Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZSÓKA

128 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szívem csücskei Télen 2009.01.28 18:59:52
          Tél ...És másnap reggelre kinyíltak a jégvirágok. Megroppant lábam alatt a tegnapi fű. Fehér csipke az ágon, fekete varjak a dérben, csikorog és zizeg, reccsen és surran a hideg. Bundámba burkolózva aggódom: Jaj, csak bele…..
A szívem csücskei Madarak 2009.01.21 21:06:10
A szívem csücskei Hull a hó 2009.01.16 22:18:06
                    Téli panasz Miért örüljek, tél, neked? Nem hív havad, nem hív jeged. Valamikor, fagyok, havak, hogy vártalak, szomjaztalak. Minden csicsonkát délcegen kihúztam utca-széleken. Íveltem pengő korcsolyán,…..
          Minden ember, egy színes és értékes, önálló személyiség, akár mennyire is elnyomják benne ezeket. Sok mindenben különbözünk, mind mások vagyunk, de ... (ez) nem jelent rosszabbat, vagy jobbat! Egy biztos... EMBEREK vagyunk…..
               Gyertyát gyújtok Bársonypuhán átölel az este. Sírkertekben ezernyi gyertya ég lángujjaival az égre festve kedves halottak kósza emlékét. Parányi lángjuk tánca elvakít, árnyékok írnak…..
A halottakra való emlékezés ünnepe. Az egyház az I századtól november elejét szentelte a halottak ünnepére. Minden olyan szentnek az ünnepe akikről a naptár nem emlékezik meg. Ezen a napon az egyház tanítása szerint az élő és az elhalt hívek titokzatos közösséget alkotnak.…..
          Jön az ősz Jön immár az ismerős Szél lábú deres ősz. Sepreget, kotorász, Meg-megáll, lombot ráz. Lombot ráz, diót ver, Krumplit ás, szüretel. Sóhajtoz nagyokat, S harapja, kurtítja a hosszú napokat. Kányádi…..
A szívem csücskei Egy jó barát 2008.10.31 09:04:00
Egy csokor virág... Barátságunk jeléül csokrot hoztam néked. Gyűjtöttem mezőn, színes dombok felett, S ím kész ajándékra a virágcsokor. Kérlek, bármerre is sodor az élet, Ajándékom vidd magaddal, Akár gyalog jársz, akár víg fogattal. Csokrodban első virágszál a…..
     Életünk legnagyobb "szerelme".           Valakinek a kezében megcsörren egy mobiltelefon. Beszélni kezd. Látom rajta, ha pénzről van szó.Az arca feszült lesz. Néha öröm csillan a szemében,…..
A szívem csücskei Az életről... 2008.07.05 10:01:00
       "Képzeld el, hogy az élet olyan játék, amelyben öt labdával kell zsonglőrködni. A labdáknak nevük is van: munka, család, egészség, barátok és becsület. Mindezeket a levegőben kell tartanod. Aztán egy napon rájössz, hogy a munka…..
   “Egyetlen energiaforrás sem bocsát ki annyi fényt, amennyit néha egy kis kötet sugározni tud magából, és az elektromos áramnak soha nem lesz annyi energiája, mint amennyi elektromosság az írott szóba belefér.”/Stefan Zweig/   "Nem lesz…..
                         1900. június 29-én látja meg a napvilágot, majd 44 évvel később egy tikkasztóan nyári napon, július 31.-én örökre eltűnik a…..
A szívem csücskei A mosoly 2008.06.20 16:26:03
  „Minden kivételes ajándék a mosoly, hiszen: nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást a…..
Ez a blog az apáknak szól, hálából kedvességükért, mellyel az évek alatt elhalmoztak bennünket. Oltalmaztak, védelmeztek minket. Megöleltek, ha fájt valami, könyvespolcot készítettek, főztek, a vállukra ültettek, szurkoltak értünk, és megszenvedték minden szívfájdalmunkat.…..
    Darvas Iván (szül. Darvas Szilárd, Beje (ma Szlovákia), 1925. június 14. – Budapest, 2007. június 3) magyar színművész.   Darvas Szilárd néven született 1925. június 14-én a ma Szlovákiában található Belyén. Nevét a korban azonos néven…..
   Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét. A rendezvény öt napja alatt könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, zenés produkciókkal, színházi előadásokkal,…..
    A fájdalom csakugyan összetöri a szívet, védtelenül hagyva ezáltal a szív gazdáját, ilyenkor mégsem a kifosztottság érvényesül, hanem éppen ellenkezôleg, megnyílik számunkra a lehetôség arra, hogy valóban jelen legyünk a tulajdon éleünkben, s megzendüljenek…..
    Ezek a versek annyira vonzanak engem. Szeretném, ha nem fedné a feledés homálya őket - számomra legalábbis örök értéket képviselnek. Fogadjátok ti is szeretettel ezt a verscsokrot.     BE SZÉP       Angyali kisded Anyjának lenni, Bölcsöt…..
A szívem csücskei Gyermeknap 2008.05.24 20:30:02
 A gyanú ellenére a gyermeknap nem az államszocializmus találmánya. A Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949 novemberi határozata alapján. 1950 óta május utolsó vasárnapján ünnepeljük a NEMZETKÖZI GYERMEKNAPot.  A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek…..
   A romániai magyar irodalom középnemzedékének sajátos nyelvű és sok változáson, küzdelmen csiszolódott alakja Kányádi SándorKányádi Sándor erdélyi (romániai) magyar költő és műfordító 1929. május 10-én született Nagygalambfalván (Románia). Édesanyja…..
    Dsida Jenő: Pünkösdi várakozás Kész a világ,Feszült ünnepi várásTereng felette.Halotti csend. Csak néha néhaSóhajt az Isten Lelke. Kimérve minden pályaMegtöltve minden lélek-lámpa,Ahol csak úr a lét...De jaj, sötét van,Mélységes, iszonyú…..
    “Fa nélkül egy fillért sem ér a táj.S üres a fa, ha nincs rajta madár.Én azt hiszem nem kelne föl a nap,Ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre: Fák és madarak/  A fa eleink gondolkodásában központi helyet foglalt el, ezt…..
  Radnóti Miklós (Budapest, 1909. május 5. – Abda, 1944. november 9.) magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője.     Radnóti Miklós 1909. május 5-én született Budapesten, a Kádár utca 8-ban egy asszimilált zsidó családban.…..
A szívem csücskei Anyáknapja 2008.05.01 21:57:11
  … az anyákban van valami, ami alatta marad és ami fölébe is emelkedik a józan észnek. Az anyának ösztöne van. A teremtés végtelen és kiszámíthatatlan akarata él benne, az vezérli tetteit.”Victor Hugo     Kevés olyan szívmelengetô…..
       Munkácsy Mihály (Munkács, 1844. február 20. – Endenich, Németország, 1900. május 1.) magyar festő  Munkácsy mélyről küzdötte fel magát, az asztalos legényből híres festő lett, aki hatalmas méretű vásznaival az egész…..