Regisztráció Blogot indítok
Adatok
patarahun

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első részben áttekintettük a Gutkeled nemzetség eredetével kapcsolatos különféle elméleteket és arra a megállapításra jutottunk, hogy azok rejtélyes módon mind ugyanabba az irányba mutatnak. Végül megállapítottuk, hogy a Nyáry Krisztina naplójában található verzió…..
patarahun 2013.11.02 13:13:28
@( Tóth Gyula ):
Tisztelt Tóth Gyula!
Várnai úrral folytatott beszélgetésében érdekes fordulatként olvasom, hogy Ön nem valószínűsíti az Aladár-leszármazású Gutkeled nemzetség tagjairól, hogy tisztában lettek volna Aladárig (vagy Atilláig) visszanyúló gyökereikkel. Mivel lehet akkor azt magyarázni, hogy (Gutkeled nemzetségbéli) II. Rákóczi Ferenc pedig visszavezette családfáját Atilláig?

Még egy észrevételem lenne, amely érinti az Ön - általam nagyra tisztelt - munkásságát.
A YT-on nem rég beleakadtam egy oroszok által készített több részes videóba, melyben Anatoly Fomenko történész bemutatja, hogy a 70-es évek óta folytatnak kutatásokat, mert kollégáival ők is felismerték, hogy gond van a történelmi kronológiával. Rengeteg érdekes információt közölnek történelmi eseményekkel, nemlétező eredetű uralkodóházakkal kapcsolatban. A videó címe - History: Fiction or Science? www.youtube.com/watch?v=TbQMplPvA7k

Véleményem szerint érdemes lenne összefogni a kutatás terén velük, mert a megszerzett ismeretek mindkét fél részéről kölcsönösen előnyösen hasznosíthatók lennének. A videó szerint már Németországban is vannak együttműködő partnereik.
Nem akarok kéretlenül beleavatkozni is bármibe, csak a segítő szándék vezérelt bejegyzésemben.

Tisztelettel: patarahun
patarahun 2013.11.14 15:17:37
@( Tóth Gyula ):
Kedves Gyula!
Köszönöm a válaszát, teljesen logikus és meggyőző.
Valóban, a visszatérő Aladár leszármazottak királyvérű felesége(i?)révén is lehetséges volt az Atilla királyi vér továbbvitele, vagy ráerősítése.

A másik általam felvetett témával kapcsolatban néztem pár újabb videót a neten és kissé más megvilágításba helyezték a korábbi egészen konszolidált és hitelesnek tűnő információkat Fomenko részéről. Az Amazonon árusított, konklúzióként levont 1000 éves középkori történelem elég meredeknek számomra (Jézust 1086-ban feszítették meg,Pompei középkori város volt, nem élt Góg és Magóg és nem volt tatárjárás, stb.), így nem gondolom már, hogy komolyan kell venni...Elnézést!

Üdv: patarahun