Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fodor Balázs

0 bejegyzést írt és 1162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fodor Balázs 2018.01.09 14:31:28
@Terézágyú: "A spórolás arra szolgál, hogy ne süllyedj még mélyebbre, illetve igazából spórolni akkor kell, amíg nem vagy nyomorban - és ha jól spóroltál, akkor sokkal nehezebben fogsz adott esetben nyomorba kerülni..."

Na, de ez szerintem kevésbé releváns. Én olyat még nem hallottam, hogy középosztálybeli családok azért süllyedtek volna nyomorba, mert nem ették meg a tegnapi kenyeret.

"Mert ez egy valóban igen elterjedt nézet, hogy a kenyér és a tej egészségtelen, tele van a net ilyen szövegekkel..."

Részigazságok vannak is a dologban. De a kenyér, mint étel, nem is kifejezetten egészséges. A kenyér semleges. Aztán van, aki eheti élete végéig (annak szerencséje van), van, aki nem (annak meg pechje). A tejet sem tudja meginni mindenki.
Fodor Balázs 2018.01.09 14:43:26
@Terézágyú: "nem is, de van rá pár példa, hogy ugyanazt a hatóanyag megvan egy olcsóbb gyógyszerben (gyakorlatilag ugyanaz a gyógyszer, csak más néven), - mindegy, egyikünk se patikus..."

Igen, van ilyen, generikus (általában 20 évnél régebben kifejlesztett és forgalomba hozott) hatóanyagoknál. Ezt többé-kevésbé utánajárással és az orvossal egyeztetve (ha vényköteles) lehet kihasználni, kivéve, ha viszonylag új a gyógyszer.

"Igen, de ahogy már leírtam nem is ezekkel van a gond. Ha valaki beírja ide, hogy nála ez a helyzet, akkor erre senki nem szólhatna semmit..."

Ok.

"Persze. Ha nem is a bakonybélieket, hanem a külvárosban fával tüzelőket..."

Az is részben jogos, mert általában van szél is, ami a füstös külvárosi levegőt beviheti az amúgy is terhelt belvárosba.
Fodor Balázs 2018.01.09 14:48:25
@Terézágyú: "Na látod, hogy te is ezt mondod. Először leírod, hogy "nem mondta senki", aztán meg közlöd, de igaz :)"

Én nem azt mondom, hogy a kenyér egészségtelen, hanem azt, hogy nem egészséges és nem is egészségtelen. Ez egy egészségtelen-semleges-egészséges tengelyen van értelmezve.

"akkor több pénzt tudnak félrerakni, ha pedig van megtakarított pénzük, akkor nehezebben süllyednek nyomorba - valamilyen krach, munkahely-elvesztés stb. esetén..."

Nyilván előfordul ilyen is. Meg olyan is, ahol az összes szárazkenyér megevése sem segített volna. Én csak azt mondom, hogy a kis spórolás csak kicsire jó. A kicsi dolgokon spórolás csak kicsivé gyűlik össze. Nem azt, hogy egyáltalán nem kell csinálni.

"Mondjuk elég visszataszító, hogy valaki a saját betegségére hivatkozva akarja MINDENKINÉL betiltatni a tejet. "

Valaki be akarja tiltani?

"De biztos vagyok benne, hogy a kenyeret kidobó emberek nagy többsége nem betegség miatt dobja ki a tegnapi kenyeret - hanem szimplán mert finnyás."

Nem tudom. Tippre inkább az a jellemző, hogy rosszul mérik föl az igényt, vagy nem folytonos az igény, megveszik, aztán megromlik (penészes lesz) és akkor dobják ki. Én is kidobom a penészes kenyeret, de az, hogy három napos, nem zavar. Mondjuk nem a legolcsóbbat veszem, az is igaz.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A depresszió – vagy nem tudom, hogy mi ez pontosan, diagnózist kérnék a most engem olvasó szakemberektől privátban! –  fura dolgokat művel az emberrel. Van, hogy egy über stresszes két hét után következő, jól megérdemelt, várva várt pihenő pokollá válik. Az az ember vagyok, akire a legnagyobb…..
Fodor Balázs 2017.12.24 11:49:53
Fodor Balázs 2017.12.21 09:31:58
@conchita wurst: na akkor szerintem a szaros valagu zseller haverjaidtol kene megkerdezned inkabb jo e az mlm meggazdagodasra, vagy nem, ok jobban vagjak ezt

Az SS főparancsnokaként is viszonylag jól lehetett élni. Meg drogkereskedelemből. Meg egy ország szétlopásából.
Én azt ajánlom, nézz körül ismerősök, barátok – vagy azok ismerősei – körében, óvatosan és nyilván diszkréten. Hasznos információkhoz juthatsz, hogy ne a saját károdon kelljen megtanulnod az ésszerű döntés fontosságát. Amikor a következőket látod környezetben: Nem tudják fizetni a havi törlesztő…..
Tudod te már régen nem érdekelsz, nem fájna ha mással látnálak, s majdhogynem örülnék annak is ha boldognak, ha boldognak tűnne az életed. Tudod nem fájna az sem ha eszedbe sem jutnék soha, van amire kár lenne emlékezni. De ha csak egyet is kívánhatnék, úgy szeretném eltörölni a nyomokat,…..
Fodor Balázs 2017.12.13 13:37:24
@Anticinderella: "s ezeken a dolgokon egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen tudunk változtatni, legalábbis én így gondolom"

Vannak azok, amik az alapszabályok és vannak azok, amik nem. Az előbbieken nem lehet változtatni, az utóbbiakon lehet. Szocializációval egyébként nagyon sok rossz szabályt lehet elsajátítani, köztük olyanokat, amiket nem, nem kell elfogadni, mert elfogadhatatlanok.
Fodor Balázs 2017.12.13 13:41:57
@Anticinderella: 20-30 évig nem lehet szeretni valakit. Csak elfogadni, megszokni és jól együttműködni. Nem a nagy szerelmekkel lehet leélni egy életet, hanem a jó szövetségesekkel.
Fodor Balázs 2017.12.13 13:48:31
@Anticinderella: "Azt hiszem ebben igazad van, de a szeretet szerintem megfelelő alap lehet, ha már az alap is csak és kizárólag elfogadás, beletörődés az szerintem nem elég..."

A szeretet nem áll tudatos befolyás alatt. De a többi igen és ha a többiben ront el valaki valamit, akkor a szeretet is el fog múlni.
  A svájci Wallis kanton 1300 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Albinen településéről azt kell tudni, hogy ha megállsz a falu főterén, akkor mögötted hegyek, melletted hegyek, előtted pedig, meglepő módon szintén hegyek lesznek. Olyan környék ez, ahol csupán egy kőhajításra van Svájc…..
Fodor Balázs 2017.11.23 19:47:50
@Tünde Bagó: "hogy ki hova megy, vagy hol volt kirándulni, nyaralni, milyen autót vesz"

Ez konkrétan tényleg unalmas.
Ismét közeledik az év vége, így természetes, hogy a cégek többsége már megtervezte a jövő évi költségvetést, azzal együtt a létszámokat is. Ezzel kapcsolatban hátra van még egy nehéz feladat, mert az esetleges munkaviszony megszüntetéseket végre kell hajtani. Munkavállalóként a legtöbbször nehezen…..
Fodor Balázs 2017.11.14 13:04:19
@McZozo: beneficio.hu/kiiratom-magam-tappenzre-akar-ket-ev-borton/

Szóval ezt az orvosok többsége sem szívesen csinálja. Nyilván olyat azért el lehet érni, hogy 2-3 napra kiír valami félkamuval (szédülsz, szarul vagy, nem alszol, stb.), de 3 hónapra cinkes.
Az újdonsült PhD-k a doktorrá avatás során esküt tesznek arra, hogy „az igazság szolgálatára” szentelik magukat, a filozófusok pedig évszázadok óta vitatkoznak arról, hogy mi is az igazság.De biztos, hogy az igazság valami fontos dolog? Valami olyasmi, aminek „természete” van, amit a filozófiai…..
Álomfogók, rózsák, koponyák és madár sziluettek... Gondolom mindenkinek ismerős a helyzet, ha más nem, akkor a strandról, hogy vannak olyan tetoválások, amik olyan gyakorisággal fellelhetők más embereken, hogy így azok már se nem érdekesek,pláne nem egyediek. Félreértés ne essék, nem szeretnék…..
  Egy televíziós műsorban jelentette ki Gyurcsány Ferenc, hogy sem közös miniszterelnök-jelöltet, sem közös listát nem szeretne a DK az MSZP-vel. Ez a Botka-lemondást követően elkezdett tárgyalások és közös tervek kudarcát jelenti. Gyurcsány Ferenc az ATV kérdésere felidézte a még a 2014-es…..
https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/ Mindig szembe jön valami, itt egy aktuális sajtóhír, bár most nem tudok olyan vicces lenni, mert ez nem olyan téma. Bocsássatok meg, de ki kellett adnom magamból.... "Újabb veszélyes kihívás terjed az interneten. Most a közösségi médián keresztül arra…..
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
Fodor Balázs 2017.09.20 15:20:08
@Kinai cuccok blog: "Én csak olyan helyre mentem, ahol csak egyhez kellett érteni, de ahhoz nagyon."

Igen, ilyen helyek is vannak és projektje válogatja. Meg persze abban is igazad van, hogy kis cégeknél a tendencia afelé mutat, mint amit mondtál. De azért vannak még máshol is másmilyenek. :)
Fodor Balázs 2017.09.20 16:07:01
@Kinai cuccok blog: Olyan is van, hogy 15 év gyakorlat után megy az olyan részleteken való rugózás, amit 10mp kigoogle-özni.
Fodor Balázs 2017.09.20 20:51:45
@FayRodisz: A legtöbb szakmának megvan a maga káros hatása. Aszfaltot önteni kánikulában sem a legjobb buli.
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
Fodor Balázs 2017.09.05 07:36:47
@postumus mumus: Nagyon szükséged van arra, hogy az eredményeidet elismerjék. A siker ízét akarod a szádban érezni, mi?
Fodor Balázs 2017.09.05 15:47:32
@postumus mumus: " 15 évig apám megbecsült, jó állapotú trabijával jártam, úgy 35 éves koromig."

Aha, tehát a szüleidtől kaptál kocsit. Az mit csináljon, aki mondjuk adósságot kap a szüleitől?
Fodor Balázs 2017.09.05 15:49:02
@postumus mumus: "Mindenkivel legyél jóban, ezt kamatoztatni tudod később. Például én 3 évig az anyósoméknál laktam, az alatt összespóroltam a tetőt."

Tehát volt hol laknod. Akinek nincs anyósa, vagy nem lehet nála lakni, mert mondjuk 500 km-re él, vagy más országban, annak sokat ér ez a tanács.
Ki akar ma már 8-4-ig dolgozni? Törzsidőt írni, nemszeretem feladatokkal, szűk mozgástérrel dolgozni? Egyre inkább úgy tűnik, hogy senki. Ez derült ki legalábbis a hétvégi, World of Work Moonshot versenyen, ahova a legkülönbözőbb korú és foglalkozású emberek jöttek el, hogy alapjaiban forgassák fel…..
Fodor Balázs 2017.08.31 11:52:11
Moszul visszafoglalásával az Iszlám Állam összeomlása látótávolságba került. De a terrorista csoport bukása több komoly kérdést is felvet. Mi vár a világra az ISIS után? Az ISIS néven ismert terrorista csoport vesztésre áll. 2014 végére magának tudhatott egy Nagy-Britannia nagyságú területet 11…..
Fodor Balázs 2017.08.05 07:41:02
@miketbeszéltek: Egyszerű. Ott kell maradniuk, ahol vannak, nem visszaengedni őket.
  Országszerte másod- és harmadfokú figyelmeztetések vannak, hisz az időjárás meghaladja a 29 Celsius fokot! Hasít a nyár, a fülledt meleg levegő sokkal ingerültebbé, feszültebbé és fáradtabbá teszi az embert! Ebben a cikkben olyan tippeket osztok meg veletek, amelyek segíthetnek, hogy hogyan…..
Eredeti kiadás dátuma: 1982 Platform: ZX Spectrum, Apple II, Commodore 64, stb. Fejlesztő: Beam Software Műfaj: Illusztrált szöveges kaland Szerintem nem igazán volt olyan Spectrum tulajdonos, akinek ne lett volna meg kazettagyűjteményében ez a játék. Manapság nehéz elképzelni, hogy volt ilyen,…..
Fodor Balázs 2017.07.24 06:05:25
@Skywatcher: www.c64.com/games/475

Azt hiszem a vállára kell állni a cellatársnak, aztán megfogni az őr lábát, aki elesik, megfojtani, majd valahogy kinyitni a rácsot.
  Az Univerzum kialakulásáról és fejlődéséről az ősrobbanás elmélete sok érdekes tényt tárt fel, de legalább annyi a kérdőjel is az elmélettel kapcsolatban. A korábbi bejegyzésben (Az Univerzum korszakváltásai) az elmélet legfontosabb eredményeit foglaltam össze, most viszont egy alternatív…..
Fodor Balázs 2017.07.23 21:37:13
@leapyear: Ja, hát ezt már az 1600-as évek közepétől nem gondolja az emberiség.
Erre még Orwell is csettintene....   Újra bebizonyosodott, hogy Magyarország államformája tébolyda. Erre a következtetésre nem csak az utcai plakátok miatt juthat az ember, amelyekkel megerőszakolják az ember elméjét már hónapokkal a választások előtt. Igazán hervasztó látványt nyújt mindegyik,…..
... a Telekom és a BKK képes bizonyítani, hogy van lejjebb. Nem T-Systems nevet említettem, hanem a Telekomot. És igazság szerint nem csak a magyar cégre gondolok, hanem a multira. Mert a feljelentés ügyben sok mindenre lehetett volna mutogatni, csak éppen kötelező protokollra nem. Mert ez egy olyan…..
Tele van az internet „ilyen voltam, ilyen lettem” átalakulós képekkel, no és kétes eredetű és hatású termékeket reklámozó hirdetésekkel. Egy blogger most megmutatta, milyen könnyen lehet hamisítani az ilyen fotókat...
Fodor Balázs 2017.07.05 02:38:01
@efi: "Sosem értettem, hogyan lehet ekkora sörhasakat összeszedni, mint a nőé is."

"Sok iskolát kell még addig kijárnod,
Sokat csalódnod, míg mindent megértesz."
(Madách - Az Ember Tragédiája)
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
Fodor Balázs 2017.06.30 08:47:11
@midnight coder: "Einstein előtt a jó szkeptikus simán hoaxnak nyilvánította volna az atomerőműveket, elvégre nem égetnek el sem szenet, sem olajat, nincs sem szélkerék a tetejükön, de még csak egy nyamvadt mókuskerék sem ami energiát adhatna."

Egyrészt mivel nem volt hoax, mert leközölték egy cikkben a működő kísérletet, amit mások is megismételtek, így hiába akarsz hasonlóságot keresni a két esetben, nincs.

Másrészt a megmaradási törvényeknek nagyon mély és szerteágazó összefüggései vannak a fizikában nagyon sok mindennel, így pl. a cikk által leírt esetben a gép maga hirtelen nem is lenne érdekes, szemben azzal az új fizikával, ami mögötte van. De mivel új fizikáról a dolog nem szólt, így nem is csoda, hogy az érvényben maradt és a gép nem működik.
Fodor Balázs 2017.06.30 08:48:59
@midnight coder: "Mert hogy addig bármikor előfordulhat, hogy valaki olyan körülményeket tud teremteni, ami miatt mégsem az."

Honnan tudod, hogy "előfordulhat"? Van egy új fizika a birtokodban, amivel le tudod vezetni ezt a lehetőséget?
Sok módon lehet elkezdeni az okos otthonunk kialakítását. Vannak, akik egyből egy komplett rendszert vállalnak be. Vannak, akik pedig lépésről lépésre haladnak. Ezt a lépéssorozatot el lehet kezdeni egy okos lámpafoglalattal vagy akár egy okos lámpakapcsolóval, mint amit ebben a bejegyzésben…..