Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miskin herceg

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól…..
Miskin herceg 2014.02.13 23:10:32
Én az az alkat vagyok, aki itt most a legjobban birkázható. mint itt sokan, éltem a Kádár-korban (nem sokat szerencsére, szüleim annál inkább), éltem az inkompetens, a halálos betegségéről '89-ben már rég tudó Antall idején, akivel Kelet-Nyugat leegyeztette, hogy az ország fizet tovább -kamatot-tőkét, sőt új hiteleket vesz fel. Lesz 4 szar évünk, de 20 év múlva utolérjük az eut. Hogyne. Ért.: 1/10. Tényleg lett 4 szar évem. Éltem Horn alatt, aki szarrá vert a Bokros-csomaggal több százezer háztartást, cserébe helyrerakott makrogazdasági mutatókat, de változatlanul a 4 szar év és 20 év múlva eu szinttel kampányolt, újabb hiteleket felvéve. 2/10. I. Orbán alatt is éltem, már felnőttként, a hitelek maradtak, viszont részben mert beért kicsit a bajszos programja, részben mert új seprű jól seper, látszólag folytatni tudták a jó makro-adatokat, de a hitel akkor is maradt. 3/10. eu-szint továbbra is 20 évnyire. Jöttek Megyóék, személyesen ajánlotta a népnek a lakáshitel örömeit a figyelmébe. -1/10. Jött a puccs, jött Elkúrtuk, megelőzve a világválságot a jó-közepes közép-európai felzárkózó országból jó szar leszakadó lettünk. -2/10. Jött, mert NEM volt választás, II. Orbán, szarból várat ugye nem lehet, se nem rontott, se nem javított. 3/10. Én nem megyek el szavazni, mert 3/10 kevés, viszont az összeizéléstől ennyit se várok, a Jobbik meg kormányon vagy bedöntené az országot, vagy nem, de előbbire is van esély, így nem. Lmp szimpi, de még mindig nem merek jóhiszeműekre szavazni, mert ahogy a narancs is, minden romlandó. A narancsromlást össze tudom egyeztetni a 3/10 viszonylag magas arányával, mert csak nézem a gázórát meg a számlát, és pozitív csalódás volt. Jóslatom 110 fideszes, 50 összefogó, 28 jobbikos, 12 lmp-s parlament. ha 199 az összeg, az -1 bárhonnan.
A cikk azért utópia, mert ez egy örök mocsárban gázolunk de azért kilátszunk hurrá ország és ez még idén így lesz.
Ja, és nagyon tapló módon beszéltek egymással -minden oldal.
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
Miskin herceg 2014.02.01 13:23:43
Miskin herceg 2014.02.01 13:58:52
@chepunk: vártam már a lumpenprolizást. :) készíts lécci reprezentatív felmérést a lumpenproli-populációról. nem lehetetlen, ha ügyesen kérdezel. csak meg ne lepődj, ha nem várt változó-összefüggések jönnek ki.
Nézd meg, mit csináltál! Nézd meg, mit csináltál, kevéssé tisztelt törvényhozó, amikor nyakunkra szabadítottad ezt a dogmatikus szemléletet, amikor előnyben, törvényi védelemben részesítettél egy történelemképet, s egy másikat bűnnek nyilvánítottál. Mintha bizony egyik…..
Lobsterizmus Diplomától 30-ig 2011.02.19 17:05:00
"Without some goal and some effort to reach it no man can live." Dosztojevszkij Diploma és a harmincadik szülinapod. Mindkét időpont önkényes. A diploma azt az időpontot jelenti, amikor kilépsz az utolsó iskoládból, a 30  pedig azt a kort, amikor belépsz a családos szakaszba. A…..
Miskin herceg 2014.01.18 21:15:45
ez egy jó írás. fél-off, de nem is. szerintem az ember szinte (csak) pont annyit tud változtatni az életén önszántából, amennyi 1 per az életkora. ebből kiderül az, hogy hogy szintetizálható a tabula rasa vs. adottságok szociológiai-filozófiai 'ellentmondása'. Amikor 1 vagy, minden sérülésed iszonyú intenzív, egyre kevésbé visszafordítható később, amikor 2 vagy, egy picit kevesebbet számít egy sérülés, de alig, 13 évesen való sérülés ugyan kisebb trauma, annál, mintha 1, 2, 3 évesen is rossz környezetben vagy, de javítani is nehezebb. egy 13 éves sérült gyerek (lelki) gyógyítása már mission impossible, a hiányzó szerető környezet pótlása borzasztó nehéz. ha 30 vagy, és hagyjuk a súlyos traumákat, legyen csak átlagosan (közepesen?) funkcionális a család, akkor is de a Fejetlen Lény üzenete: légy pesszimista. ez szar érzés. én egyszer voltam boldog felnőtt életemben, akkor, amikor nem akartam az lenni, hanem csak túlélni akartam, és sokkal jobban sikerült, mint vártam. de egyébként a rolling stones 'i can't get no satisfaction cause i try and i try' igazsága az Igazság. Szóval: a Fejetlen Lény szerintem a gyerekkor elejétől egy iszonyú erős, de fokozatosan gyengülő nyomás alatt tart, amiből a rossz dolgok elengedése egyre nehezebb, mert a személyiséged -épp a Lény kezdeti hatalmától (1. szülők, suli, haverok stb.)- egyre kevésbé tud változni. Az álláspontom tehát inkább a tiszta lap felé húz, ahogy szerintem a szerzőé is.
  " Az izlandi politikusok nem csak visszahívhatóak, de a telefonkönyvben is benne vannak" az igazi kultúrának ingyen kell lennie, mert olyan kevés rá amúgyis a kereslet    Én hiszek abban, hogy a politikust visszahívhatóvá kell tenni, és abban is, hogy a rendőrkapitányokat…..
Miskin herceg 2013.11.01 17:45:24
@Húsleves: Kádár miatt tartunk itt. A '80-as években arra vettünk fel IMF hitelt, hogy törleszteni tudjuk egy előző hitel kamatait. Erre az idősebbek emlékezhetnének, ha emlékeznének. A mi mostani megélhetésünket adták el akkor beváltható készpénzért. Egy részét továbbadtuk a Szovjetuniónak, kaptunk is érte lerohadt metrókocsikat. Köszönjük szépen.
Ezt, hogy a népszerűtlen döntés rossz döntés, ezt teljes egészében tévedésnek tartom. Ezzel vissza is utalok előző mondataimra, csak megfordított irányból. Pl. a szinten tartott/csökkentett államadósság igenis azon kevés dolgok egyike, amik teljesítik a "rosszabb ma a jobb holnapért" frázisát, amiből nem sok van, de ez épp az. Fordítottja Kádárnak.
Miskin herceg 2013.11.01 18:40:28
@Húsleves: valóban benéztem egy-két fontos dolgot, szóval entschuldigung. nekem az volt ebben az altémában a fontos, hogy alapvetően mindenre igaz, hogy ha szar a diák, akkor szar a tanár, és valószínű a tanár tanára is szar. olykor nehéz a legutolsó jó tanárig visszamenni. a magyar történelemben ez talán Mátyás király lenne, azóta fokozódik le minden. Igazad van a leírt dolgaidban, de a volt diák, mostani tanár tanárja az igazán hülye, mert ő, az ő rendszere képezte ki Viktorékat, miközben vette fel a pénzt. Ilyen példamutatás mellett hol máshol tarthatnánk?
Kicsit más, inkább on: Én abban bízom, ami a Leontieff-mátrixban szerepel: 100 év távlatában a GDP egyenletes és komoly növekedést mutat, persze brutális visszaesésekkel, néha extrém felugrásokkal. Most válság van, ki kell mászni, mégpedig valahogy racionálisan, egyeztetve az adósságszolgáűlatot, jóléti intézkedéseket, stb. Puzsér szerint korlátozzuk 8 évre a választott közszolgák egyhuzamú tisztviselési jogát, a posztíró szerint szavazással hívhassuk vissza. szerintem szavazzunk a jobbikra v az lmp-re, és lássuk, mihez kezd a fidesz egy 51-65%-os többséggel, 25% vén komcsival és neveltjeikkel, és remélhetőleg a két említett párt kereszttüzében. Jobbat nem tudok.
epa.oszk.hu/00000/00017/00007/07-0802.html
Miskin herceg 2013.11.03 13:23:32
Sajnos kemény szelete a dolgoknak ez a hitel-ügy. Én egyetértek veled, hiba volt kontinuitást vállalni. A Lengyelország nevű helyen tettek is azért, hogy ne kelljen. "Bennünk" nem volt ennyi bátorság, akarat. Ezért inkább toljuk magunk előtt a szart, időnként a sor elejére is biggyesztünk még egy kicsit. Tehát nincs igazán eltérő véleményem a tiedtől. Kádár népe sajnos fizet, Kádár után 25 évvel is. Most taszító lesz, amit mondok, mert leegyszerűsítek és kisarkítok egy tényt, de Kádár népeként basztuk el, ez a langyos mocsár a 45 után kiosztott szerepünk. 45-ben még utoljára volt egy másik, önálló forgatókönyv. csak nem működött, mert a szuverenitás megőrzése mellett olyan kísérőjelenségei voltak, amik sokak halálával jártak, ami nem jó. maradt a mocsár. csak ez működött, ami szomorú, pláne, hogy '89-ben azok akarata érvényesült, akik szerint fizessünk amíg nem esünk Szomália szintjére, és hát majd csak lesz valahogy. ennyi felelősségérzettel döntöttek Hornék, Antall nézőként ülte végig az idejét, igaz, ezt el is ismerte, amivel persze sokra nem megyünk.
Kanyar: a visszahívhatóság kérdése azon is múlik, hogy van a klasszikus kérdés, hogy megéri-e 10 bűnöst sikeresen besározni, ha mellette 1 ártatlant is visszahívunk? Klasszikus halálbüntetés-szindróma.
Kanyar:
@tesz-vesz: a Cserdi polgármester védelmében fontos, hogy bár csak alacsony szintRE emelte a lakosok életszínvonalát, de az a lépés 0-ról 1-re, a haladás legfontosabb lépcsőfoka. Nekem, mint felsőfokú végzettségű középosztálybeli, kb. 10-es skálán 5-nél tartok, ha ügyes vagyok, a mostani világban is mehetek 6-ra, csak be kell járnom rendesen dolgozni, rendesen kell dolgozni, kb. ennyi. De aki ott él, és eddig sehol nem volt, most, ha még mindig szar is, van valahol. Van munka, jövedelem, persze a polgármester földjét palántázzák sokan, ami talán nem morális annyira, de 2 faluval arrébb nincs föld, nincs palánta, se semmi. Minden bizarr kommunikációjával együtt, ilyen helyi hivatalviselő több kell. Ilyen helyekre, ahol még trágya sincs, nem hogy multi, vagy legalább kkv-k. Max. börtön, aminek a körbeutaztatásával fontos szolgálatot tett ez az ember mindenkinek.