Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A 9. utas

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Molnár Flóra Patyomkin-kormány 2013.11.10 11:27:32
A jelenlegi kormány a mutyin és a korrupción kívül még egy dologhoz ért nagyon, ez pedig nem más, mint a kommunikáció. A szavaknak erejük van, a nyelv pedig hatalom és ezzel a hatalom jelenlegi birtokosai is pontosan tisztában vannak. A médiakutatók körében már régóta vita…..
A tegnapi jegyzet visszhangjára nem panaszkodhatom. Érzékeny pontot érinthettem, ha néhány ezren kattintottak rá, és sokan kommentelték is. Ráadásul a hozzászólók alig foglalkoztak szerény személyemmel - köszönet érte -, inkább a témára, az MSZP és a baloldal helyzetére…..
A Magyar Kerékpárosklub nyílt levélben emlékezteti Tarlós Istvánt, miket ígért 2010-ben. Az akkori főpolgármesteri programban még a tömegközlekedésé, a gyalogos és kerékpáros forgalomé volt a prioritás, az MKK szerint úgy tűnik, mintha ezt elfelejtette volna Tarlós, aki…..
A 9. utas 2013.11.08 16:23:34
@Pamuk: csak vigyázz, nehogy bepereljen! ;)
Én nem tudom elfelejteni neki többek közt
- a Szigeti randalírozással kapcsolatos dolgait
- az előző, még elbukott főpolgármesteri választás kampányplakátjait
- hogy a legfontosabb teendői közé tartozott rengeteg közterület átnevezése, Budapest zászlójának (címerének?) átalakítása, ezzel óriási, felesleges költségeket okozva részben a fővárosnak, részben az adófizetőknek
- hogy egy tahó
Fontoljuk meg, mielőtt az orvosokat okoljuk mindenért, amiről talán nem is ők tehetnek, becsüljük meg azt, aki jól végzi a munkáját. Tisztelt Praxis Blog! Nem rég találtam rá a oldalra, és kissé ledöbbenve olvasom a sok negatív hangvitelű, az orvosok "kegyetlenkedéseiről"…..
A 9. utas 2013.11.07 22:54:31
@platelet: Holterrel a kardiológiai problémáim után menni. Többek közt vérnyomást is mér a szerkezet, ha jól tudom. (bocs, a Holtert lehet, hogy én költöttem hozzá, nem vagyok orvos, arról a műszerről volt szó, amit az ember minimum huszonnégy órán át hurcol magával és többek közt vérnyomást is mér)
A 9. utas 2013.11.07 22:57:36
@platelet: bocs, nem írom le a teljes történetet, ahogy annak az orvosnak. Gondolom, nem ok nélkül emlegette a készüléket. Szerintem Holtert írt, de megpróbálom előkeresni, ha még megvan a társalgásunk.
Történet egy fiatal és arrogáns orvosról, aki jót akart. Sokat hezitáltam, hogy leírjam-e ezt a történetet, de annyira mélyen beleivódott az agyam minden kis szegletébe, hogy nem tudom függetleníteni magam tőle, főként nem akkor, amikor hasonló sztorikat olvasgatok a blogon.…..
A 9. utas 2013.11.05 16:48:51
@Irkutszk: esetleg ha nem nekem címezted volna, még el is hinném, hogy komolyan gondolod.
A 9. utas 2013.11.06 17:27:39
@Megvalósító Macska: az a baj, hogy mostanában divatbetegséggé vált a depresszió és a pánik.
Mindenre ráfogják, mert egyszerűbb, mint pl. megkeresni a szervi okokat.

Csak egy példa, bár nem biztos, hogy van alapja: állítólag(sokszorosan aláhúzva!) a Lyme kór okoz többek közt pánikrohamokat, depressziót.
Cukorbetegséggel szintén összekapcsolják a depressziót egyesek.
Arról nem beszélve, hogy ha az embernek okkal van rossz hangulata és ezt az orvos észreveszi, akkor is képes antidepresszánssal tömni az illetőt (volt ilyen ismerősöm).
A 9. utas 2013.11.06 19:40:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: félreérted a dolgot. Sok helyen meg sem próbálják megkeresni a valódi okot, elküldik a beteget pszichiáterhez, azok többsége meg annyit tud, hogy tömi a szerencsétlenekbe a "hangulatjavító" szemetet.

De a depressziót és a lehangoltságot úgy tudom, nem igazán kellene összekapcsolni.
A depresszió indokolatlan hangulatváltozásokat okoz, míg egy konkrét okra visszavezethető rossz kedv, életuntság megszüntethető antidepresszáns nélkül is, ha a kiváltó okot meg tudják szüntetni.
Undorítónak tartom a mentősök munka morálját és azt hogy telefonon keresztül eltudják dönteni a semmiből mikor szükséges és mikor nem szükséges kijönni a beteghez. Nagyon friss és negatív történet a mentősök hívásával kapcsolatban. Édesanyám szombati nap délután azzal…..
A 9. utas 2013.11.05 23:15:33
@karcsibácsi: kétségkívül hülye vagy. Pontosan tudom, mit jelent a mizantróp. Gyűlölöm a humanoidokat. Állatbarát vagyok. Egy csótányt is többre becsülök, mint annak humanoid változatát, amilyen te vagy.
Sajnos elég régóta olvasom a blogra írt hozzászólásaidat, hogy tudjam: vagy hazudsz, amikor orvosnak mondod magad vagy a legundorítóbb fajta vagy, akivel valaha dolgom volt. Igaz, nem sokkal de találkoztam személyesen is hozzád hasonlóval.
A 9. utas 2013.11.05 23:53:30
@magam adom: sajnos volt szerencsém efféléhez és csak azért éltem túl, mert nem életveszélyes dologgal kerültem hozzá.
A 9. utas 2013.11.06 00:01:07
@magam adom: jó a nicked. Tényleg magadat adod. Részvétem a környezetednek!
A NASA a nyugdíjba küldött űrsiklók cseréjére közel 10 éve fejleszti új űrhajóját, de még senki sem tudja, hogy mi lesz belőle – írta a BBC tudósítása az Orion-projektről. A brit közszolgálati médium által megszólaltatott Josh Hopkins, a Lockheed Martin stratégiai…..
A 9. utas 2013.11.05 16:50:07
@Novosapiens: architect kb. mérnököt jelent.
A 9. utas 2013.11.05 21:00:47
@Novosapiens: én csak onnan tippeltem, hogy sok hirdetésben látok "software architect" munkakört. Szoftveres területen meg elég ritka, hogy építészmérnökre lenne szükség.
Jobb kifejezést meg nem igazán tudnék erre az esetre. Az építész nagyon nem jó. :)