Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pilates (törölt)

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL II lerántotta a leplet a Való Világ 6 első adag beköltözőjéről, akik, micsoda meglepetés, hatan vannak. Igen, jól tetszett olvasni, az idei kiadásban nem lesz beszavazás, a csatorna a jelentkezők közül önkényesen válogatva állította össze a mezőnyt, majd meglátjuk,…..
pilates (törölt) 2014.06.04 21:39:23
pilates (törölt) 2014.06.04 21:46:15
@tomasszo: danke.
- hányingerem van..mit képzelsz? kinek képzeled magad?
Mai vendégposztunk szerzője egy ifjú katolikus pap, Gájer László atya, aki gyakorló gyóntatóként és képzett kánonjogászként mond véleményt az új belga eutanáziatörvényről, amellyel kapcsolatban pár nap múlva ezen a blogon publikálunk majd még glosszát. Szerző: dr.…..
Ezt hangzott el a köz(szolga)tévé család-barát magazinjában nyilatkozó Pongrácz Tiborné részéről. A hölgy a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Véleménye szerint a magyar nők addig halogatják a szülést, amíg kifutnak az…..
pilates (törölt) 2014.01.26 21:23:00
@Emmanuel Goldstein: "Tul.képp a jézus történet is erről szól" - ez egy érdekes felvetés Jézussal kapcsolatban, (aki ennél természetesen sokkal, de sokkal több) akár kiindulópontja is lehet egy liberális és keresztény párbeszédnek, ha mindkét fél lelkére téve a kezét nyitogatja a száját. de ez már messzire visz a post témájától.
@Gabriella Földes: Mondjuk, a magyar viszonyokról írt gondolataid sok igazságot tartalmaznak szerintem is, és a hagyományos családmodellt tartanám én is jónak, mert valóban kipróbált és sikeres. Nincsenek nagy csodák, ezt tudomásul kellene venni és újragondolni, hogy a marxista ideológia meg a gender-feminizmus nem működik, mert kihal a fajunk, és/vagy igaza lesz annak a följebb kommentelő társunknak aki a kiszorításunkra tett egy homályos célzást.
A globalizációs problémával kapcsolatban azért még annyit: "A tudomány véleménye is az, hogy ha minden így megy tovább a föld maximum két generációt bír még el…" - túlnépesedés valószínűleg van, nem is vitatom, de igazságtalan elosztás is van és miért kellene ezt így folytatni, mi lenne, ha másképpen csinálnánk? Én biztos vagyok benn, hogy egy igazságos elosztás és teherviselés mindenkinek lehetővé tenné az emberhez méltó életet itt a földön a jelenlegi források mellett.
A sok meddő nő sem véletlen...
pilates (törölt) 2014.01.27 18:06:18
@Emmanuel Goldstein: Ha folytatjuk tovább ezt a gondolatmenetedet, azt kell mondanunk, hogy láttunk itt már más, kidolgozott filozófiákat is, szemünk előtt lefutva, ugyanerre, de inkább még rosszabb sorsra jutni a gyakorlati megvalósulásuk során. Tényleg offtopicba mennénk nagyon, ha tovább folytatnánk..
pilates (törölt) 2014.01.27 22:30:34
@Emmanuel Goldstein: hehe, amit itt most nem.
A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint, a kormányzat 2014. március 19-én, a német megszállás hetvenedik évfordulóján tervezi felavatni a szobrot, amely oly módon kíván emléket állítani a magyar Holokauszt áldozatainak, hogy azt sejteti: kizárólag a…..
Gyurcsány Ferenc bedobott egy témát az egyházak finanszírozásával kapcsolatban. Ez önmagában nem lenne érdekes, mert pártja már annak is örülhet, ha a parlamentbe bejut, azonban a témát felkapta Brendel Mátyás és úgy neki esett, mint dühös kutya a lábtörlőnek nagyon jó…..
pilates (törölt) 2014.01.14 19:42:40
@Kuviklacz: zavarna esetleg, ingerelne valamire, ha igen? na, és ha nem, akkor csalódott lennél vagy megkönnyebbülnél?
pilates (törölt) 2014.01.15 09:14:54
@Kuviklacz: Ne haragudj, de nem tudlak követni. Kik mentegetik az evilági bűneiket, kifejtenéd jobban, hogy mire gondolsz pontosan? Az én hozzászólásom éppen az evilági felelősségről szólt..és arról, hogy az itteni cselekedetek nem maradnak következmények nélkül sem itt a földön, sem pedig pedig a halál után, mert van folytatás.
pilates (törölt) 2014.01.18 22:18:58
@Kuviklacz: Ő a mennybe ment, de átadta a megbízatást a tanítványainak, azok meg továbbadták az utódoknak és így tovább. Ez van. Gondolom érthető, a probléma az szokott lenni, hogy elfogadható-e. Én elfogadtam, mert nekem ez pont megfelelő és nem görcsölök azon, hogy jó-e így, vagy nem jó és van jobb is ennél, vagy, vagy vagy.. engem a döntésem tökéletesen felszabadít és igazol is. Klassz így élni Isten tenyerén!
Esetenként megalázó próbáknak vettetnek alá a nyájba soha be nem kerültek, vagy az attól elkóboroltak. Pár órája már leírtam valahol az Internet tengerében az aforizmát: „A politikus az az ember, aki megnézi, hogy merre tartanak a tömegek, s az élükre áll.” Az előbb…..
pilates (törölt) 2014.01.10 20:38:24
@Ginlia: Nem vagyok egyházjogász, de ha katolikus vagy és külföldön kötöttél szentségi házasságot, akkor ott kellett, hogy kapjatok erről egyházi írásos dokumentumot. Az ilyet pedig el kell szerintem fogadnia az itthoniaknak is, mert a katolikus vallás nem véletlenül egyetemes vallás. Ennyi a véleményem erről, gyakorló katolikusként. Ha semmilyen dokumentumotok nem volt, akkor a pap szerintem joggal kérte, hogy előtte is tegyetek esküt. Nem értem, hogy ez miért probléma? Nyilván nem kellett volna kétszáz fős lagzival is egybekötni...Vagy olyasmit kért amit nem akartatok megtenni?
pilates (törölt) 2014.01.10 21:10:13
@Ginlia: Ha megvolt a dokumentumotok a szentségi házasságkötésről, akkor igazán nem értem, el sem tudom képzelni, hogy milyen indokkal utasította vissza a keresztelőt a papotok. De örülök, hogy megoldódott a dolog ezek szerint.
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
pilates (törölt) 2014.01.04 22:11:30
@Kandeláber: Köszi az összefoglalót, teljesen igazad van. Nemrég hallgattam a rádióban a ferences vértanúkról egy összeállítást, gyalázat, hogy mit műveltek velük a volt Jugoszlávia területén, az gyalázat! Ismertem egy idős ferences atyát, ő személyesen is mesélt nekem arról, hogy végig kellett néznie ahogy a társait agyonverték, megölték, az atya is életre szóló súlyos sérüléseket szenvedett, nem beszélve arról, hogy milyen belső képekkel kellett együtt élnie haláláig, amit elfelejtenie nem lehetett. Erről sosem panaszkodott, de el tudom képzelni. Apámat is ugyanerre a területre vezényelték, ő is itt szerzett olyan sérülést ami elkísérte haláláig.
"A magyar polgári lakosság körében végrehajtott népirtást a hivatalos szervek akkor is és a későbbi évtizedekben is úgy állították be, mintha háborús bűnösöket vontak volna felelősségre szabályos eljárással, noha ez legritkább esetben történt."
Az én korosztályomnak már "csak" a lelki terror maradt, meg az állandó bűntudatkeltés. Hatásos módszer volt, már gyerekkortól kezdve megéled, hogy olyan rágalmakat és szitkokat szórnak rád sugallatokkal, amikkel nem tudsz mit kezdeni. A kommunista diktatúra fenyegető és félelemkeltő légköre pedig számos rosszindulatú, buta és gonosz embernek ad a kezébe olyan hatalmat ami ijesztő számodra.

"Mert ugye a kommunisták által elkövetett bűnök egyesek szerint nem bűnök, illetve meg sem történtek." Történelemhamisítók.
a canfranc-i pályaudvar napjainkban, fotó: esfreudidiota.blogspot.de A pályaudvart eredetileg a Spanyolországot és Franciaországot összekötő fő vasúti vonal csomópontjának és átrakó pályaudvarának szánták és ehhez a funkcióhoz méretezték, de a vonal története másként alakult. Napjainkban két pár…..
Több ezer törölt repülőjárat, bezárt üzletek és iskolák, akadozó közlekedés a néhol félméteres hó miatt – a keleti parton így indult 2014. A beígért havazás elérte az északkeleti államokat. New Yorkban és New Jersey-ben rendkívüli állapotot hirdettek, ami egyértelmű…..
pilates (törölt) 2014.01.04 19:55:51
Mindent megtesz azért ez a rablóbanda, ne szakadjon meg a folyamatos harc a nem létező ellenséggel szemben. A rezsicsökkentési meséjük erre kiváló alkalmat szolgáltat, de azt az istennek nem akarják elárulni, végül mennyibe is kerül a világpiacon jelenleg az energiahordozók ára.…..
pilates (törölt) 2014.01.04 17:39:17
Decemberben mindenkiben benne van az érzés, hogy jövőre minden más lesz majd. Aztán január első heteiben szép lassan rájövünk, semmi se változik. Következik a remény, a bizakodás időszaka, hogy ez tavasszal megváltozik, aztán az érzés átszáll a nyárra, az őszre és végül…..
pilates (törölt) 2014.01.04 17:35:56
2013-ban is cserbenhagyta a média a nőket – hirdeti az interneten gyorsan terjedő, a nők megítélésével foglalkozó videó. A filmanyagot a Representation Project rakta fel Youtube-csatornájára:a szervezet minden olyan médiamegjelenés és film ellen hallatja a hangját, amely nemi…..
Gourmet Girls Házi kenyér 2014.01.02 21:48:41
Házikenyeret már régóta sütök, amióta Anyukám felhívta a figyelmemet Szoó Judit receptjeire, aki egészséges alapanyagokból készített ételeiből állított össze most már több szakácskönyvet is. Szóval ennek a receptnek a kipróbálásával rájöttem, hogy a kenyérsütés…..
Az idióta petárdázásnál kevés értelmetlenebb dolgot tudnék felsorolni az amúgy nem túl izgalmas szilveszteri hagyományok "tárházából". Tényleg van, aki őszinte örömét leli abban, hogy meggyújt egy kétes eredetű robbanószert, és élvezi a durranás hangját? Nyilván akad…..
Egy hungarikum sorsa kőkemény pénzkérdés, a tokaji aszú jövője pedig a jelek szerint fordulóponthoz érkezett. A 2013-ben meghirdetett minőségi forradalom ugyanis a kezdeményezők hitel szerint felvirágzást hoz a tokaji borvidéken. A prémium minőség szabványosítása ugyanakkor…..
pilates (törölt) 2013.12.31 22:12:00
@Mária: kicsit elszálltál magadtól :-(*)
pilates (törölt) 2014.01.02 16:17:54
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Lehet. Nyilván más a borfogyasztási kultúránk és az igényeink is. Nekem egy bornál az a fontos ami az ételnél is, hogy jó íze legyen és tiszta legyen lehetőleg. Ez alatt azt értem, hogy ne legyen tele olyan adalékokkal, ami mérgező hatású. Hallottam, hogy sok külföldi könnyű édes bor, amit a plázák kínálnak ilyen. A borász és a szakember véleménye csak annyiban érdekel, hogy megmondja nekem milyen tiszta az a bor. Most egy 5 puttonyos tokaji aszút ízlelgetek és ha csak az ízében hasonlítom a korábbihoz, nyilván egészen más, de ez még nem jelenti, hogy a háromputtonyos rossz lett volna ízlelésre, csak azt, hogy MÁS. Legszívesebben a borász unokaöcsém saját villányi pinot blanc borát kóstolgatnám így ünnepekkor, de sajnos azt most nem lehet.
6. Alabárdos Közszolga hitel 2014.01.01 09:18:16
Biztosan bennünk van a hiba, mert ebben az országban mindig van kit utálni. Vagy ha nincs, majd a kormány gondoskodik róla, hogy legyen. Valahogy mindig akad egy olyan társadalmi csoport, aki mintha visszahúzná az ország szekerét a fejlődés útján. Mindig akad valaki, aki mindenért…..
pilates (törölt) 2014.01.02 09:48:50
@Bengamanga: Neked lehet igazad. aztán a Medgyessy kormány nagy fizetésű köztisztviselőinek is jutott még az ingyenhitelből bőven. Ki van ez találva.
pilates (törölt) 2014.01.02 09:57:02
@Kolb Ace 2: Dehogyis, Isten mentsen tőlük. Nekem nincsen jó tapasztalatom a rendőrökkel, eddig még semmiben nem tudtak segíteni, pont amit említesz a tulajdonjog megvédésével kapcsolatban. bezzeg engem kíméletlenül megbírságoltak pl. olyan parkolási szabálytalanság miatt, ami nevetséges volt. Másrészt a korai nyugdíjazás mellett néhányan indokolatlanul jól járnak. De elismerem, hogy szükség van rájuk és nagyon sok rendesen dolgozó rendőr is van természetesen.
pilates (törölt) 2014.01.02 16:02:27
@Kolb Ace 2: Jól van, na! :) "Amcsiban" sem fenékig tejföl..a szétlőtt tanárok és diákok hozzátartozóival még nem beszélgettél. De ne menjünk bele mégjobban, mert nem ez a post témája hanem a közszolgák hitele.
Összegyűjtöttem a legmenőbb cuccokat amiket idén fedeztem fel, köztük néhány különleges konyhával - lévén konyha hét, megmutatom néhány személyes kedvencem. Jó nézelődést! 1. PackH2O - Zseniális kis találmány, ami segít, hogy a tiszta vizet szállítani tudják, főként…..
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre.   Pelikán* válasza.   *   Elérkezett a cizellált, pontosan…..
Sefatias Minden vallás hazugság 2013.12.31 08:44:36
"A vallás csapda és szélhámosság" A poszt címében szereplő gondolat, a belinkelt előadásban hangzik el.  Teljesen párhuzamos J.F. Rutherford imént említett gondolatával.  Az előadás nem minden gondolatával, illetve előadásmódjával értek egyet, de mindenféleképpen ajánlom.…..
WinMagazin Majdnem szerelem volt 2013.12.31 08:00:00
Amikor az előző teszt monitorát hozzám vágták, már akkor kaptam egy célzást arról, hogy utána egy érintőképernyős monitor fog következni. Életemben nem volt dolgom ilyennel saját használatra, ezért elég erős várakozás volt bennem, meg persze némi előítélet is, hiszen ha…..
pilates (törölt) 2013.12.31 22:18:22
Először is annyira rühellem a közhelyeket, hogy még a szokásos karácsonykriticizmust sem akarom itt reprodukálni, próbálok valami mást írni. A motiváció ehhez egy Facebookos flame, ahol ezt az egész kérdést gyorsan végigvitattuk valakivel, és rájöttem, van nekem erről…..
pilates (törölt) 2013.12.27 17:23:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: .." teljesen egyetértek...."
"Ez a sablonos hülyeség, a Jézusi hazugsággal..."
Ez is lement, hmm? Családtag leszel itt hamarosan, vagy mi? :)
pilates (törölt) 2013.12.31 20:54:52
@Brendel Mátyás: Ki mondta, hogy Platont? Az istenített tudományt kell ünnepelned. Különbenis ki a fenét győzne meg ez a sok "hülyeség" arról, hogy ateistának lenni jó?
Igazán szép karácsonya volt a Pápanyalóka blognak: a jászdózsai éjféli mise végén osztogatott, Szűz Mária-kulcstartónak ott a helye a vallási giccsipar nemzetközi első vonalában. A JászBlog beszámolója szerint a világítós kegytárgyat Pócs János országgyűlési…..
pilates (törölt) 2013.12.27 19:25:08
@Nyilas: hát tényleg, csak nyomják a magukét..:D
A kép természetesen ezen az oldalon kicsit más kontextusban jelenik meg, és más értelemben raktam ki. Egy kis vicc, amely inkább a másik oldal kritikáját akarja kifigurázni. Mivelhogy Gyurcsány számomra inkább hívőnek tűnik, tehát hozzánk képest egyáltalán nem ördög.…..
pilates (törölt) 2013.12.20 10:01:37
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De igen. A dolgok néha pontosan feketék és fehérek. Ott vagy a vasárnapi misén, vagy állandóan van valami kifogásod, hogy éppen miért nem tudsz elmenni, ennyi. És nem több.
pilates (törölt) 2013.12.20 10:45:07
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Pont a mai világban megy ez így. Csak és kizárólag az van ott minden vasárnap aki valóban hisz, mégis hisz, mindannak ellenére amit maga körül észlel és lát. Nincsen már középkori vallásos kényszer, vagy társadalmi nyomás, hanem ellenkezőleg.
pilates (törölt) 2013.12.21 21:27:41
@BigPi: „Minden vallásos hívő, de nem minden hívő vallásos.”
Ezt nagyon felületesen nézed szerintem, vagy nem értettél meg, kifejtem. Sok magát vallásosnak mondó embert ismerek, akik átlépik a templom küszöbét hébe-hóba, mert jó meleg van, szépek a képek meg a gyertyák, de nem élnek a szentségekkel, nem igazítják a lelkiismeretüket az egyház tanításához, nem küzdenek és dolgoznak belül. Lelkiismeretük nyugodt marad ha kevéskét, vagy esetleg többet is lopnak, hazudnak, házasságot törnek, abortálnak/gyilkolnak.. stb. Na, ők vallásosak ugyan de mivel képmutatók ezért nem igaz hívők. Kellet, hogy találkozz ilyenekkel, mert a közéletben is jelen vannak.
A TV a hálószobában, ma már mindennapos. Jó néha kikapcsolni, nézni valamit csak úgy. De ez a komfort bizony sok hátránnyal is jár. El tudnád képzelni, hogy ne legyen tv a hálóban? Kiemelném néhány előnyét, hátha valaki úgy dönt, száműzi a TV-t. Én, ha egyedül vagyok, be…..
pilates (törölt) 2013.11.30 22:38:52