Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moonliight

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Budapest vonzáskörzetében élő szociális fóbiás sorstársak! Már egy ideje érlelődik bennünk egy terápiás jellegű kísérleti csoport gondolata, ahol pár szociális fóbiás közösen dolgozhatna a szorongás legyőzésén. Arra gondoltunk, hogy kb havi rendszerességgel…..
Korábbi anyagok: 1. bevezető lecke 2. lecke 3. lecke 4. relaxációs lecke 5. lecke 6. lecke 7. lecke Sajnos ez az utolsó előre lefordított rész, nem tudom, innentől milyen tempóban fogok tudni haladni. Egyelőre a terápiára sincs elég időm, nem hogy a fordítására, de…..
Moonliight 2013.11.05 13:37:23
Szia! Na örülök, hogy folytatod a fordítást! Én tényleg még csak most kezdtem el, csak az első leckénél tartok,nem tudom mit tartogat a többi része. Úgyhogy még igazából nem tudom megmondani mennyire lesz hasznos. De nagyon bizakodó vagyok, mert még semmilyen kognitív terápiát nem csináltam eddig (egyénileg vagy másokkal együtt sem),és olyanról nem is tudtam, ami kifejezetten szoc.fóbiára lett kitalálva. Úgyhogy én már attól fellelkesültem, hogy van ilyen. :)
Egyenlőre a lassú beszédet gyakorolgatom, ami nekem már önmagában is megnyugtató és tényleg jó módszer. Az ANG-ok elkapása nekem sajnos nem volt olyan egyszerű, mert nálam a szorongás egy-egy helyzet előtt már olyan automatikus, hogy rájöttem, tudatosan nem is gondolok ilyenkor már semmit és így elég nehéz felváltani a negatív gondolatokat pozitívakkal. Így elkezdtem egy "ANG- naplót" vezetni magamnak, amiben feljegyeztem a szokásosan szorongást okozó szituációkat mellé pedig, hogy mit érzek ilyenkor, illetve hogy ezt az érzést milyen negatív gondolat válthatta ki, és majd milyen pozitív gondolattal (pl. az első leckében leírtakhoz hasonlóval) tudom azt felcserélni. Leírva végre sikerült megfogalmaznom ezeket az ANG-okat és úgy érzem már ez is segített, főleg ha még mellé gyakorlom a pozitív gondolatokkal való felcserélést.

Na szóval később szívesen leírom majd, hogy haladok, mennyire hasznos, meg szívesen olvasnám, hogy Te/Ti hogy haladtok, ha tudjátok csinálni.