Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xamax79

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltávozott a magyar filmművészet egyik legnagyobb egyénisége, a hazai és a nemzetközi filmgyártásban is nagy becsben tartott rendező, Jancsó Miklós. Mióta meghallottam a hírt, azon gondolkodom, mit is írhatnék pár sorban valakiről, aki egy ennyire gazdag, sokszínű és értékes…..
Spanyol politikai elemzőnk az ellenzéki összefogásról. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.                ..
"Mindabban, amit Kelet-Európában a nacionalizmus csinált, van valami végzetszerű, s a megindult folyamat nem szűnhet meg, amíg e terület olyan eszmét nem vajúdik ki, amely a nemzeti eszmét a birodalmi gondolattal összhangba nem hozza." (Németh László, Kisebbségben) Gondolom, persze…..
Fasiszta köszöntés miatt alaposan megbüntették a horvát hátvédet, a játékos nem érti. Horvátország és a horvát foci újra nemzetközi kritika kereszttüzébe került nem sokkal azután, hogy az Izland elleni rájátszásban a balkáni ország kivívta a 2014-es brazíliai…..
xamax79 2013.12.14 10:34:40
@sztrugackij: Annyira sötét vagy, mint a belső zseb. Komolyan.

Játsszuk akkor megint azt, hogy végigmegyünk a mondataidon:

"Az olimpiákon, világbajnokságokon mindenki a hazáját képviseli, de a hazaszeretetet még ott is felülírhatja a győzni akarás, a személyes ambíciók.Lásd Janics Natasa taktikai húzásait az állampolgárságokkal."

Válasz: Személyes ambíciója mindenkinek van, de hogy a győzniakarás miért írja felül a hazaszeretetet, azt tényleg nem tudom. Szerintem a hazaszeretet erősíti a győzniakarást egészséges lelkületű sportolók esetében. Kismillió interjút olvashatsz arról, hogy mennyire fontos az olimpikonoknak, az, hogy a hazájukat képviselik, iletve az, hogy szurkolók biztatásától szárnyakat kaptak. Ez a normális. (Te meg nem vagy az.) Janics Natasa mont nem jó példa, mert ő a kivétel. A magyar olimpiai delegációnak Janics Natasa szerintem elenyésző százalékát tette ki. Az állampolgársággal való trükközése pedig őt minősíti, és nem azokat a magyar sportolókat akik a saját hazájukat képviselik/képviselték.

"Te ugyanúgy ideológiát keversz a sportba, mint a régi szocialista rezsimek."

Válasz: Semmilyen ideológát nem keverek bele. A hazaszeretet nem ideológia, mint ahogy az sem, hogy szereted az édesanyádat, aki felnevelt. (Csak az olyan beteg állatok tartják a hazaszeretet ideológiai kérdésnek, mint te.)

"A te felfogásod szerint még klubcsapatok sem létezhetnének, hiszen idegenlégiósként milyen lenne már gólt rúgni a szülőhazád csapatának"

Válasz: Kéretik idézni, hogy mikor mondtam ilyet. Sokadik olyan szöveget tulajdonítod nekem, ami tőlem nem hangzott el. Az baj, hogy így még csak párbajképes sem vagy. Egy Hitler bajuszos fantommal viaskodsz a neten. Jelentem nem én vagyok az. Kezeltesd magad.

"Szokás szerint összemosol mindent, most éppen az olimpiát a profi sporttal, és ontod a nacionalista szöveget."

Válasz: Az olimpián döntő részt profi sportolók mérik össze az erejüket, akik nem mellesleg a hazájukat is képviselik. Az olyan sportolók, mint Michael Phelpes, Roger Federer, vagy az amaerikai Dream Team tagjai amatőr sportolók szerinted? Annak a világnak már kb. 100 éve vége, hogy az olimpián lelkes amatőrök találkoztak. Az olimpia és a válogatott futballmeccsek összehasonlítása tehát abszolút megáll, azzal, hogy a futball nem tartja különösebben fontosnak az olimpiai versenyt. (Az olimpia futballaban gyakorlatilag U-23-as ifjúsági törna, bónem konkurencia egy VB-nek, vagy egy EB-nek.)

A többi személyeskedő zagyvaságra nem térek ki, mert én - veled ellentétben - érvelni szoktam. Egyébként megint egy olyan vitába mentél bele - nettó elvakultsából - amiből nem tudsz jól kijönni. Ilyenkor marad az, hogy lehülyézed a másikat, miközben nem volt egy értelmes gondolatod se.
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..
xamax79 2013.11.09 20:54:12
@sztrugackij: Akiket felsoroltál, írók. Kertész meg csak egy "holakausztbohóc".
xamax79 2013.11.10 04:11:13
@sztrugackij: "Mit gyűlöljek rajtad?A gondolkodásmódodat?A neveltetésedet?Az irodalmi ízlésedet?A pártszimpátiádat?"

Szerintem egyiket sem ismered behatóbban, de ez nem akadályozott meg abban, hogy lenácizz, meg szarkupachoz hasonlíts.

Csak ebből gondolom, hogy gyűlölködsz.

Kevés primitívebb dolgot tudok elképzelni annál, mint hogy valaki anélkül nácizza le a másikat, hogy ismerné, vagy akár olvasott volna tőle egy sort is - lásd szegény Wass Albertet, aki klasszissal volt jobb író - és jobb ember - mint Imre Kertész. (A háborús bűnösségre vonatkozó hülyeségektől pedig kímélj meg kérlek, előre szólok, mert ez lenne a következő.)

Egyébként ragozhatod, de ebből úgyse fogsz jól kijönni.
avagy a Faszpumpás és a Főcuki kalandjai a Szlovák Választókörzetben. Jelentős mértékben becsicskult hangulatban és outfittel, mondhatni valósággal belopakodott Komáromba a Jobbik Zrt. Managementje, Vona “Főcuki” Gábor és Szávai “Faszpumpás” Pista. Egy háborús bűnös…..
xamax79 2013.11.09 04:27:38
@willdattaa: És lúzernagyinak nevezni azt a 100 éves öregasszonyt, aki felvette a magyar állampolgárságot, és megfosztották a szlováktól, az micsoda? Milyen ember az ilyen? Nem mondom ki, hogy milyen, mert nincsenek rá szavak. Ahhoz mindenesetre gyáva, hogy vállalja a folyamatos magyarellenes provokációt, arccal, és névvel, címmel, holott ez lenne a legkevesebb.
Számháború alakult ki a Nagy Nemzeti Kígyózás, avagy az október 27-i Székely Menet részvételi aránya körül. A dotoho segít eldönteni, melyik szám a reálisabb. 200 ezer embert vártak eredetileg a szervezők 120 ezer ember vett részt az eseményen, a rendezők szerint 15 ezer…..
xamax79 2013.11.01 19:33:25
Kedves Csehszlovák kém! Egy ideje van szerencsém figyelni áldásos tevékenységedet. Igazából eddig csak sajnáltalak, hogy a saját fajtádat gyűlölöd, de a székelyek meneteléséről írt első írásod már kiverte a biztosítékot nálam is, ezért szeretnék hozzászólni. (Aztán engem is elküldhetsz a fenébe) Az a helyzet, hogy én mint magyarországi magyar ott voltam. Maksán indult a rendezvény a templomkertből, ahol Tőkés püspök, Toró T Tibor beszélt, felléptett a siklódi férfikórus, volta huszárok Gidófalváról, a rendezvényt pedig a helyi református pap moderálta, aki a menet élésn vonult ki a fő útra a Petőfi Sándor utcából. Én a templomkertben állatm így az elején fel sem fogtam mennyien vagyunk, csak akkor tűnt fel az emberek iszonyatos tömege, amikor kijutottunk a fő utra és Dálnok felé fordultunk. Számolgattál, de azt mondom tök fölöslegesen. Legalább egy órába telt mire a tömeg kivonult az fő útra Maksáról és ha nem volt ott legalább 10.000 ember, akkor egy sem. Hogy honnan jöttek nem tudom és nem is érdekel. (A falu tele volt buszokkal és autókkal, mindenfelől Erdély magyarlakta területeiről.)Azon a szakaszon ahol mi voltunk a tömeg nem kettesével állt, hanem elzárta az út felét! A szervezés lehet, hogy nem volt tökéletes, mert jöttek hírek, hogy itt ott hézagok vannak, és hogy erre vagy arra mozduljunk, de úgy vélem a végén létrejött egy egységes lánc, mert ember volt bőven. Összességében nagy és felemelő érzés volt, te pedig szégyelld magad, hogy "magyar" létedre leköpöd ezt a maroknyi népet, amely nem akar mást csak megmaradni magyarnak.