Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zita Szabóné Takács

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha sikerült kihajtatnunk a virághagymát, vagy esetleg már hajtatott jácintot vásároltunk, akkor érdemes egy kicsit kidíszíteni. Így a lakásunkat is szebbé teszi, vagy akár ajándéknak is tökéletes. A díszítés fantáziánkra van bízva, ha körbe nézünk a lakásban biztosan…..
Nincs is jobb, mint amikor a hideg téli napokon egy kis tavaszi friss illatot csempész a jácint a lakásunkba. Ha mindezt mi szeretnénk megcsinálni, akkor ideje elkezdeni a jácint hajtatását. Mivel a kertbe is most kellene elültetni a hagymákat, ezért szinte mindenhol beszerezhető a…..
Az ősz a szüretelés időszaka és ha már szőlő, akkor bor és parafa. Parafa nagyon jó alapanyag lehet sok kreatív dísznek, többek között az ajtódísznek, kopogtatónak is. Alapanyagok parafa dugó - nagyon jó a használt, hiszen a bortól színes, de lehet venni gazdaboltban…..
Az ősz egyik kedvence a sütőtök - ami mindazon felül, hogy finom - dekorálás szempontjából is jó alapanyag. Én most egy asztaldíszt készítettem belőle. Elkészítése egyszerű és nagyon látványos dísze lesz lakásunknak, vagy akár vendégségbe is…..
Az ősz sokszínűségét, vidám színeit nagyszerűen bele lehet csempészni az úgynevezett "rag wreath" néven ismert ajtódíszbe. Magyarul rongy koszorúnak hívom, ami utal a koszorú alapanyagára. Amiért érdemes ezt a koszorút választani: Az elkészítéshez használhatsz maradék…..
Nagyon imádom a levendulát, viszont nagyon "szemetel" és ez időnként vissza tart attól, hogy ezzel alkossak. Ennél az ajtódísznél - kopogtatónál - olyan megoldást kerestem, ami tartós, ezért választottam a ragasztást. Elkészítési idő: max. 1óra Hozzávalók: morzsolt…..
És ha már minden elkészült a lakásban a fa is pompásan díszeleg, akkor már csak az ajándékok kellenek a fa alá. Hogy a csomagolást is kicsit változatosabbá tegyük, néhány egyszerű megoldás.        ..
A karácsonyfákat kezdetben csak gyümölcsökkel és édességekkel díszítették, majd később megjelentek az üvegdíszek. A leggyakoribb napjainkban, amikor különböző gömböket tesznek a fára, ezeket is lehet egy kicsit mássá tenni. Néhány ötlet a gömb…..
A hétköznapi gondolatok/problémák után mindenkinek kellemes kikapcsolódás volt a szombati "alkotóműhely". Az összegyűjtött ötletek és a meglévő kellékek segítségével mindenki elkészítette az adventi lakásdíszét - akár többet is. Jó társaság, kellemes hangulat és…..
Az adventi koszorún és az ajtó kopogtatón kívül más formában is díszíthetjük lakásunkat. Ajtó fölé, kandallóra, korlátra felfuttatni az úgynevezett girlandokat szoktuk, ami részben a a paradicsomi fára tekeredő kígyót, részben a teremtést átszövő időszálakat…..
Én már elkészítettem piros-szürke adventi koszorúnkat. Röviden leírom, hogy milyen szempontokat vettem figyelembe - ezeket Neked is érdemes végig gondolnod - és dióhéjban azt, hogyan is készült. 1. Hova szeretném tenni a "koszorút"?  - én egy félfalra szántam a…..
Az ajtódíszek/kopogtatók esetében sem minden esetben a koszorú forma a mérvadó. Az adott évszakra jellemző motívumok, vagy színek is átadhatják a kívánt hangulatot. A télhez/karácsonhoz kapcsolódóan összegyűjtöttem ötletadó képet. Én csak séta pálcának szoktam hívni -…..
Az ajtódíszünk, akkor is tud karácsonyi hangulatot kölcsönözni, ha nem éppen hagyományos kellékekből készítjük. Bármi jópofa lehet az ajtóra, amit otthon a háztartásban is fellelhetünk. A hangulatot a színvilággal is át tudjuk adni. Ilyen ajtódíszeket/kopogtatókat…..
Adventi időszakban a koszorún kívül jellemzően a lakás többi részét is ünnepi díszbe öltöztetjük. A vendégek/szomszédok felé ennek első jelét az ajtón elhelyezett díszünk, vagy szakmai nyelven kopogtatónk mutatja. A kopogtató eredetileg, ahogy a neve is mutatja a kopogtatás…..
Az adventi koszorú készítése során eltérhetünk a szokásos koszorú formától is, ilyenkor a forma határozza meg, hogy milyen alapra dolgozunk. Praktikus lehet hosszúkás formára dolgozni, mert akkor az asztal közepén kis helyet foglal, így akár az ünnepi vacsora során is az…..
Újszerű megoldás és egyre gyakrabban lehet találkozni azzal, amikor az adventi koszorú alapot valamilyen textilbe "öltöztetik". Ez történhet bármilyen textilből, filc anyagból, fonalból szallagból a lehetőségek tárháza igen széles. Előnye, hogy önmagában igen…..
Több különböző koszorú alap létezik, attól függően kell választani, hogy mivel is szeretnéd díszíteni. Vizes tűzőhab - Ezt akkor érdemes választani, ha a díszedbe szeretnél élő növényeket elhelyezni. Ezt a tűzőhabot készítés előtt vízzel jól fel kell szívatni, és…..
Mint, ahogyan minden évszaknak, úgy a karácsonynak is meg vannak a leggyakoribb színösszeállításai- illetve minden évben itt is meg vannak az adott trendek. Gondolat ébresztőnek összegyűjtöttem a 2013-as karácsonyi trendeket. "Winterwalk" - domináns szín a kék, fehér és az…..
Mielőtt bármilyen alkotásnak neki kezdesz, érdemes végig gondolni, hogy milyen színekben szeretnél gondolkodni. A színekkel kapcsolatban néhány fontos tudnivaló, érdekesség. Három alapszínt különböztetünk meg: vörös, sárga, kék - a többi szín ezek különböző arányú…..
Üdvözöllek az "Alkotások virágokból és minden másból" blogon! Az adventi alkotásra készülődve ezen az oldalon rövid leírásokat, inspirációkat fogok közzé tenni, hogy mindenkinek legyen valami elképzelése arról mit is szeretne otthonában látni. A szövegek…..