Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mques7

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen Daniel Dennett könyvét, a Darwin veszélyes ideáját olvasom. A kötet messzemenő és szerteágazó részletességgel mutatja be az evolúciót és annak filozófiai vonatkozásait. Nekem ez a mű egy kicsit bőbeszédűnek tűnik: néhol mintha feleslegesen magyarázná példák során…..
mques7 2013.11.01 10:19:14
@Brendel Mátyás: Már sok teológus kifejtette énelőttem, hogy a létezés/nemlétezés kategóriái Istennel kapcsolatban nem működnek. Isten: TOTALITER ALITER!
mques7 2013.11.01 10:22:17
@Brendel Mátyás: Na látod. Ezért imádják a fundamentalisták a (bibliai) régészetet, mert csak azt fogadják el valósnak, ami tárgyi. Ugyanez érvényes a fundamentalista ateistákra is.

Pedig tudva vagyon: az Isten Logosz!
mques7 2013.11.01 10:33:25
@Brendel Mátyás: Meg lehet vizsgálni, hogy a másik illető tényleg szeret-e téged, de _matematikai értelemben ezt bebizonyítani_ nem lehet, még ha életét is adja érted. (Mondjuk elédugrik, ha rádlőnek.)

Miért nem lehet bebizonyítani? Azért, mert a matematika ehhez nem adekvát eszköz! Baltával sem lehet mondjuk falat festeni.

Ugyanez a helyzet Jézussal. Vagy meggyőz a cselekedete arról, hogy szeret téged, vagy nem. De egyéb eszköz nem áll és nem is állhat a rendelkezésére.