Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny01

110 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint az talán ismeretes mindenki előtt, 2006-ban találtam meg a Tarján közeli erdőterületen a veszprémi postásgyilkosság, és a móri mészárlás bizonyítékait. Fegyvereket, lőszereket, lőszerhüvelyeket, ruházatot, stb. Az ügyben az ORFK folyamatosan elzárkózott a…..
Az elmúlt héten immár beadásra került a bíróságra a nyomravezetői kitűzés iránt indított keresetem.A rendőrség hivatkozása miszerint nem közvetlen bizonyítékot szolgáltattam, véleményem szerint téves álláspont.Bár valóban nem neveztem meg a tényleges elkövetőket, a…..
Címem ellenére, úgy tűnik a jog nem mindenkinek jár.A nyáron a Tatabányai Törvényszék mint másodfokú bíróság jogerős határozatban rendelkezett a korábbi rendőrségi eljárásban lefoglalt gyűjteményi tárgyaim egy részének visszaadásáról.Most november végét írjuk, és…..
Tisztelt Olvasóim! A mellékelt köszönetnyilvánítást azért teszem itt is közzé, mert erre az eredményre úgy gondolom méltán lehetünk büszkék. Egyesületünk a Had-és Kultúrtörténeti Egyesület Bács-Kiskun Megyei Tagozata együttműködik a Megyei Múzeum kollégáival. Ennek…..
Be kell vallanom így utólag - miután ma II. fokon is megnyertem a pert - álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy valóban megnyerhetem ezt a pert. Mindvégig tudtam hogy nekem van igazam, de nem hittem hogy engedik hogy nyerjek... Bár az egész ügy - ideértve magát a móri nyomozástis -…..
Johnny01 2012.10.10 19:18:38
@Vu, de ja vu: A magam részéről abszolút távol áll tőlem hogy bárkit skatulyába helyezzek, így Önt sem. Én sem igazán kedvelem, ha az összes "fémkeresőst" rablónak, hiénának titulálják!
Megjegyzem a pereskedésem ellenére vannak rendőr barátaim... :-)
Ügyvédem dr. Dezső Antal ma egy kissé erősebb hangvételű levelet intézett az ORFK felé, reagálva a nemrégiben megérkezett semmiféle tényt, bizonyítékot szolgáltató levelükre.Nem tudni miért, de még mindig tart az a furcsa ködösítés az ügyben, ami kezdettől végig…..
Ügyvédem Dr. Dezső Antal néhány hete a II. fokú ítélet kihirdetését követően levélben kereste meg az ORFK-t, melyben kérte, szíveskedjenek válaszolni arra a kérdésére, mikor, és milyen módon történt meg a rekordösszegnek számító 25.000.000 forintnak számító móri…..
Megérkezett a II. Fokú ítélet teljes szövege, és indoklása. Úgy gondolom ez önmagáért beszél...Ennek ellenére a mai napig hivatalosan csak a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság volt annyira korrekt, hogy megkereste az ügyvédemet és megkérdezte hova utaljanak?Az ORFK, és a…..
TISZTELT BARÁTAIM, ÉS SZIMPATIZÁNSOK !! KEVESEN TUDJÁK UGYAN DE KÖZEL 1 ÉVE AKTÍVAN IGYEKSZÜNK EGYÜTTMŰKÖDNI A KÖH-VEL(KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGVÉDELMI HIVATAL).AZ EGYIK ILYEN EGYÜTTMŰKÖDÉS EREDMÉNYE HOGY KÖZÖSEN SIKERÜLT BEAZONOSÍTANUNK EGY FELTEHETŐLEG FOSZTOGATÓK ÁLTAL…..
A mai napon személyesen beszélgettem ügyvédemmel, dr.Dezső Antallal. Átbeszéltük az eddig elért eredményeket, amelynek kapcsán ismét megbizonyosodhattam arról hogy nem csupán az ország egyik legjobb ügyvédje, de mellette igazi barát is. Aki átérzi mások nehéz helyzetét, és…..
Korábbi bejegyzésemben már írtam egy eljárásról, amelynek következtében gyűjteményem egy részét lefoglalták, majd elkobozták. Valójában kezd elegem lenni abból, hogy ebben az országban ha valaki gondol egyet, és kilátogat egy gyűjtőhöz, kénye kedve szerint mazsolázhat a…..
A kezemhez kaptam a másik fél fellebbezését, illetve az idéző végzést.A tárgyalás időpontja: 2012.május 23-án 09.30-kor a II. emelet 48.sz. alatt lesz megtartva.A fellebbezés természetesen úgy baromság ahogy van, és semmi újat nem tartalmaz az előzőekhez képest. De ezt mindenki…..
Mint korábban írtam, II. fokrara kell készülnünk, remélem rövidesen.Végre kiderült - és valamiért nem lepett meg a dolog - az ORFK, és a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság voltak akik fellebbeztek.A Magyar Posta tehát nem fellebbezett, elfogadta az I.fokú ítéletben foglaltakat.A…..
Ma kora délelőtt keresett a sajtó, és akkor még mi sem tudtuk. Kora délelőtt azután az ügyvédi iroda felhívta a bíróságot, és kiderült hogy éppen a mai napon érkezett meg az egyik fél fellebbezése.Nem tudjuk még hogy a három fél közül (Magyar Posta, ORFK, Veszprém Megyei…..
 Egy tagtársunk keresett meg a napokban egyesületünk weboldalán, aki a Tököli régi temetőben fotózta le a képen látható magyar honvédsírt.A kép tanulsága szerint igazán ráférne ha a védőszárnyaink alá kerülhetne.Tagtársunk megkereste a település polgármesterét is…..
Nem mindennapos történelemórákat tartunk közép, illetve általános iskolákban.A dolog lényege, hogy megpróbáljuk testközelbe hozni a papír alapon tanultakat. Különböző felszerelési tárgyakat, fegyvereket, a katonák személyes tárgyait, korabeli levelezéseket viszünk be azokba…..
- Emberek, van egy jó, meg rossz hírem! – hirdeti ki a hajcsár az evezősöknek a gályán. - A jó hír az, hogy holnap mindenki dupla fejadagot kap, a rossz az, hogy a kapitány vízisíelni akar! Ez a régi vicc jut az ember eszébe, arról a parlamentnek benyújtott új…..
Johnny01 2011.10.30 11:20:04
Szervezetünk a Had-és Kultúrtörténeti Egyesület is csatlakozott a Régész Szövetség korábbi felhívásához, amelyben próbálták ész érvekkel meggyőzni a törvényalkotót a módosítás megszavazásának borzasztó következményeiről. Sajnos a törvényt mégis megszavazták. Mi ugyan civilek vagyunk a pályán, de mi sem látjuk rózsásan a jelenlegi helyzetet. Mindazonáltal a régész társadalomban is szükség van megújulásra, szemléletmód változásra. Mindannyian tudjuk, hogy a helyzet évről-évre rosszabb. A múzeumok anyagi nehézségekkel küzdenek, egyre kevesebb pénz jut ásatási munkákra is. Éppen ezért szervezetünk országszerte felajánlotta segítségét a megyei múzeumok, és KÖI irodák részére. Együttműködésünk elsősorban műszeres felderítési munkákat érintene. Képzett szakemberekkel, és fejlett műszerpakkal rendelkezünk. Esetenként térítésmentes szolgáltatást ajánlottunk pl. a lelőhelyek pontosabb meghatározásában. Úgy véljük most, amikor a legkevesebb áll rendelkezésre: időből, pénzből, eszközből, ez az együttműködés meglehetősen komoly segítséget jelenthetne! Hiszen 30 nap alatt képtelenség a korábbi módszerek alkalmazásával elvégezni azt, ami korábban megoldható volt. Mindenképpen változtatni kellene bizonyos munkamódszereken, amely lehetővé tenné a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést. Érdekes volt a fogadtatása a megkeresésünknek... Voltak akik nem is válaszoltak, volt ahol kiderült hogy bizonyos ellenérdekeket sértene a megjelenésünk. De szerencsére voltak akik nagy örömmel fogadtak minket - sajnos ők vannak kevesebben,- és velük együtt is tudunk működni a jövőben. Szóval ezzel csupán azt szerettem volna érzékeltetni, ha valóban akkora a baj hogy a lelőhelyek végveszélybe kerültek, miért van, hogy egy ilyen lehetőséggel sokak nem élnek? Üdvözlettel:
Szebenyi István
Had-és Kultúrtörténeti Egyesület
Johnny01 2011.12.02 11:35:34
@buvarkund: Teljesen igazad van, a probléma ennél sokkal árnyaltabb. Ahogy látom az új törvényben még a szavak értelmezésével is problémák vannak. Pl. mi az állami nagyberuházás? stb. Én az elmúlt heteket a múzeumokkal, és KÖI régészeti felügyelőkkel történő egyeztetéssel töltöttem, és nagyon pozitív benyomásaim vannak. Úgy vélem abban hogy eddig nem történt meg a kapcsolataink szorosabbra fűzése, ez rajtunk is múlott, tehát nem keresem másokban az okát. Talán ezek a baljóslatú új rendelkezések is hozzájárultak ahhoz, hogy most a 24. órában összefogjunk a közös cél érdekében!
Az elmúlt órákban nagyon sok üzenetet, telefonhívást, és e-mailt kaptam, amelyben gratulálnak nekem, és egyértelműen arra buzdítanak folytassam amit elkezdtem.Ezúton is köszönöm a gratulációkat, és mindenkit biztosíthatok afelől, hogy teljes mértékben meg voltam győződve…..
Egy mai cikk:MTI2011-11-30 16:56Nem jogerősen 4,9 millió forintot ítélt meg a veszprémi postásgyilkosságnál használt fegyverek megtalálójának a nyomravezetői díjjal összefüggésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán kihirdetett nem jogerős ítéletében.…..
 A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság igazságot szolgáltatott keresetemben. Immár valóban elmondható, megszületett a "móri fiaskó" néven elhíresült ügyben talán az első valóban igazságos ítélet.Mindvégig hittem az igazamban, egy percig sem volt…..
A tegnapi, és a mai napon feleségem és én részt vettünk egy barátunk alapítványának felkérésére önkéntesként a Magyar Élelmiszerbank Egyesület akciójában.Rászoruló családok számára gyűjtöttünk tartós élelmiszereket, hogy legalább az Ünnepek idején legyen terített…..
Annyira jó cikk, hogy ezt fel kell raknom! :-)Csibra Tibor írása a múlt heti Magyar Nemzet hasábjain volt olvasható.Büntetőjogilag befejeződött múlt hét csütörtökön a móri bankrablás és gyilkosságok ügyében indított per. Weiszdorn Róbertet – akárcsak az ügyben…..
A mai napon 09.30-tól folytatódott a perem a PKKB-n, a Veszprémi postásgyilkosság elkövetőjének kézre kerítésére kitűzött nyomravezetői jutalom tárgyában.A tárgyalást a Bírónő időben megkezdte. Mindkét fél - azaz mi, és az ORFK, ill. a Magyar Posta - fenntartotta…..
  Kopjafák a hősöknek! Már-már azt hittem, hogy korábbi felhívásom süket fülekre talált, de nem!Amint azt talán tudjátok, egy felhívást tettem közzé nemrégiben három katonasír megmentése érdekében.A sírok Kömlődön, (Komárom-Esztergom Megye) a Református Egyház…..
Korábbi írásaimban már olvashatták, hogy még 2009-ben zárult néhány ellenem indult eljárás. Lőfegyverrel-lőszerrel visszaélés tárgyában, majd pedig robbanószerrel visszaélés tárgyában.I., majd pedig II.fokon is felmentett a Bíróság az ellenem felhozott vádak alól.Igen ám,…..