok! Lehetséges, hogy ma még mindenki úgy gondolja, hogy egy adat nem érdekes, aztán évek múltán fontos összefüggésekre lehet belőle következtetni. Vagy egy-egy okos eszköz a háttérben olyan számításokat végez, amivel "early warning" feladatokat is ellát. Nem kell minden nap bemennem az orvoshoz, de az eszközöm egy nap odaszól majd az orvosnak, hogy na, most hívd, mert baj van, vagy inkább csak baj lehet.

Nekem is van lépésszámlálóm, és badarság lenne azt mondani, hogy nem ér semmit. Sportolok, és apróbb sérülések esetén visszanézhető, hogy vajon túlterhelt voltam-e, és esetleg azért alakult ki a sérülés? Ha igen, legközelebb megnézem az adatokat, és ha sokat mentem, kicsit lazábbra veszem a dolgokat.

Rendkívül sok terület van, ahol ezeket az eszközöket felhasználhatjuk már most, de a jövőben még inkább.

Azt hozzátenném, hogy nem feltétlenül kell egyébként mindenről mindig látni az adatokat, elég, ha a rendszer figyeli a trendeket, és értesít engem vagy az orvosom, hogy valamit máshogy kell csinálnom. Ebben a rettentő sok adatban rejlik nagyon sok minden kulcsa!