Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dömike

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmentem ma a Sparba délután 4 óra előtt. A trafik előtt lévő járdaszomszédságban fekvő mozgáskorlátozott parkoló keskeny, színes térkő-oldalvonallal (innen lehet bedobni?) el van választva, szerintem ez korábban nem volt itt. Rá is nézek, újnak tűnik. A két roki-parkoló különben most üres.A…..
"Ennyit ér az a "lámpa" is, amit a Kisfaludyra, az uszoda átkelőjéhez tettek nemrég. Este annyit látni, hogy valami ott fent világít egy oszlop tetején, de a fényből a földre semmi nem jut. Remélem, ha végre megépül a bicske blog által régóta követelt zebra ott is, cserélik a lámpát is vagy…..
A Csabdi úti közlekedésbiztonsági fejlesztés a buszmegállók Tesco magasságába történő kialakítását jelenti.     ElőterjesztésA Belügyminisztériummal kötött támogatási szerződésmódosításának kezdeményezéséről1. előterjesztés száma: 314/20172. előterjesztést készítő személy neve: dr. Hatos Ágnes3.…..
A mányi úton a Galagonyás első és második dűlő közötti magasságig vihetik a Lakott terület és Lakott terület vége táblákat - értesült a Bicskei Szó nem hivatalos forrásból. Ezzel a lépéssel a mányi út mentén fekvő kerékpárutas terület lesz a tervek szerint védettebb, benne egy kritikus átjáróval,…..
Megvan (az információnk szerint 3 ezres ülőhellyel tervezett) sportcsarnokunk területe.  "Bicske 0171/3 hrsz.-ú, kivett telephely megnevezésű, 2 ha 7562 m2 területű, 1/1 tulajdoni hányadban a Magyar Állam tulajdonában, lévő ingatlan (Felhasználási cél: a bicskei Sportcsarnok fejlesztésének…..
Ez lenne a bicajosoké 102 ezer Ft/méter átlagáron épülő kerékpárúton. Ez az ún. budai út, az 1-es számú főútvonal elődje. Ez a nagyapáink által budai útként emlegetett útvonal. A fotók a Táborállás és a Csicsak nevű terület közötti szakaszon készültek a Sajgóig, de inkább így is jegyzem: az 1-es…..
Képzelhetjük milyen légszennyezettséget jelent mindez a völgyben fekvő utcák lakóinak. És a képen egy könnyű nap látható! Környezeti és fizikai sajátosságok miatt ugyanis itt lenn a patakvölgyben sűrűsödik a dzsuva. A politikai bizottság - nevezzük így fanyar iróniával -, azért nem meri betiltani az…..
Boltba menet délután a Kisfaludy elején összefutok egy baráti családdal. Gyönyörű gyerekekkel, komótosan lépkedünk. A kisfiú azzal a szöveggel, hogy fázik, apja nyakába veteti magát. Mivel át van vetve vállamon a táskám szíja, teljesen komolyan megkérdezi: "Miért kell neked biztonsági öv?"…..
Olvasónk szerint ez esetleg megérne egy posztot, hogy a plakát alján szereplő Szerencsejáték nonprofit kft. milyen jogcímen, mennyivel támogatja ezt a kamu-programot és mire kellett a pénz. Egyáltalán: hogyan kerül ebbe a szövegkörnyezetbe - összefogás, környezetvédelem, országgyűlés" - a…..
Eddig szelektíven gyűjtöttem a szemetet, ezért sokszor nem volt 30 l a szemetem sem. Most hogy személyekhez kötik a szemétdíj fizetését, és nem ahhoz hogy ki mennyi szemetet termel, így a környezettudatos embereket büntetik. Eddig ők azt a szemetet amit komposztálták, vagy szelektíven gyűjtötték…..
dömike 2016.02.13 13:04:20
@József Bárányos: A szelektív hulladékom sem teszi ki azt a mennyiséget amit mostantól kell fizetnem.Az Akácfa utcai hulladékgyűjtőbe viszem azt a papír reklámújságokat amivel kéretlenül megtömik a postaládámat,a müa.csomagolásokat kerülöm (vásárolni is saját kosárral megyek).A médiában nyilatkozó közt.elnök szerint a jövő szemétkezelése nem csak a szelektív gyűjtése, hanem a mennyiségi is.Más országokban mérik a háztartásokból elszállított hulladékot!
Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság jó tanácsai nem csak kerékpárosoknak. Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel főútvonalon még nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb…..
Bicskei Szó Bravó! 2015.03.16 20:00:22
Az Akácfa-Táncsics utca sarkán az épülő járdára olyan biztonsági védőkorlátot építettek be, ami óvja a gyalogosok testi épségét a netalán felhajtó autókkal szemben - nem utolsó sorban pedig akadályozza a sarkon közlekedő akár kiskorú vagy éppen időskorú gyalogosoknak az…..
Szilágyi László, Bicske Száron élő, PM-s polgármesterjelöltje bemutatásáról ír a Fejér Megyei Hírlap. Többek között nem himi-humi közmunkát akar (amikor a közmunkás munkaköre Bicskén akár annyi is lehet, hogy "bemegyek-aláírok-jövök haza") hanem érdemi.      …..
A Bicskei Szó információja szerint a lapukban már többször kiemelt borzalmas állapotú, főverőér jelentőségű forgalmas járdaszakaszok épülnek újjá Bicskén az Útéppark Bt. kivitelezésében.  Ezekkel kapcsolatban tett közléseink mindegyike olvasói levélhez,…..