Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mértékadó értelmiségi (törölt)

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már soha nem gondoljuk azt, hogy az aktuális mocsoknál nincs lejjebb, de így is nehéz a magunk mögött hagyott évet nem mellbevágónak nevezni. Évértékelő sorozatunk első részében a két szarfaszú blogger mellett a széplelkű Klopi kisasszony is összegez, aztán jönnek tízes…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.29 14:55:01
@Tyreo: "Populista szarságokat nyomatunk amiket két lépéssel továbbgondolva látszik a fal ami felé tartunk. De ennyi esze már nincs a tömegeknek. Mert nem tanították meg neki. "
A sok buta ember nem látja be, hogy ha szisztematikusan, évről-évre csak tekernek egyet az életszínvonalon, az neki tulajdonképen jó :)
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.29 16:02:58
@nu pagagyí: "Ehhez nem kell feltétlenül választást nyerni"
A másik megoldás az országos szinten állandósuló tömegtüntetések. De ehhez mindenekelőtt tömegekre lenne szükség :)
Kettős érzése van az egyszeri választónak mikor kövérlaci megnyilvánulásait olvassa. Egyrészt ugye itt van az az érzés, ami szerint a Nagy Büdös házmestere a Nemzet Házmesterévé válva aggódig értünk, és a társasházak rezsicsökkentéséért: "Minden épeszű ember tudja,…..
Akinek volt gyomra a karácsonyi készülődés közepette a kormánypárti híradókat megtekinteni, annak örömmel hozták tudomására a médiakutyák, a karácsonyi forgalomnövekedés egyértelműen a rezsicsökkentésnek volt köszönhető a kiskereskedelemben. A Hír-tv az ünnepek alatt és…..
hacsaknem Karácsonyi has-magyarok 2013.12.25 13:14:32
Egyáltalán nem az ünneprontás szándéka vezérel - vagy ha igen, csak legfeljebb annyira, mint a helyszínen fotókat készítő újságírót - amikor a Blaha Lujza téren kígyózó, éhező magyarok alkotta sorról készült felvételekkel kapcsolatban próbálom ünnepinek alig nevezhető…..
Egy hónapja tüntetnek folyamatosan Kijev főterén az európai integrációért. A jólét és jogbiztonság távoli reménye, úgy tűnik, erősebb a hidegnél. Ami néhány száz diák dacos kiállásának indult, az mára egy jól szervezett, a nemzetközi média fókuszába kerülő,…..
A választásokra csúcsformába kerül a gazdaság. Nem kizárt, hogy a negyedik negyedévben hétéves csúcsra, 3% fölé kerül az éves gazdasági növekedési (GDP) ütem. Külön szerencséje a Fidesznek, hogy ezt a kiugró adatot valamikor 2014. február közepén, tehát hetekkel a…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.22 11:46:12
@desw: Miért teszel úgy, mint aki nem érti, hogy miről beszélek? Nevesül arról, hogy amikor csökken a GDP, akkor az csak és kizárólag a kormány hibája, de amikor ez az adat pozitív, akkor meg hirtelen kiderül, hogy ez nem is olyan fontos és van még millió külső körülmény, ami miatt...

Szánalmas. És ezek nevezik magukat gondolkodó értelmes embernek. :)
Vigyázat, az alábbi poszt heveny dicséretet tartalmaz!  Néztem a minap az Eurosporton a vicces videós műsort (ahol taknyolnak a sportolók és agyatlan szurkolók idióta jelmezben isszák a sört) és a szokásos reklámblokkban megjelent egy imázsfilm. Alapvetően ezek elég…..
Orbán Viktor határozottan kijelentette a parlamentben a NAV vizsgálat kapcsán hozzá intézett kérdésben:” Aki adót csalt, annak börtönben a helye!” Azóta sem tett a kormánypárt lépéseket egy vizsgálóbizottság létrehozására. Szóvivőik a kényelmes megoldás mellett…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.09 18:23:57
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Erre mindjárt meg fogod kapni, hogy a fent nevezet urakat nem ítélte el bíróság, majd akkor ugass, ha lesznek elmarasztaló ítéletek.

Ja, hogy a poszt meg arról szól, hogy valaki egy személyben eldönti, hogy xy adócsaló? Sebaj... kicsire nem adunk :)

No meg jogerős bírósági ítélet is csak a baloldali politikusoknál kell, a jobboldaliak esetében e nékül is lehet mindent kész ténynek venni. Ezt minden gondolkodni képes ember belátja! Mi tagadás, én azért örülök, hogy ilyen komoly emberekkel vitázhatunk :)
Egy főleg amorális hatalomtechnikusokból, gengszterekből, egoista kizsákmányolókból, dilettánsokból, gerinctelen nyaloncokból, kisebb részt pszichopatákból, küldetéstudatos nímandokból és karrierista yuppiekból álló banda megszállta az országot, mert megszállhatta: ennek…..
Őszintén nem értem magukat. Otthonmaradottakat. Azokat akiket még nem ragadott el a nyugat szépségének lágy fullatja. Ugyanakkor tisztelem is magukat. Mert maguk mindent eltűrnek. Önök nem rohangálnak fejvesztve az utcákon kukákat gyújtogatva mint a görögök, s nem vonulnak…..
Rogán Antal szerény számításaim szerint mostanra biztosan elvégezte a nemzeti Jedi OKJ akkreditált képzést, rögtön a Roxfordban töltött tanulmányai után. A Rezesková ügy utóélete a bizonyítéka a Jedik erejének és annak, hogy hiába vásárolta fel az egészet a Disney, ők…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.04 18:54:51
@sas70: "Az előzetes letartóztatást pedig akkor kell elrendeli, ha a szökés, elrejtőzés, vagy a bizonyítékok megsemmisítése, megváltoztatása, a tanúk befolyásolása stb. fennállhat. Bizonyos esetekben lehetőség van az előzetes fogva tartást, házi őrizetre változtatni. Itt a bíróság ezt tette addig, amíg a jogerős ítélet meg nem születik. Ha jogerősen elítélik, akkor mehet vissza a megfelelő fegyintézetbe, letölteni a még hátralévő büntetését.
Ezt egyébként egy parlamenti képviselőnek azért illik tudni. Nyilván tudja is, ennek ellenére mond ilyen hülyeségeket."
Ha eddig nem tűnt volna fel, akkor elmondom, hogy nem az előzetes letartoztatáshoz köthető jogszabályokról folyik a diskurzus, hanem arról, hogy az emberek és most már a bíróság szerint is indokolt az előzetes letartóztatás.
Ha már másokat hülyézel, akkor nem ártana legalább arról tájékozódni, hogy miről van szó :)

"Az pedig egyébként elképesztő, hogy egy jogállamban embereket jogerős ítéletek nélkül évekig fogva tartanak, mert elhúzódnak az eljárások. "
Ezzel viszont egyetértek! Máig sem értem, hogy a jogállam és az emberi jogokra mindig is sokat adó EU miért tiltakozott foggal-körömmel a bírósági ügyeket gyorsító ügyáthelyezési lehetőség megteremtése ellen.

"Leegyszerűsítve: a vádlottat mindaddig ártatlannak kell tekinteni, amíg a bíróság jogerősen el nem ítéli."
Kivéve, ha az illető a jobboldalhoz köthető. Páran nem, hogy a jogerős ítéletet nem várják meg a gyalázkodásukkal, hanem mindenféle nyomozás vagy egyéb eljárás nélkül is képesek közgépezni, maffiázni, vagy csak szimplán köztörvényesként beállítani a nekik nem tetsző embereket...
Nem lehetnek elég hálásak a mostanában online pénztárgépet beüzemelő kereskedők a hiperes-benzinkutas dohányboltosoknak: különben honnan tudnának időben felkészülni arra, mi várhat rájuk? Vázoljunk fel egy összeesküvés-elméletet - kiindulva a kormány legutóbbi…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.01 13:10:04
@miketbeszéltek: "De elkeserítő, hogy mennyire nem képesek felfogni, hogy a kiszámíthatóság, szavahihetőség, állandó gazdasági-törvényi feltételrendszer az alapja a gazdasági növekedésnek..."
A nem kiszámítható vád tipikusan olyan, amit egyéb érv hiányában rá lehet sütni az éppen nem tetsző politikusokra.

Kétségtelenül igaz, hogy nem lehet megmondani mi lesz 4-5-10 év múlva, és ez nem jó. De akkor mi a minta? És vajon máshol meg lehet-e? Vagy csak egy mindenkit sújtó globális problémát próbálunk úgy eladni, mintha valami égbekiáltó dolog lenne, ami csak most és csak ránk jellemző?

Például most meg lehet-e mondani, hogy Németországban mi lesz 3-4 év múlva? Ott nem olyan gazdasági analfabéták vezetnek, hanem komoly szakemberek. Ennek tükrében bizonyára gyerekjáték lesz megmondanod, hogy mire számíthatunk? :)

Ugyanez igaz úgy általában az EU gazdaságára. Vajon mi lesz 5-10 év múlva? Ki tudom számolni, hogy egy adott szegmensbe megéri-e befektetni?

Meg lehetett-e jósolni, hogy a 2006 tavaszi dübörög a gazdaságból őszre átfordulunk megszorításokba? Itt csak hónapokról volt szó, nem évekről!

Meglehetett-e jósolni, hogy 2008-ban az addig jó minősítésű pénzintézetek egyik napról a másikba csődbe, de minimum problémás helyzetbe kerülnek?
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.01 13:35:44
@miketbeszéltek: Miért teszel úgy, mintha nem értenéd azt, hogy arról van szó, hogy a jelenlegi világban úgy általában nehéz megjósolni a jövőt? Ha azok közé tartozol, akik ezt úgy próbálják beadni, mint csak a mostani kormányra jellemző égbekiáltó dolgot, akkor persze értem.

Jelenleg Magyarországon nemhéz (szinte lehetetlen) kiszámítani a jövőt. Ennek az ellenkezőjét sohasem állítottam.

De Te most bebizonyíthatnád azt, hogy ez a kiszámíthatatlanság nem világjelenség, hanem csak a gaz patás és bandájának műve, azzal, hogy megmondod, hogy mi lesz 5-10 év múlva az európéer Németeknél?

Nos?
Szívesen járok a Goethe Intézetbe. Közel van, jó német söröket kaphatni a kocsmájában, kitűnő a könyvtára, ráadásul konferenciákat szervez a Független Médiaközponttal és a Főszerkesztők Fórumával együtt. Tegnap például az újságírás jogi környezete került…..
Október 15-én lépett hatályba a Szabálysértési törvény módosítása, amely ismételten lehetővé teszi az utcán alvás, vagy ha jobban tetszik, az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megszegése esetén az otthontalan emberek megbüntetését a kijelölt területeken. Az illetékesek máris…..
A nyugdíj nem más, mint egy pilótajáték, melynek során a nyugdíjasok nyereségét a mostani fiatalok fizetik. Könnyen lehet, hogy már nem sokáig…Az Egyesült Államokban gyakran elhangzik, miszerint a szociális rendszer - nyugdíj- és egészségbiztosítás - igazságos, az emberek…..
Nem túlzás azt mondani, hogy a vasárnap fő belpolitikai híre a fóti időközi választás volt. Baján mindössze egy (jobboldali adottságú) választókörzetben volt szavazás, most viszont egy 19 ezres város szavazott. Fóton még 2002-ben is 13 százalékot vert a jobboldali…..
A nyugati civilizáció demokratikus kormányainak legitimitása (megkülönböztetve a törvényességüktől) a következő alapokon nyugszik: 1. kiszámíthatóság, 2. szakszerűség, 3. populáris támogatás. A legitimitás erkölcsi, érzelmi, politikai (puha) feltételek bonyolult…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.23 14:38:43
@HaFr: Miért személyeskedsz? Találva érzed magad? :)
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.23 15:10:33
@HaFr: "és olvasd vissza a saját kommentedet, ennek fényében bármit kénytelen vagy elfogadni itt tőlem "

Rendben van, megteszem. Ez volt a poszt alatt az első kommentem:
"
Mértékadó értelmiségi 2013.11.23. 13:55:27
A poszt logikája (már ha lehet olyanról beszélni) megrekedt egy 4-5 éves gyerek szintjén. A poszter egy személyben állított három kritériumot, majd egy személyben ex cathedra kijelenteti, hogy a mostani kormány ennek nem felel meg. Mindezt tényekkel alátámasztani? Ugyan minek, elég a megnyilatkozás is...

E mellé van egy olyan desszertíze az egésznek, mint amikor a már olvasni tudó kisikolás elemeli apa szakkönyvét, amelyből persze nem ért meg egy kukkot sem, de másnap az iskolában felvághat az ott olvasott idegen szavak gyakori ismételgetésével :) Később ez a fajta "érdeklődés" átcsap a latin nyelv és kultúra iránti érdeklődésbe. Ahogy sejteni lehet, nem a (z egyébként nem egyszerű) latin nyelv megtanulásáról van szó, hanem 10-15 "sententiae" betanulása és lépten-nyomon ismételgetése tartozik ezen tevékenység alá :)
"

Erre Te ez írtad:

"
HaFr ·
hafr.blog.hu 2013.11.23. 14:32:37
@Mértékadó értelmiségi: te adnád a mértéket, ember??! Szóval van még lejjebb is
"

Már csak azt nem tudom, hogy vajon az idézett kommentem első vagy második bekezdése kapcsán érzed magad ennyire találva? :)

És akkor arról még szót sem ejtettem, hogy mennyire infantilis viselkedés, amikor valaki a másik hülyézésével képes csak lereagálni egy nem tetsző, vagy kínos véleményt...
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.23 15:18:03
@HaFr: Már ezt is unásig ismerjük: aki más véleményen van, vagy netalán-tán Neked nem tetszik, amit mondott, arról rögtön kiderül, hogy tulajdonképen nem is ért semmit az egészből, kár adni a véleményére :)

Nincs valami újabb szöveg? Valami meggyőzőbb? :D
Rácuppantak a fideszes nagyarcok a friss növekedési adatra, mint kiflis szőke a nyugdíjra. Tök érthető, ekkora ziccer ritkán van, be kellett lőni. Hiába semmi közük a jó számhoz, hiszen nagyrészt az időjárásfüggő mezőgazdaságnak és a korábbi kormányok által idehozott…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.17 19:10:14
@czjanos: "Ebben nincs igazad. A gödröt az Orbán kormány mélyítette és most büszkén mondják, hogy ennél már nincs lejjebb"
Miért, 2010 előtt az emberek a padláson szárították a pénzt? Én nem egészen erre emlékszem...

Volt munkahely dögivel, az államadóság mínuszban, nem volt gyerekéhezés, a vacsorával terített asztal mindenki számára elérhető volt, nem voltak hajléktalanok, nem ment senki sem külföldre a jobb megélhetés reményében, a gazdaságpolitika kiszámítható volt, évekre előre lehetett tudni, hogy mi várható?
(direkt olyan dolgokat írtam, amiket most a baloldal felró a kormánynak)

"Majd nézd meg 2014 májusát, ha ismét Orbánék győznek. Ki fog derülni, hogy messze van még a Föld középpontja."
Ez nagyon szép és jó, de

1: ezt már eljátszottátok 2010 októberében. Majd a helyhatósági választások után olyan megszorítások lesznek, hogy ihaj!

2: emlékszem még 2006 tavaszára, és emlékszem arra is, hogy azért "kellet" a koalícióra szavazni, mert azok már kilopták magukat, ha jön egy új, akkor az majd még most akar csak meggazdagodni... Nekem meg megvan az a rossz szokásom, hogy szeretek hű lenni az elveimhez :)
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.17 19:12:12
@Amadeus62: Ja a baloldalnak van akkora tömegbázisa, hogy sec-perc alatt összerittyent két három békementnyi embert, majd utána csak úgy levezetésképpen választást nyer.

Csak most éppen nem akar ezzel foglalkozni, nincs hozzá kedve... :)
Sikert jósolok Debreczeni József új könyvének. A fideszes rablógazdálkodás című kötetből részletek láttak napvilágot különböző újságokban, a szerzővel tévé- és rádióinterjúk készültek, egyszóval működik a beharangozás. Körülbelül félmillió emberhez jutottak el…..
Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.17 09:16:15
@imres: "Arról persze nem tett említést, hogy a balliberális oldal kőgazdagjai miért nem fektettek be valami jó kis médiába."
Hát ez úgy volt, hogy anno, amikor a média még inkább a baloldal szempontjából tálalta a dolgokat (sokak szerint ez volt a független média kora :) ), akkor volt egy olyan vélekedés bizonyos körökben, hogy ha a jobboldalnak médiafelület kell, akkor vegyen magának. Azt ugye nem várja el a Zorbán, hogy más pénzén majd nyomathatja a propagandáját.

A jobboldal vett magának médiát, a fenti ideológia hirdetőinek pedig láthatjuk a reakcióit :)