Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsozs123

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tények és közkeletű tévhitek a napelemes rezsicsökkentésről. Kormányunk rezsicsökkentő lépéseire az ellenzék igyekszik megfelelő választ adni, hihető alternatívát felmutatni. Ilyen lehetőségnek gyakran a megújuló energiaforrások alkalmazását javasolják ellenzéki…..
zsozs123 2013.10.27 18:00:52
A lakossági "erőművek"-re írtam.
...és ha ez van?
pont ez a logikája a piacnak. Ha nem éri meg, nem telepít.

Egyéni és nem közösségi döntésekről van itt szó, senki nem kér támogatást. Ha megéri, megéri, ha nem éri, nem éri, nem csináljuk.
Azt pedig egyáltalán ne felejtsük el, hogy az ember egyáltalán nem racionális lény, bármennyire is segít nekünk, közgazdászoknak kapaszkodót adni ez a feltételezés. Egészen egyszerűen egyáltalán nem feltételezhetjük, hogy racionális döntéseket hozunk javarészt. Állítom, hogy többségében inkább nem.

De az egész problémakör, amit én látni vélek a cikket illetően, az inkább a szabályozásból, mint a zöldenergia létéből/erőltetéséből ered, mert maga a szabályozás torzítja úgy meg az egészet, hogy olyan problémákat generál, amiket.

Megkockáztatom, főleg a mai Magyarországon, piaci összefogással a szabályozásokat is felül kell írni, negligálni kell és kész, mert azok motivációja egyértelműen nem racionális, de még csak nem is a közösségi optimum elérése.
Ezt értem egyébként nagyon sok mindenre is, legyen az akár egy adott effektív adóterhelési szint fölötti adófizetés megtagadása is.

Mit tudnak tenni? (megvonják az engedélyt? milyen engedélyt? és kit érdekel?) Semmit se tudnak tenni.

(ahogyan a dinnyekartellre is ez volt a válasz olyantól, akinek még a fejében sem fordulhatna meg ilyen, mégis így cselekszik)