Adatok
Butters9119
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az előző cikkben sört főztünk egy fazékban. Most a palackozás kerül sorra.
Az otthon készített házisör pont olyan szénsavas mint a bolti sör. Ezt úgy érjük el, hogy palackozáskor a teljesen leerjedt sörhöz cukrot adagolunk. A pezsgőhöz hasonlóan ez a cukor tovább erjed a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az a kérdésem lenne, hogy az idő is számít? Az az gondolod arra, hogy palackozás előtt lehűtőm az egész erjesztőt, de mondjuk mihelyst elérte pl. az 5 celcius fokot, akkor már adódik, hogy több széndioxid lesz benne, ezáltal kevesebb cukor kell bele vagy számít az is, hogy mennyi ideig volt ezen a hőmérsékleten valamilyen szinten? Jók az írások, pont pár főzéssel ezelőtt kezdtem lehűteni az erjesztőt palackozás előtt, de ezt eddig nem tudtam, hogy kevesebb cukor kell bele akkor, mivel pont most vállt ihatóvá a sör, és meglepődve tapasztaltam, hogy az előző főzethez képest kevesebb cukorral sokkal széndioxidosabb lesz. Most már tudom, hogy miért volt ez.