Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ahimszajoga

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felemelő és mélyen átformáló élményben volt részünk az elmúlt napokban, amikor négyen 3 napos látogatást tettünk Damanhúrba, Észak-Olaszországba, Európa legnagyobb élő öko közösségébe. Amit ott láttunk és tapasztaltunk nehezen felfogható és átadható. Láttuk az…..
Világéletemben segítni volt vágyam,Beteget nem látni sem ülve, sem ágyban,Nem jó a szegénység s mégis annyi kába,Kevés garasát is vivé patikába.Bojtorján, útifű, cirok, csalán, forgó.Olyikra ha nem is, más betegségre jó.Mennyi nyavalyája akad az embernek, Gyógyszert az…..
2014. március elején egy kérdőívet töltettünk ki az Ahimsza Jógaközpont jógázóival, annak érdekében, hogy pontosabb képet kaphassunk a jógázók motivációról, igényeiről, az jógaközpontban nyújtott többletszolgáltatások fejlesztési irányairól. A kérdőívet összesen…..
A D-vitamin valójában nem is vitamin, hanem egy hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben. A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, annak is UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó…..
Ahimszajoga Az OM mantra 2014.06.03 14:37:38
Minden jógaóra elején és végén elhangzik. Vajon tudjuk, hogy honnan ered? Miért fontos? Hogy kell pontosan képezni?    Mantra jóga   A MANTRA egy hang, szótag, szó, mondat vagy vers, szent szöveg,melynek szimbolikus értelme van. Sok típusú mantra létezik, melyeknek…..
India Központi Kormányának Egészségügyi Minisztériuma és Maharastra Állam Kormányának Egészségügy Minisztériumának támogatásával a Lonavlai Kaivalya Dham Intézet S.A.D.T. Gupta Jóga kórházának és Tudományos Jóga Kutató részlegének bevonásával 114 asztmás beteggel…..
Kavicsok és kövek Fotó:jogapszichológia.hu Agyunk agyhullám tevékenysége mindenkinél egyedi. Eltérő ritmusa és mintája van, amelyet az évek során kialakított szokásaink határoznak meg. Az alfa agyhullám a relaxáció, az ébrenléti ellazultság állapota. Ellazult vagy lelassult…..
Mit jelent az elsavasodás? A lúgos illetve savas állapotot a mért pH érték 0-14-es skáláján jelzik. A semleges a 7-es! A vér pH értéke szigorúan 7,35 - 7,38 között mozog! Tehát az emberi szervezet alapvetően enyhén lúgos beállítottságú!   Melyek az elsavasodás…..
Gadna - tavaszi napfény és éledező természet. Gadna - gyermek szemek, felnőtt arcok reményvesztettek, már fiatalon is megfáradtak. Gadna - sorsok aminek keménységét érzékeljük, de nem értjük. Gadna - élethelyzetek, történetek melyeket érzékelünk, de képtelenek vagyunk…..
Részlet Robin Sharma: Teljesítsd be küldetésed a szerzetessel, aki eladta a Ferrariját című könyvéből     „- Sok évvel ezelőtt Keleten egy szerzetesközösségnek volt egy óriási arany Buddha-szobra, amit bálványoztak. Imádkoztak hozzá, meditáltak körülötte, és…..
Hol tartasz jógaórákat? Veszprémben, Tótvázsonyban és Balatonfüreden.   Jakabfi Zoltán Fotó: ahimszajoga.hu   Mikor és miért kezdtél el jógázni? 13-14 éves voltam, mikor édesapám nekem adta Selva Raja Yesudian: Sport és jóga című könyvét, s azt mondta, ha sokat…..
Hozzávalók 4 személyre: 1 csésze fejtett tarkabab, 1 csésze árpagyöngy, 1 evőkanál tengeri só, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál zöldbors, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál őrölt kömény, 15 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 10 dkg tarhonya Az árpát éjszakára beáztatjuk,…..
Időpont és helyszín: 2013. november 13. Prága Előadó: Dr. Esztó Klára Az előadás címe: Krónikus lyme-betegekkel végzett tapasztalatok   Dr. Esztók Klára 36 éve orvos, bőr- és nemibeteg gyógyász, 30 éve gyógyít lyme-betegeket. 15 éve klinikai immunológus, 6 éve…..
Ahimszajoga Az elveszett tű 2014.04.05 08:57:20
Indiában, egy faluban a földművesek estefelé épp hazafelé tartottak a fárasztó munkából, mikor észrevették, hogy az egyik utcai lámpa fénye alatt egy öreg nénike hajlong, és valamit nagyon keres a földön. Megszólították: - Segíthetünk valamiben? Mit vesztettél el? A…..
Mi magunk vagyunk felelősek a saját sorsunkért. Mit tehetünk annak érdekében, hogy boldogabbak, sikeresebbek, szerethetőbbek legyünk? A következőkben néhány egyszerű gyakorlattal szeretnénk némi segítséget adni mindehhez.   Különböző napi feladatainkat az alábbi…..
A zöld turmixok nagyon táplálóak. A hozzávalók következő arányára érdemes tekintettel lenni : kb. 40%-ban (bio ) zöld levél és 60%-ban érett, (bio ) gyümölcs. Könnyű megemészteni őket. A turmixolás a zöld levelekben és gyümölcsökben lévő sejtek nagy részét feltöri,…..
Ahimszajoga I. Ahimsza Klub 2014.03.25 13:11:49
Az I. Ahimsza Klubra, március 3. vasárnapján, egy borongós, esős délutánon került sort. Kik fogadták el meghívásunkat? A foglalkozásokat tekintve a résztvevők igen vegyes képet mutattak: volt tanár, ingatlanügynök, lakberendező, informatikus, jogi asszisztens, területfejlesztő,…..
Mindenki emlékszik még a só című mesére? A só Fotó: mesek.cc Az öreg király nem tudta eldönteni, hogy a három lánya közül melyiknek adja a legszebbik országát. Némi töprengés után úgy döntött, hogy annak adja, amelyik őt legjobban szereti. „Sorba kérdezte a leányokat,…..
A jóga célja nem más, mint a testi, lelki, szellemi egészség elérése, az önmegismerés és a fokozottabb koncentráció.     A jóga rendszeres gyakorlása, légzésszabályozással és relaxációval kiegészítve, - hozzáértő szakmai vezetés irányításával - javítja az…..
Ahimszajoga A jóga és a böjt 2014.03.12 11:30:13
A jóga természetes étrendje a laktovegetárius étrend (hús és tojás nélküli, tejterméket és növényi táplálékot fogyasztó diéta). A jóga életmód részét képezi az egyszerű koplalás, vagy böjt, amikor pihentetjük emésztőszerveinket. A szervezetünknek ilyenkor lehetősége…..
Ahimszajoga Mi a jóga? 2014.03.11 10:19:54
A jóga egy ősi tanrendszer, ami minden nagy kultúrkörben jelen volt (kelta, egyiptomi, görög, beavatási rítusok). Létezése az Ecuadorban előkerült tárgyi bizonyítékok alapján legalább 14 ezer évre vezethető vissza.   Európában a történelem viharai elpusztították ezeket…..
  Az előadás és gyakorlati bemutató előtt próbálgattuk a módszer nevének helyes kiejtését, tájékozódtunk a honlapjukon és a videók között. Így némi ráhangolódás után nyitottan, kíváncsian vágtunk bele egy újabb „kalandba”.   Zlatzky Anna kezelő nagyvonalúan…..
„ A jógi legyen mértékletes az evésben, enélkül bármilyen bölcs is ő, nem érhet el sikert.” (Siva Szamhita) Zöldségek www.india.network.hu   Térjünk vissza a természetes, eredeti állapotú élelmiszerek vásárlásához és ezekből készítsük el mindennapi…..
  A jógamesterekhez kötődő nagy iskolák közül az egyik az Iyengar jóga, ami a testtartások rendkívül precíz végrehajtására helyezi a hangsúlyt. Mivel a technikai részletek minél alaposabb elsajátítására törekszik ideális választás kezdők számára. Ezen túlmenően…..
„ Pránajáma a szív az emberi testhez.” (B.K.Iyengar)      Annyit tudok rólad, hogy a Magyar Jóga Társaság akkreditált jógaoktató képzésének (Magyar Jóga Akadémia) két évfolyamát végezted el, csoportjaid vannak Veszprémben, az Ahimsza Jógaközpontban és…..