Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnár illés

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bill Bright tanításai – avagy milyen missziói elvek működnek a Campus Crusade for Christ szervezetében? Írta: Solymos Dániel   Dr. William R. „Bill” Bright (1921-2003) világszerte ismert nevű, amerikai evangélista. Az általa 1951-ben alapított missziós…..
molnár illés 2013.11.07 12:32:05
@L151: Hát, ez a hanyattlökés nagyon belemagyarázás,
(nekem nem jutott eszembe, pedig rövid ideig jártam ilyen gyülibe, aztán pár alkalom után el is jöttem)
láthatóan egy böhömnagy kérdőjel, azaz a kérdések súlya alatt nyög. Vizuálisan igénytelen és ötlettelen, de ezt a Szentlelkes olvasatot nem látom tarthatónak - Galambként igen, kérdőjelként még sosem láttam ábrázolva a Lelket :)

Szentlékek-hétvége van, voltam is ilyenen, ott se lökdöstek senkit sehova, de még nyelveken se szóltunk ellenben megnéztük, mit mond az Írás a Lélekről, miért külön személy, stb.- és buzdítottuk a résztvevőket, hogy imádkozzanak a Lélek ajándékaiért, hangsúlyozva 1Korinthus 11:31-et és ami utána jön...

Persze, lehet azt mondani, miért tartunk Szentlélek-hétvégét, Atya- és Fiúhétvégét meg nem, az is lehet, hogy ez igaz, nem mondom, hogy az Alpha a tökéletes, egyedül üdvözítő út, erről szó sincs, egy ember találta ki.De igenis Biblikus, karizmatikus túlkapások pedig tutira nincsenek benne, ezekre én is érzékeny vagyok, és én sem csinálnám, ha lennének.

Másfelől, épp a Szentlélek személye a legtisztázatlanabb, egyfelől épp a torontói típusú visszaélések miatt, másfelől pedig a nyugati egyházi hagyomány (szemben pl. a keleti bizánci-ortodox hagyománnyal) kisebb szerepet szentel neki, "hanyagolja", pedig ugye maga Jézus szavai ezek:

"Jobb nektek, hogy én elmenjek, mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló, ha pedig elmegyek, elküldöm azt hozzátok."

Ennyit tudok erről mondani, meg amiket fentebb már elmondtam, nem akarok senki fogadatlan prókátora lenni.
molnár illés 2013.11.07 15:58:16
@Kéry Zsuzsanna:

aki nincs újjászületve, az nyilván nem is kéri ezeket, ekkorra már rég fel van kínálva mindenkinek a megtérés, aki meg továbbra is csak érdeklődik, az tanul a Lélekről.
Azt kéne megérteni a kötekedés helyett, hogy egy ilyen tanfolyam olyan, amilyenné tesszük. Egy vezérfonalat ad meg. Nyilván más az egész egy katolikus gyüliben, mint egy refiben vagy egy pünkiben.
molnár illés 2013.11.07 16:33:28
@Kéry Zsuzsanna: Nem tudom, hogy hogy működik, őszintén fogalmam sincs. Gondolom, van ilyen is meg másmilyen is, a szél ott fúj, ahol akar.
A kérdés inszinuatív, tehát gondolom, szerinted nem.
Őszintén érdekel a véleményed erről.
Mint ahogy az is, miért akkora bűn akár újonnan nem születetteknek is beszélni a Szentlélekről.