Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viaRoma

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pantheon Hadrianus császár nevéhez fűződik, aki 100 és 125 között építtette, állítólag saját tervei alapján.  A templom egy korábbi, szintén Pantheon nevű templom helyére épült, amit Kr.e. 27-ben Agrippa építtetett, ez azonban 80-ban egy vihar következtében leégett. Érdekes, hogy újjáépítésekor,…..
Valódi neve Amphitheatrum Flavium. De honnan kapta a Colosseum elnevezést? Építésekor Vespasianus és utódja Titus romba döntötte a közutálatnak örvendő Néró hatalmas palotáját, az úgynevezett Domus Aurea-t, (csak egy kisebb része maradt meg) és a palota parkjába tervezett…..
Ha az Aventinuson sétálunk érdekes ellátogatni a Rómaiak által Narancsos kertnek (Giardino degli Aranci) nevezett Parco Savello-ba ahol gyönyörű kilátás nyílik a városra. Itt található. Majd a Máltai lovagrend terére ahol ha átkukucskálunk a Máltai lovagrend kapujának…..
Rómában a Trastevere városnegyedben található egy eredeti fagylaltozó melyben teljesen természetes alapanyagokból, mesterséges adalék mentesen, hagyományos módszerek szerint készítik helyben a különlegesnél különlegesebb ízű fagylaltokat. Nem számoltam de kb. 40-50 fagylalt íz…..
Olaszul Isola Tiberina, a Tiberis folyó egyetlen szigete Rómában. A monda szerint a Tarquiniusok gabonájából keletkezett, melyet a Rómaiak a Tiberisbe dobtak: miután a  Tarquiniusokat száműzték Rómából, földjeiket a Mars istennek ajánlották fel ezért az itt termett…..
Hány napot töltünk Rómában? Mennyit bírunk gyalogolni? Mennyi időt szánunk egyes nevezetességekre? Mindezek függvényében más és más programot ajánlatos készíteni indulás előtt. Itt egy rövid lista azokról a nevezetességekről, amit semmiképp nem hagyhatunk ki ha Rómába…..