Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter55

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
Eszter55 2015.11.05 11:33:50
Sajnos a tévéműsorok nagyon hatnak a nézőkre, ebben a műsorban pedig itt azt mutatták be, hogy fel lehet a nőket ezzel az elsárkányosodás címkével negatív módon címkézni. Ha túl sűrűn találkozik a néző bizonyos embercsoportok lenézésével, akkor igenis egy idő után (még jobban) le fogja nézni. Bár most úgy tűnik, hogy a véleményét leíró a bolhával foglalkozik, de bizony, ebből a bolhából lehet a későbbiekben az elefánt, ezért én helyeslem, hogy meghúzta a nőkkel szemben tanúsított tisztelet/tiszteletlenség határait. Figyelmetekbe ajánlom pl. Bp-en a Rákóczi út 8. szám alatt a Gellei család által megnyitott férfi fodrászatot/borbélyüzletet, ahol KÉT nagy matrica is hirdeti az ajtón és a kirakaton, hogy nem szabad fényképezni (fényképezőgép áthúzva) és nők nem mehetnek be (egy női arc pirossal áthúzva). Eddig ez nem volt szokás ebben az országban, egyrészt a nők nem vágytak bemenni egy férfifodrászatba, másrészt senkinek sem volt gond, ha pl. a férjét valaki bent várta meg. Ez is egy bolhának tűnik, de még lehet belőle elefánt. Csodálkoztam, hogy a sajtó nem zeng a jogvédőktől, Helsinki Bizottságtól, ombudsmantól. Én ezt az "apróságot" kulturálisan visszalépésnek érzékelem. Vannak kultúrák, amelyekben pl. lehetetlennek tartom, hogy ilyen feladvány bekerülhetne egy (akár szórakoztató) tévéműsorba (lásd francia kultúra). Mielőtt bárki a sajnos Mo-on szokásos stílusban elküldene a fenébe (és most finom voltam), közlöm, hogy véleményszabadság van, és a tőled eltérő véleménynek is van létjogosultsága.
"Legtöbbször kétéves kora után kezd a gyerek felfigyelni a férfiak privilegizált helyzetére, még a férfi és a nő legszimmetrikusabb kapcsolatára törekvő családban is. (...) A gyerek pontosan megfigyeli, hogy ki néz tévét és ki mosogat, vasárnap ki megy meccsre és ki takarít,…..