Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benzol

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokan tapasztalják azt, hogy gyerekkorukban az időjárás más volt, kevésbé szélsőséges és általában hűvösebb, például régebben még érdemes volt találgatni, hogy lesz-e fehér karácsony, ma már inkább az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán a télen olyan hó, ami meg is marad. Ezek a mindennapi…..
benzol 2021.01.11 16:07:55
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bár nem vagyok otthon a sótalanító eljárásokban de a lepárlás semmiképp sem sótalanító eljárás, az bepárlás amire gondolsz, az ioncsere pedig egyáltalán nem csökkenti a sótartalmat csak az oldott sókat másra cseréli.
Másrészról úgy tudom a leginkább használt sótalanító eljárás a RO, aminek ráadásul csak egy szivattyú kell a működtetéséhez tehát töredéke az energiaigénye.
benzol 2021.01.12 10:28:52
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Előre is elnézésedet kérem a szőrszálhasogatásért de amit leírtál az a bepárlás, lepárlásról akkor beszélünk ha két különböző forráspontú komponens van. Ettől függetlenül egyetértek, hogy ez energiaigényes és nem járható út. Azzal is egyetértek, hogy az ioncsere nem megoldás mivel egy szakaszos technológia lenne a regenerálás miatt.
Azzal viszont vitatkoznék, hogy a RO lassú és energiaigényes, főleg ha az előző kettővel hasonlítod össze. Egy szivattyú üzemeltetése nagyságrendileg kevesebb energia mintha ugyanazt a tisztítandó mennyiséget elpárologtatnánk és kondenzáltatnánk.

@Tamáspatrik: Egyetértek, jelenleg tényleg nem használható de nekem még mindig ez tűnik a legjobb megoldásnak.
benzol 2021.01.20 13:46:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nehéz elhinni, hogy vegyész diplomád van ha nem tudod megkülönböztetni a lepárlást a bepárlástól, azt gondolod a RO komplikált és a technológia szakaszossága lényegtelen... Nekem is van vegyész diplomám és igazából minden állításoddal vitatkoznék de az, hogy azzal próbálsz érvelni, hogy a diplomád miatt igazad van nevetségessé teszi a továbbiakat.
A beszédes nevű GAIA szervezet, amelynek neve az angol Global Alliance for Incinerator Alternatives szóösszetételből (szabad fordításban a Nemzetközi Szövetség az Égetés Alternatíváiért) adódik, új jelentést adott ki, amelyben a jelenleg leginkább elfogadott műanyag újrahasznosítási eljárásokat,…..
benzol 2020.06.25 11:02:40
@Wildhunt: az is csak polikondenzációs műanyagot eszik, gyökös polimerizációra továbbra is a pirolízis az egyetlen válasz
benzol 2020.06.26 09:34:33
@Wildhunt: Értem mire gondolsz de a PE-PP párosra nincs olyan reakció a termikus úton kívül amivel meg tudod bontani a láncot ergo az evolúció sem fog találni jó eséllyel. Szerintem az egyetlen megoldás lenne ezeknek a gyártását világszinten megszüntetni a maradékot meg ráfizetéssel pirolizálni.
Blogadó Oktatás diákszemmel 2018.10.17 21:54:51
A rendszerváltás után sokan abban reménykedtek, hogy az ország összes területe mellett az oktatás is modernizálódni fog. Az eszközök lettek modernebbek, de az oktatási rendszer még mindig sajnos ugyanarra a kaptafára épül. Ez az úgynevezett poroszos iskolarendszer, amelynek fő vívmányaként emelném…..
benzol 2018.10.18 12:52:13
Eléggé szörnyű belegondolni, hogy miközben a világ minél inkább arra megy, hogy takarékoskodjon az energiával, eközben csak arra, hogy a Bitcoin tranzakciók lebonyolódjanak (vagyis gyakorlatilag bányásszunk) elmegy kb. egy 4 blokkos atomerőmű termelése. Ahogy a Bitcoin ára emelkedik (emelkedett…),…..
FREEDEE BLOG noPhone 2014.08.25 14:30:00
Két holland designer, Ben Langeveld és Ingmar Larsen szerint túlzottan technológia- és okostelefon-függők vagyunk. IT-vel kelünk, IT-vel fekszünk, mindig azt hisszük, hogy valamiről lemaradunk. Ha úgy érezzük, túl stresszes így az élet, és az ember-gép interakciónál fontosabb…..
Ezt hangzott el a köz(szolga)tévé család-barát magazinjában nyilatkozó Pongrácz Tiborné részéről. A hölgy a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Véleménye szerint a magyar nők addig halogatják a szülést, amíg kifutnak az…..
benzol 2014.01.23 12:05:48
@pilates:
"Lárifári,soha nem volt annyi lehetőség a részmunkaidőre egy kismamának, mint ma!"

Lehet, hogy sohasem volt még ennyi lehetőség, viszont ez még nem egyenlő azzal, hogy találni is lehet. Maximum hatalmas protekcióval apuka/nagypapa/nagybácsi cégénél kapsz részmunkaidőt.

"...a három nyelvvel meg kár annyira dicsekedni, mert a nyelvtanulás költségeit is mi álltuk nektek és sok esetben a lakást is mi tesszük a feneketek alá..."

Vagyis aki bármilyen támogatást kap szülőktől/államtól/akárkitől a végzettség/nyelvvizsga megszerzéséhez annál ezek valójában annak az érdeme aki fizette. Te pedig ezek szerint mindenre magad teremtetted elő a pénzt és magadnak fizetted minden taníttatásodat. Persze..