Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_a117

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az az igaz baj, hogy a devizahitelezés miatt most már annyira félünk, hogy szinte vállalkozni sem merünk. A fiatalok sem, pedig ők nem is adósodtak el - bár a szüleik vergődését végignézték. Magyarország pénzügyi bajait nem pusztán a pénzügyi termékekkel kapcsolatos ismeretek…..
A_a117 2013.11.10 20:06:49
Furcsa ez a sok mellébeszélés, gyűlölködés ezen a blogon. Úgy látszik ez sem jobb a többi mocskolódó, gyűlölködő mellébeszélő hasonszőrű fórumocskától.

Nem kellene általánosítani, vagy csak fekete fehérben látni a dolgokat. Gyűlölködni sem kellene, mert az undorító.

Visszatérve az eredeti témára, ha egy vállalkozás hitelt vesz fel, ma olyan kamatokat kellene kitermelnie, hogy ez a vállalkozás növekedésének a gátjává fog válni a legtöbb esetben. Pedig egy ponton kell a hitel, a továbblépéshez. Ezek után a vállalkozás a banknak fog dolgozni, oda teszi a nyereségét. Közben pedig rettegnie kell a változó szabályozásoktól,adózástól. Tisztelet a kivételnek.

Persze még rémlik halványan a tanulmányaimból az agresszív finanszírozási stratégia, meg a társai. Ami ugye baj, de a mintha a konzervatív finanszírozási stratégia is hiba lenne. Vagyis nem a hitel felvétele a gond, hanem az illeszkedési elv figyelmen kívül hagyása.

Ismeretségi körömből aki fiatal létére vállalkozásba kezdett, tisztelet neki, hamar rájött, hogy sok munkával nagy tehetséggel sem biztos hogy hamar sikeres lesz. Túl nagy az adóterhelés, túl sok mindent kell kitermelni, adók járulékok.... stb. Közben azok gyűlölik a legjobban akiket, mint vállalkozó (másokkal együtt természetesen) el kell hogy tartson. Mégis kinek az álma ez? Közben mások azt hiszik, hogy ha vállalkozó, akkor lop, csal, főleg ha kicsi és magyar.
Ha valaki magyar kisvállalkozó akkor az is gyűlöli, akinek soha nem menne a vállalkozás. Ezt olvasni többek között ezen a fórumon is sokszor. A magyar kisvállalkozó az hülye, buta meg hasonló.
Nem a fiatalok álma ez, s nem is kell rajta csodálkozni.
Miért nem versenyképesek a magyar vállalkozók? Vegyünk egy egyszerű példát, a számlázást. A helyzet egy közismert anekdotával is jól leírható: megkérdezik a cigányzenekar prímását Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész játékáról, mire fanyalogva csak annyit mond:…..