Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vécsei László

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink! Portálunk kezdetektől fogva nem titkolt célja a minél szélesebb körű ismeretterjesztés, hogy a hazai vasútmodellezéssel foglalkozó közönséget/közösséget megismertessük a határainkon túl futó érdekesebbnél érdekes vasúti járműtípusokkal.Az évek során, a magyar mellett, számos…..
Kedves Olvasóink!Az év vége felé közeledve lassan megérkeznek az újdonságkatalógusokban megjelent, egész évben várva-várt vasútmodellek. Az utóbbi hónapok Gigant őrülete után az olasz A.C.M.E. ismét megdobogtatta a magyarok szívét és december elején megjelent a 8 kocsiból álló Hungária EuroCity első…..
Kedves Olvasóink! Jugoszlávia és az utódállamok vasútjai, történelmi okokból fakadó különcségük miatt, vonzó, színes témát szolgáltatnak a téma iránt érdeklődő modellezőknek. A nagy gyártók, elsősorban az A.C.M.E. és a ROCO, vontatott állomány tekintetében még csak-csak ellátják a modellező…..
Kedves Olvasóink! Ha egy vasúti berkekben jártas személy személy találkozik a Nemzetközi Hálókocsi Társaság (Compagnie Internationale des Wagons-Lits) röviden CIWL nevével teljes joggal köti össze az Orient Expressz, vagy a Vasúttörténeti Park híres teakfa étkezőkocsijával. Pedig a CIWL sokkal több…..
Kedves Olvasóink! Jelenlegi cikkünkben egy kicsit a kombinált fuvarozást járjuk körbe, valamint betekintünk a kamionsofőrök svájci pihenőjébe, az A.C.M.E. Ralpin kísérőkocsijának bemutatásával. A kombinált fuvarozás már a vasút korai szakaszából ismert volt, főleg a világháborúk idején…..
A 612-es sorozatú billenőszekrényes dízel motorvonatok 1998 és 2001 közt készültek a német vasút, a Deutsche Bundesbahn számára, 192 példányban a Bombardier gondozásában. A típus az 1996 és 1997 közt 50 példányban készült DB 611-es sorozatú motorkocsik újragondolásaként jött létre, melyeket a DB…..
A Bombardier TRAXX mozdonycsaládja a '90-es évek fejlesztési hullámának terméke, mely ma már Európa szerte számos különböző vasúttársaság flottájában megtalálható. Az 1990-es évek elejére a Német Vasút (DB) modernizálási programjaként elérkezettnek látta az időt egy nagy számban beszerzendő villamos…..
Az L.S. Models és a RailTop hálókocsija egymás mellett. A második világháború után magához térő Európában megváltoztak az utazási igények is. Az ötvenes évek elején létrejött a több vasúttársaság hálókocsiparkját egyesítő CIWL/ISG (Companie Internationale des Wagon Lits/Internationale Schlafwagen…..
Sorozatunk első részében a City Night Line tulajdonában lévő fekvőhelyes és fekvőszékes kocsikat vettük górcső alá, melyek H0-ás verzióját az L.S. Models különkiadásként hozta el a vásárlóknak. Egy éjszakai vonat azonban semmit sem ér szimplán fekvőhelyes kocsikkal, ezért most a Siemens által…..
A bécsi Modellbau Messe nem csak a vásárról és az új termékek bemutatkozásáról szól. A modellgyártók, valamint az üzletek hada mellett, csodálatos terepasztalokkal is találkoztunk. A rendezvény a Messe B és C csarnokában terült el. A B csarnokban - a kisebb gyártók standjai mellett - a…..
Következő cikkünkben az L.S. Models 49053-as cikkszámú Sirius City Night Line szettjét szeretnénk bemutatni olvasóinknak.  De mi is az a City Night Line, röviden CNL? A társaság több európai vasútvállalat bevonásával alakult meg, svájci-osztrák-német kooperáció keretében. A céget 1998-ben hozták…..
Korábbi vasutas írásunkra nagyon sok kommentet kaptunk. Ezért ma délután a CIVILHETES szerkesztőségének két munkatársa kiment a helyszínre, amelyet fényképekkel dokumentálunk. Ezt az utat bár ne tettük volna meg, mert a csalódás és a sokkolódás közötti állapotban úgy…..
Közlekedési Osztály Alfa Regia 2013.10.28 19:08:30
... avagy ennél modorosabb címet nem is találhattam volna ki legújabb - erősen megkésett - posztomnak, ami a Budapest-Dad-Pápa tengelyről Székesfehérvárról szól. Az igazat megvallva mindig szívesen megyek a koronázó városba, ami kedvenc Budapest-Veszprém szakaszom egyik fontos…..