Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laki Ildikó

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Di Vora Anikó 1. éves ( BA) szociológia szakos hallgatóval, aki  két fiatal felnőtt fiú édesanyjaként ült újból iskolapadba, és választotta tanulmányainak a munkájától és eredeti szakmájától igen távol eső szociológiát.Érdeklődési területe a hátrányos helyzetű fiatalok, a fogyatékossággal élő…..
  Megjelent a 2016-os Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat pályázati felhívása. A február 5. és 7. között lezajló esemény meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete, akik határon túli magyar szervezetek jelentkezését is várják. A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter…..
A téma örök! Csak az a kérdés, hogy hányadik nekifutásra sikerül. Aki szerencsés, annak másodikra, de azért ez nem mindig van így. :)  A Karinthyban Szilágyi Tiborral és Pápai Erikával a főszerepben! Vajon nekik sikerül? :))) Bemutató: 2015. december 18-án Második…..
ÉRINTETTEK & ÉRDEKELTEK MEGHÍVÓ 2015.11.25 16:58:54
Együtt "A táncban benne van kicsinyben a világ: jóság, erő, lassúság mind együtt. Az egyik ember ezt szereti, a másik azt, de nincs, kinek ne tetszenék a tánc..." (Kalidásza) 1955-ben egy csapat kőszegi diák összefogásával létrejött az Ungaresca Táncegyüttes, melynek kiugró…..
Csontváry Kosztka Tivadar Az öreg halász című képét ha jobban szemügyre veszi az érdeklődő, akkor tűnik fel az öregember aszimmetriája. Ha ugyanis a festmény bal oldalát tükrözzük, egy teljesen új, önmagában tökéletes képet kapunk. És ugyanez történik, a jobb oldalával…..
Kristóf Ágota Trilógia című művének első részét vitte színre a Forte Társulat. A darabot 2013-as bemutatót követően Szkéné Színházban és számos vidéki színházban nagy sikerrel játszották. A műsorokat böngészve örömmel konstatáltam, hogy ismét műsorra tűzték…..
Emellett mi sem mehetünk el szótlanul! Magyarország minden formátumú sajtója Király Viktor amerikai sikerétől hangos... Egy 31 éves fiatalember, aki Magyarországon amerikai, Amerikában magyar, 2008-ban megnyerte a Megasztár 4. szériáját, Magyarországon amerikaiként. Majd 2015-ben…..
Programajánló 2015. október 22-én ( csütörtök ) a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban tart előadást Dr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus. Az előadás címe: Belső szabadság-elég jó szülő, elég jó gyerek Aki teheti, látogasson el…..
SZOMBATHELY:Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi csoportja     Meghívó2015. 09. 25-én 18:00 órakor a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában tart előadást Dr. Puskás János „Frontérzékenység az élővilágban”  és Kovács Erik „Klímaváltozás…..
Új tagokkal bővült Műhelyünk...négy, a felnőttképzés és kultúra iránt elkötelezett andragógus hallgató csatlakozott és egyben váltotta a régi tagokat. Mivel ezek a hallgatók vagy már korábban, vagy az idei évben elhagyják az intézményt, így a szakmai műhelyhez való…..
Izgalommal vártam és izgalommal éltem át PAPP GÁBOR ZSIGMOND:MAGYAR RETRÓ 2. filmjét. Bevallom nagyon szeretem ezeket a filmeket. Nem csupán a múlt iránti nosztalgiám okán, természetesen ez a legfőbb erő az általa rendezett filmek  DVD-inek vásárlása esetén, hanem maga a…..
Kedves korábbi blogot olvasók és érdeklődők! Elnézést, hogy Műhelyünk ilyen hosszú ideig hallgatott, de a tanév vége és eleje (továbbá a szabadságok, illetve a magam figyelmetlensége) közbeszólt a tartalmak töltésébe. Most viszont nemcsak, hogy folytatjuk a munkát, de…..
Komlós Péter: A világvallások és a globalizáció  A dolgozat témaválasztásával kapcsolatos töprengésem közepette kezembe került a Magyar Narancs egy 2013. novemberi száma, melyben a Majmolunk tovább című cikk az emberi evolúció jövőjével foglalkozott.[1] Ez tulajdonképpen a…..
ÉRINTETTEK & ÉRDEKELTEK MEGHÍVÓ 2014.04.30 23:41:56
..
2014. április 28-án Kovács Györgyi (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 3. sz. Régiójának Igazgatója) tartott előadást a hagyományos könyvtárak, a nyomtatott könyvek és az e-könyvek jelen társadalmukra gyakorolt hatásairól. Az előadás izgalmas felvetéseket tartalmazott a…..
Egy kutatás azt vizsgálta, miért van az, hogy az üzleti igények és a szakember-kínálat nem mindig vág egybe. S javaslatokat tett, hogyan közelítsék egymáshoz a keresletet és a kínálatot.   Más prioritások szerint működik a hallgatók, munkáltatók és az egyetemi képzések…..
Február 27-én, délután 4 órakor megrendezésre került előadás főszereplője Juhász Péter volt, akivel az előzetes fogvatartás körülményeiről, kereteiről beszélgettünk. Megismerhettük, hogyan zajlik az élet az EMMI Budapesti Javítóintézetében és többek között megtudtuk,…..
Minap két film megtekintésére adódott lehetőségem. Egyik egy most futó mozifilm, az Amerikai botrány, a másik egy DVD film, az Isten városa 2002-ből. Bár ez utóbbi film nem mondható újkeletűnek, mégis úgy gondolom ez az a film, amely mindig nézhető, na persze ha valaki…..
Szombaton a kezdetét vette a Berlinale magyar kísérőrendezvénye, a Cinema Total, a filmszakmai programsorozatot megnyitó ünnepségen megemlékeztek Jancsó Miklósról. A programon többek között elemzik az új magyar filmtámogatási működését is, Szász János, Fekete Ibolya és…..
Érdekes elemzést, eszmefuttatást láthatunk a színházi látogatottságról Kövér László tanulmányában. "A színházi tervezés során egyre fontosabbá válik a látogatottság (jegybevétel) minél pontosabb meghatározása. A színházi teljesítménymenedzsmentről szóló nagysikerű…..
Publikálva: Kultúra és Közösség 2013.2. szám     Absztrakt A jelen tanulmány a felnőttoktatás magyarországi rendszerét, kiemelten az idősoktatást állítja középpontba. Magyarországon – hasonlóan más európai országokhoz – a társadalom elöregedése jellemző.…..