Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okostojás

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szavazz ránk, loptunk! 2006.12.14 17:13:00
A gyűlölet és a megvetés jogos, a csodálkozás viszont nem, amikor a közérdek a vastag pénztárcák előtt földig pucsítva, koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban. Például eladnak ezt-azt pályáztatás nélkül, áron alul, sonderangebot, vegye-vigye. Most épp a…..
A Zugügyvéd csak azért teszi ki a következő, látszólag nyilvánvalóan egyértelmű esetet, mert úgy látszik, sokak számára mégsem egyértelmű. Az ittas kerékpározás igenis szankcionálható, még ha nem is teszik ezt túl gyakran. Kedves Zugügyvéd!   Én néhány…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
Az új építésű lakások körüli anomáliákról külön blogot lehetne nyitni. Átadás után a szavatosság alól kibúvó, eltüntetett project cégektől kezdve a rendezetlen társasházi jogi helyzetig, a pénzzel eltűnő, félkész házat maga mögött hagyó, csaló építtetőig sok…..
okostojás 2006.12.06 12:02:26
Egyrészt fel kívánok szólalni, hogy 1 okostojás már van, még ha ez nem is világszabadalom.

Másrést azt javasolnám, hogy ha valaki valamit gyanúsnak talál, akkor először mérjen és számoljon. Én hasonló esetben vettem egy külső/belső hőmérőt és egy szezonon keresztül folyamatosan mértem és teszteltem a kinti/benti hőmérséklet és a mért hőfogyasztás összefüggéseit. Ezen kívül vannak még becsült értékek és statisztikák a neten amikkel össze lehet hasonlítani az adatokat. Arra is érdemes figyelni, hogy 21 és 24 fok között nem 1/8-dal lesz nagyobb a számla. Látatlanban pedig valószínűnek azt tartom, hogy nem a kazán a hibás, hanem a mérésnél lett valami elszúrva. Ilyen rossz hatásfokkal nem fűt semmilyen mai rendszer. Hacsak persze nem volt egész télen 27 fok a lakásban, mert akkor akár reális is lehet a számla. Az én méregetésem legalább is azt mutatta, hogy azonos kinti hőmérséklet mellett, kis benti eltérés is nagy különbséget okozhat a számla végösszegben. A szellőztetést, meg a főzésnél az elszívót is figyelni kell. Ami szinte biztos, hogy konkrét adatok és hibamegállapítás nélkül nem nagyon fog senki semmire sem jutni jogi úton. Lehet szakértőt is fogadni persze, csak az igen borsos áron dolgozik. Ráadásul nem fog naponta méricskélni hónapokon keresztül, így sokminden homályban maradhat. Arra számítani, hogy a szakértőt a bíróság készpénznek veszi, szerintem tévedés. A tulajdonosok összefogása pedig ...hahahaha.. A leginkább tapasztalt hozzáállás az, hogy VALAMIT KÉNE CSINÁLNI vagy KÉNE SZÓLNI VALAKINEK. Persze mindig valaki másnak KÉNE. Ha valaki eredményt akar akkor legjobb ha maga hozzáfog.
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
okostojás 2006.12.05 18:00:08
w Foglalkozásuk: magyar 2006.12.04 03:40:00
Ez a cikk úgy született, hogy valami pontatlanság miatt a Jobbik helyreigazítást kért, majd azt találták ki ravaszul, hogy ha helyette írunk a lapjukról valamit, azzal is beérik. Az se baj, ha szubjektív, azt mondták. Házhoz jöttek a lófaszért. A Jobbik lapja újabb példa arra,…..
Az alábbi, kisé sután megírt levelet a Zugügyvéd azért teszi közzé, mert sokan nincsenek tisztában, hogy a blogolás jogilag igenis veszélyes lehet. Óvatlanul vagy szándékosan számos jogszabályt érinthet egy bejegyzés, a személyhez fűződő jogok megsértésétől a…..
Mit tehet a jelentkező, ha egy nem egyértelműen megfogalmazott feltétel miatt nem veszik fel egy felsőoktatási intézménybe? Pereskedhet, panaszkodhat, talán igazat is adnak neki valamilyen fórumon. A Zugügyvéd szerint mindez hiába, a küzdelem nem sok gyakorlati haszonnal kecsegtet.…..
A Zugügyvéd Kiss István kolléga ügye óta már nem nagyon hisz a „Holló a hollónak” kezdetű népi mondásban,de a rendőrökre támadó rendőr esete minden bizonnyal hungarikum. A Blikk és az Index cikke szerint saját kollégáira támadó dunakeszi rendőr az MTV…..
w Cigánymentes övezet 2006.11.23 02:09:00
Ügyeletes fasisztánk egy jászapáti kocsmáros, aki nem átallotta kitiltani a cigányokat a kocsmájából.  A dolog úgy történhetett, hogy a kocsmáros elmerült a 19. századi fajelméletben, aztán felkelt, és merő megátalkodott rasszizmusból kiakasztotta a táblát. Vagy pedig…..
okostojás 2006.11.23 14:56:06
w Állatok két keréken 2006.11.20 17:03:00
A motorost nehéz szeretni. Nem ad rá okot. A motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli. Azt pedig leszarja, hogy eközben ezer kisgyereket ver fel álmából, akik aztán bepisilnek, akkor lehet újra megágyazni,…..
w Pásztorbot lábhoz 2006.11.17 12:30:00
Egy pillanatra úgy tűnt, van remény. Hogy a tisztelendő úr végre ugorhat egy hasast a harangtoronyból, bele a puncilekvárba vígan. Hát rábaszott, mert mégse: a cölibátus marad. Betonba fúródott a rég hegyezett cerka. Sokáig tartottam magam a vulgárliberális állásponthoz:…..
w Két hónapja kúrtuk el 2006.11.17 08:30:00
Ma két hónapja nyilvános az őszödi beszéd, a magyar nyelvű kultúra felbecsülhetetlen értékű kincse. A Halotti beszéd után csaknem ezer évvel keletkezett nyelvemlék nagyjából azzal felel az ősi szövegre, hogy "kelj fel és járj, bazmeg". Két hónap alatt…..
w Börtönszagot érzek 2006.11.15 22:53:00
Két, egymással semmiképp össze nem függő hírt szeretnék bemutatni. Az egyik ropogós-friss. Kurva nagy balhé alakul a Siemensnél. Bizonyos országokban tízmilliós nagyságrendű kenőpénzeket osztott szét a cég; így olajozták egyébként saját jogukon is kitűnő termékeik…..
w A félkegyelmű 2006.11.15 20:21:00
Sólyom László olyan ember, aki miatt érdemes megfontolni a személykritika műfajának bevezetését. Most egyelőre csak a dolgot őt magát nézzük: az elnök épp a TB-csaló orvosok ügyében tartotta helyénvalónak az elnöki kegyelmet. Sólyom László nem a törvényt, hanem a…..
w Vigyázó szemetek 2006.11.11 00:00:00
Titkos kajánsággal veszem meg az ÉS-t az MTV ostroma óta minden héten. Na, talán majd most, gondolom mindig, de úgy látszik, hiába várok. Arra tudniillik, hogy György Péter még egyszer leírja szépen, szóról szóra ugyanazt, amit a párizsi négerlázadásról. ...az autókat…..
w Milyen hatszázezer? 2006.11.10 14:30:00
Megdöbbentő, hogy a köztársaság első embere nem emelte fel szavát az olaszliszkai tragédia ügyében sem – mondja a történész. – Hatszázezer magyar állampolgár érdekében kellett volna megszólalnia, ami nem jutott eszébe. Fenti idézet a 168 Órában jelent meg,…..
w Bástyasirató 2006.11.09 12:58:00
Nemcsak az itt kommentelőket zavarja, hogy gyakorlatilag bele van itt hazudva a zemberek orcájába megint, miszerint Gergényi hirtelen megunta a rendőrködést, és semmi köze semminek semmihez. A reménytelenül böszme megoldás kétségbeesést keltett a szocialista élcsapatban is.…..
Álmatlan éjszakákon szoktam szemlézni az Új Embert, ami a katolikusok legfőbb lapja elvileg, gyakorlatilag pedig a Magyar Nemzet ájtatos melléklete. Mindig van benne bibliamagyarázat, most hogy-hogy nem, a gumibotokról. Le is vonják a következtetést a végén: "Az ügyeskedve…..
A Zugügyvédhez több levél is érkezett azzal kapcsolatban, hogy ütközik-e valamilyen jogszabályba az Árpád-sávos zászló használata, vagy csak a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába tartozik, főként, hogy nincs a tiltott önkényuralmi jelképek között. Egyes levelek…..
Még a Zugügyvédet is meglepte az a meghökkentő ítélet, amit egy kutyatartartás körüli jogi anomáliákat boncolgató honlapon talált. A honlap első pillantásra egy kicsit ijesztőnek tűnik, de mindenképp megéri belépni. Kedvcsinálónak itt a következő idézet: „A…..
Egy viccesnek tűnő kérdés érkezett a Zugügyvédhez, amely azonban több valós problémára rávilágít. Az üzleti életben az offshore cégek számlái gyakorlatilag mindennaposak, és gyakran nincs mögöttük valós teljesítés. Meddig tart egy ilyen cég magyarországi képviselőjének…..
A Zugügyvéd egy mindennapos történetet tesz most közzé. Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ha a bank elviszi a hitellel terhelt autót, akkor még korántsincs rendezve a tartozás. Az apró betűs részt a hitelszerződésekben szinte mindenki lusta elolvasni. Ha bedől a hitel,…..
okostojás 2006.11.02 11:52:47
Regina: Lenint azért említettem, mert maga a megközelítés az ipari tőke és a banktőke összeolvadása, nála a kapitalizmus fejlődésének egy bizonyos szakaszát jelenti a XIX sz. végén. Eddig stimmelt. A mai Magyarországon viszont ezt a koncepciót nem nagyon tudom mire vélni. Attól az általánosságtól eltekintve természetesen, amire gondoltam korábban, hogy a termelés finanszírozása elsősorban a bankokon keresztül valósul meg és nyilván van mindenféle kereszttulajdonlásra is példa, ha másként nem akkor részvényeken értékpapírokon keresztül. Az is igaznak látszik, hogy a magyar bankok elsősorban kereskedelmi banki tevékenységgel foglalkoznak. Azt nem látom pontosan, hogy egy bank közvetlenül miért, vagy hogyan árulna autókat. Ugyanígy a követelés érvényesítés is egy külön szakma. Valószínűleg el akarja kerülni a közvetlen érdekeltség látszatát is és távol akarja tartani magától az olyan nem éppen népszerű dolgokat mint a behajtás. A lakásfinanszírozó bankok közül egyébként nagyon sok közvetlenül a lakások építését is finanszírozza így az inkább ellenpélda.

Valaki: Valamit összekevertél: Vomit szerintem azt írja, hogy a bank nem fizet betéti kamatot minden pénzre ami után hitelkamatot kér. Itt a multiplikátor hatás működik, ebben igaza van, kis túlzással mert kötelező tartalékráta 10% körül van aminél a kölcsönadható pénz csak max. csak 10-szeres lenne. Jelenleg azt hiszem még ennél is kevesebb.
 A Zugügyvédnek megküldték egy a közelmúlt zavargásaival kapcsolatban született bírósági ítélet fellelhetőségének a helyét. Már a tényállás körülírása is izgalmas, de érdemes a teljes szöveget végigböngészni: K. T. eljárás alá vont személy a rendőrségi…..