Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apart (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában: „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a…..
apart (törölt) 2013.10.27 09:41:36
@egy_nick:

Apám, te rátapintottál a lényegre! Hogy tudatosan vagy sem, azt most ne firtassuk (én amúgy a "sem"-re szavaznék)

"elvégre az sem volt logikus, amikor Mózes a tenger irányába (zsákutcába) vezette népét."

- "Hallottam ugyan, de nem értettem, ezért megkérdeztem: Uram, mi lesz végül mindebből?
Ő így válaszolt: Menj el, Dániel, mert ezek az igék le vannak zárva, és le vannak pecsételve a végső időkig.

Sokan megtisztulnak, fehérek és kipróbáltak lesznek, a bűnösök pedig bűnösök maradnak. A bűnösök közül senki sem érti meg, de az okosok megértik." !!!!!!!!! (Dán 12:8,-10)

Ki vezette zsákutcába Mózest, ÉS MIÉRT?
Az "okosok" megértik, az állhatatlanok viszont nem. Megérthetnék, mert megtudnák érteni, ha akarnák, de nem akarják.

"a hiba nem JT készülékében van, hanem talán az egész kereszténységben ...
JT esetében ez csak azért látszódik ennyire, mivel ők igyekeznek következetesnek maradni"

- Mondom én, már majdnem olyan, mintha tisztán látnál. Már csak némi valósidejű bibliaismeret kéne.

"egy - alapjában vége logikátlan és következetlen - írásgyűjteményhez, melyet Szentírásnak neveznek"

- De egyelőre csak majdnem :(
A Bibliánál következetesebb, logikusabb szentnek mondott írás nincs az egész föld kerekén. És erre mérget vehetsz!

---

Van egy dátumunk 1914, és egy utalásunk a nemzedékre.
Valaki itt próbálta úgy bemutatni, mintha a "nemzedék" mindig csak negatív értelemben szerepelne, de Mt 24:34 mégis csak egy nyilvánvaló utalás nemzedéket illetően az utolsó időkre vonatkozóan.
Mit lehet ezekkel kezdeni? Meg kell próbálni értelmezni. Ebben JT lennének az elsők? Nem. Régen nem tudakozódtak szorgosan az írások felől, és ők soha nem tévedtek, nem kellet őket helyreigazítani? Pedig a szent szellem segítette őket!

Mit írnak mások:
"Az Úr nem azt mondja, hogy az idő közeledte nem ismerhető fel, hanem hogy a, pontos napról és óráról... senki nem tud'. Eleget fogunk tudni - mondja - az idők jeleiből ahhoz, hogy készüljünk az Úr eljövetelére, miként Noé is készítette a bárkát. ...
A Szentírás magyarázásának, illetve félremagyarázásának népszerű rendszeréről Wolff ezt írta: "A keresztény egyház nagyobb része eltért a Szentírás egyszerű értelmezésétől"

De azért mégiscsak a Biblia a tekintély.
És, hogy végre megértsétek, miről is van szó:

"A nép okosai sokakat meggyőznek, de fegyver, tűz, fogság és fosztogatás miatt elesnek egy időre.
Elesettségük idején kapnak egy kevés segítséget, mire sokan számításból csatlakoznak hozzájuk.

Az értelmesek közül is elesnek néhányan, hogy kipróbáltak, tiszták és fehérek legyenek a vég idejére, mert még nincs itt a megszabott idő." !!!!! (Dán 11:33-35)

A létszámcsökkenés, ill a növekedés ütemének csökkenése nem azt jelenti, mint amit ti gondoltok!!!
A tévedések (pl a nemzedéket illetően) nem azt jelentik, mint amit ti gondoltok!!!

Egy normálisan gondolkodó tanú elolvassa az új értelmezést, aztán csinálja tovább a dolgát, mint annak előtte.
Hogy meddig? Egy napig, vagy ötven évig, vagy halálig, az már teljesen mindegy.
"Érted is, amit olvasol?" Néhány hónapja a Miskolci Keresztény Gyülekezetben a fenti címmel beszéltem a Biblia olvasásának és megértésének témájáról. Az akkori gondolataimat újra rendszereztem, átdolgoztam és kibővítettem. Ennek eredményeként született meg az alábbi…..
apart (törölt) 2013.10.25 13:59:58
@Egonymus:

"Ha valaki ragaszkodik egy eszméhez, bármennyire igaz legyen is az, akkor alapjában véve ugyanabba a helyzetbe jut, amelyben az az ember van, aki egy oszlophoz kötözi magát, hogy el ne tévedjen. Ami a szellemi fejlődés egy bizonyos fokán kívánatos igazság lehet, az egy másik, magasabb fejlődési fokon akadálya lehet ennek a fejlődésnek és tévedés lehet."

- Nem tudom ezt kitől idézted, de nem is akarom megtudni!
A véleményem? Az illető Sátán szájából vette ki a szót... vagy talán éppen ő rakta bele?

Szerintetek, hogy hangozhatott, ahogy Sátán ott áll az angyalok sokasága előtt és szónokol nekik? Hergeli őket Isten ellen?
Azt sutalja nekik, hogy Isten valamit megvon, visszatart tőlük?
Tudjátok, nem csodálkoznék, ha a fenti idézet - többek közt - szó szerint elhangzott volna akkor is!
Képzeld el!
Gondolj bele!

És azt se felejtsd el, ha a fölötted sokkal magasabban álló angyalokat be lehetett csapni, akkor téged...?
apart (törölt) 2013.10.26 08:22:59
"Azok pedig, akik tekintélyeseknek számítanak - hogy a múltban mik voltak, azzal nem törődöm; Isten nem nézi az ember személyét -, azok a tekintélyes személyek engem semmire sem köteleztek." (Gal 2:6)

- volt tekintélyeseknek: Sajnálom, de már nem vagytok vének, sőt! Majd ha újra vének lesztek, és újra terelgetitek Isten nyáját, akkor megint fog(tok) számítani.
Nekem is, de ami sokkal fontosabb, Istennek.

Én végig feltételes módban írtam. Senki nincs leírva, főleg általam nem - hozzátok hasonlóan mindenben bűnös emberként! Ezredszer írom: A különbség az igazság elfogadásában van. Tényleg "csak" ennyi.

Mondom újra, engem mi indít: Ha a halott igazságtalanok feltámadhatnak egy ideiglenesen megtisztított földre (akik, ha ma élnének, közülük nagyon sokan - a mostaniakhoz hasonlóan - elutasítanák JTt), és békében élhetnek, tanulhatnak (főleg Istenről!), dolgozhatnak (közülük sokan, akik ma elutasítóak, tökéletességre jutott emberként a sok tanulásnak köszönhetően, Isten mellett foglalnak állást a végső megmérettetésben), akkor a ma élő igazságtalanokért miért ne kéne megtenni mindent? (akik közül sokan, tökéletességre jutott emberként a sok tanulásnak köszönhetően, Isten mellett foglalnak majd állást a végső megmérettetésben)

Posztumusz díj? Egy embernek, ha már meghalt, mit számít, hogy később elismerik a munkásságát, hogy találnak benne "valami jót"?
Ahogy írtam, mindenkiben van valami jó. Ha más nem is , akkor az, hogy egyszer valamikor egy aranyos, zabálnivaló (közvetlenül kakilás után nem annyira), pufók kisgyerek volt a szülei örömére, és akiről Isten már akkor tudott, amikor még meg sem született.

Nem mindenkié a hit. Íródott ez akkor, amikor még messze nem volt felvilágosodás, meg evolúció, meg ateizmus.
Mindenki hívő volt. MINDENKI!
Akkor mi az, hogy nem mindenkié a hit? És akkor most ezt vesd össze: Isten ismeri az őt szeretőket... megfordítom, hogy érthetőbb legyen: Isten szereti az Őt ismerőket (persze mindenki mást is, hisz értük is a Fiát adta). Vagyis azokat, akik "szellemben és igazságban" ismerik-, fogadják el-, szeretik Őt; nem pedig egy kitalált, félremagyarázott, idealizált, bálvánnyá emelt hamis istenképet.

Rosszul gondolom? Nem vagyok benne annyira biztos, sőt!

@Columba:

Neked akartam válaszolni, csak a nagy kavarodásban elfelejtettem.

1. Péter alapvetően a körülmetéltekhez küldetett, Pál a nemzetekből valókhoz.

"Ellenkezőleg: elismerték, hogy rám van bízva a körülmetéletlenség evangéliuma, mint ahogyan Péterre a körülmetélésé.
Mert aki munkálkodott Péter által a körülmetéltek közötti apostolságban, az munkálkodott énáltalam is a pogányok között. És amikor Jakab és Kéfás meg János, akiket oszlopoknak tekintenek, felismerték a nekem adott kegyelmet, megállapodásul kezet adtak nekem és Barnabásnak, hogy mi a pogányokhoz menjünk, ők pedig a körülmetéltekhez." (Gal 2:7-9)

2. Nem mindenki alkalmas mindenre. Ki erre, ki arra. (1Kor 12:4-11)

Vagyis én azokért jöttem, akik egykor közénk tartoztak. A többiek megsegítésére ott van kb 23 ezer másik tanú.

Te legalább a sajátodat írtad nálam és nem mások írásait ajánlgattad (akik ezt tették, azokhoz kérdések: Ne olvassam az Őrtornyot, vagyis más véleményét? Akkor miért olvasnám Szalait, vagyis más véleményét? Most akkor arról van szó, hogy magunkban olvasgatunk, értelmezgetünk, a saját gondolataikat osztjuk meg másokkal, vagy nem?), és az érdeklődésed is őszintének tűnt. Ez jó.

Az igazság megtalálása (amit úgy kell keresni, mint egy kincset!!!- vagyis ez munkát jelent!) úgy néz ki a gyakorlatban, hogy - kezdetben persze némi segítséggel - olvasod, tanulmányozod a Bibliát, és egyszer csak elkezded megérteni. Aztán a határ a csillagos ég... és még tovább!

A blogom elérhetőségét majd akkor közlöm, ha már lesz benne valami. Jelenleg csak a címében változott. De a kis különbség ellenére, minden más lesz.
Az első téma a karácsony lesz. (vagy nem)

U.i.: Néha olybá tűnhetett, hogy a válaszaim előtt, és/vagy után - rosszabb esetben közben - az ujjaimmal játszom, és buborékot fújok a nyálamból, de szeretnélek biztosítani benneteket, hogy nem.