Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kecsmár László

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb poszt Pattayáról, ismét Don Caroly mesél nekünk, ezúttal arról, hogy miért is gyakori látvány errefelé a feltűnően idős európai férfi - feltűnően fiatal thai lány páros. Szpoilerezek egy kicsit: pénzről szól a mese. Pattaya nevezetességei közé tartozik a világ egyik legszebb és kitüntetett…..
Kecsmár László 2021.12.25 18:15:14
Bocs, csak most olvastam. Jó írás, reális képet fest a thaiföldi életről. Nem élek Thaiföldön, csak 3×5 hetet töltöttem ott. Most készülök egy újabb, hosszabb útra. (2020-ban a Covid miatt elmaradt.) Magyarországon azonban sok thai ismerősöm, és néhány barátom van. A többségük iszani származású. Itt szakácsként, masszőrként dolgoznak. Néhányuknak magyar férjük van, vagy sikerült vállalkozást alapítaniuk. Igen, amit írtál, az teljesen igaz. Ez egy más kultúra, más életszemlélet. A legfontosabb - különösen a nőknek - a családjuk, a szüleik, gyermekük eltartása. Néhány thai barátommal még ebben a témában is tudtam beszélgetni. Azért dolgoznak, hogy a szüleiket el tudják tartani, illetve a gyerekeiket. Van olyan ismerősöm, akinek a gyerekeit a nagyszülők nevelik, több mint 10 éve nem találkozott velük, mert minden pénzét hazaküldi a taníttatásukra. Talán jövőre haza költözik, amikor a legfiatalabb lánya is befejezi az egyetemet. A másik ismerősöm nem mutatott fényképet a házáról. Olyan szegényes, hogy nem akarja megmutatni. Sok éve ismerem, de a családját nem akarja megmutatni. Szégyenli, hogy egy rizstermesztő iszani családból származik. Persze, vannak prostituáltak, meg farangra vadászóak is. Ők is a családjukat akarják eltartani. Nem kell elítélni őket! Olvasd: moly.hu/konyvek/malee-tigriskarmok-es-barsonytalpak moly.hu/konyvek/kaiser-attila-laszlo-sziami-delibab-i-ii
Thaiföldön is kitört az utóbbi időben a fantáziadús kávéláz, micsoda naív dolog volna azt hinni, hogy a kávé egyszerű frissítő vagy ébresztő ital! Régen volt más a Surda korszak! Mostanában olyan különlegességekkel reklámozzák a kávékat, mint hogy ez a kév lefogyaszt, ez…..