Regisztráció Blogot indítok
Adatok
march

73 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogató! Elköltöztem! Az új bejegyzéseket már az új címemen olvashatjátok, a Hegyező Magazin weboldalon! (Ide kattintva elérheted)  Akkor találkozunk a Hegyező Magazin weboldalán!  ---  http://hegyezo-magazin.webnode.hu Keresd a Facebookon is a Hegyező Magazint! ..
Minden gyerek egyszer kinövi az apukáját, az anyukáját, és felnőtt lesz. Ez a rendkívül frappáns, elgondolkodtató kijelentés kicsi óvodásom szájából hangzott el minap. Bizony, előbb-utóbb kinövünk ezt-azt... Kinőttem apát Úgy tűnik, kéremhogy kinőttem apát… Sehogy se…..
a hegyezőn túl Emlékfoltok 2014.03.31 14:00:03
Az emlékek körbevesznek...a fényképek, maszatos gyerekkéznyomok a falon, vagy éppen egy használt teafilter. Átültettem őket haikuba.    EmlékfoltokFiókbanFénykép hátuljánkihűlt ujjlenyomatokemlékeznek még. Gyerekek nyománVégig a falonmegkapaszkodott a múlt- száz centi…..
Egy szalmaözvegy feljegyzései...   Nőéletrajz – Fejezetek nőkrőlSzalmaVan úgy, hogy szalma lesz a nőből, nem oly karcsú,csak elhagyatott, néhány napig özvegy, kicsit közhely.Gyúlékony és múlékony.Felszabadult idő? Üresjárat? Ismeretlen fogalmak, a forgalmadugóba torkollt,…..
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
Meg kell nézni, hogyan rajzol egy gyerek. Örömből, szabadon szárnyalva, intuitív módon. Mi ez, ha nem az igazi művészet? Legutóbb megkérdeztem kicsi óvodásomat, mit rajzol éppen. -Még nem tudom. Majd kiderül...-mondta, és komolyan is gondolta. Irigyeltem kicsit...   Gergő…..
Versből egy másikat...Ez egyfajta újjászületése a versnek, kicsit hasonló, kicsit más. Dsida Jenő azonos című versét olvasva született meg a következő haiku. Csend a tavon/Dsida Jenő verséhez/ Feszes tükörénnapfürdőző emlékek – csend van a tavon. Az arcképedetráncokba…..
Mi az a nőéletrajz? Önéletrajz, némi fűszerrel, se nem vers, se nem próza, legyen prózavers.          Nőéletrajz – Fejezetek nőkről                ÁgyjelenetÁgyban, párnák közt,meg van írva, de a párna csak ócska tollpihék kupaca, a fejfenntartás…..
Jó dolog a jelmezbál, de még jobb levetni utána a jelmezt, összehajtogatni, és eltenni a következő bulira...-Este a hernyó leveszi a jelmezét, és lepke lesz belőle. -mondta kis óvodásom fontoskodva, a kistesónak szóló tanító szándékkal. Van benne valami...   A hernyó…..
A pillanat költészete. Mert a pillanatot nem csak fényképezőgéppel lehet elkapni, hanem ceruzával is...Íme néhány megörökített, színes, tavaszi pillanat.   Tavasz—SzínzörejFűszőnyegZöld szövetszálakrojtozódnak a talajföld-anyagából. Harmatos virágSárga…..
Nem önéletrajz, inkább csak egy nőéletrajz. Rólam, nőkről, gondolatokról, szerepekről. Az első fejezet pár napról szól. Pár nem otthon töltött napról...   Nőéletrajz – Fejezetek nőkről          Pár nap Blúzának ráncai közé beszorultnéhány lélegzetnyi az…..
Vannak olyan hangok, melyekre oda sem figyelünk. Csak vannak, tudjuk, és kész. Én kettőt ragadtam ki: ahogyan a kulcs megfordul a zárban, és az éjszakai padlórecsegést. Nekem ezt üzenték:   Hangfolyam Vissza-emlékKulcs – fordulatútközben még visszacseng:otthon maradna. Éj…..
Mikor még kicsi voltam...Gyakran kezdi így mondanivalóját óvodásom. Mióta pedig megszületett a kistesója, méginkább nagynak, sőt A nagynak képzeli magát. Van úgy, hogy a kistesó kezébe téved egy-egy játéka, s ezt bizony nem nézi jó szemmel. -Add vissza!-kiáltja, és kikapja a…..
Rügyfakadás, madárcsivit, és a remény márciusa...Bár most borong, de nem lehet nem észrevenni a változásokat. Tavaszodik. Hurrá!   Tavasz Kipattant rügyek-reményüket tápláljáka selymes napsugarak.Nőttön - nőnek,hátukon zöngés darázsdalok rezegnek.Langy levegőt hoz a…..
Mit mond a csönd? Mert igen beszédes, érdemes egy percre megállni, és meghallgatni a csöndet. Ugye, hallod? Csöndsor –haiku lánc Kihűlt papucsokvajon emlékeznek méglépéseikre? Szőnyegrojtok köztmegszáradt kenyérmorzsaroppant törékeny. Színes ceruzákmögött a háttér…..
A gyerekek kiváló nyelvújítók. Megtoldanak, levesznek, átgondolnak, közben persze eszükbe sem jut Kazinczy. Igaz, ami igaz, nekem sem Kazinczy jutott eszembe, amikor kicsi fiam felsorolta milyen állatok élnek a nagyszüleinél : csirke, kacsa, ja és borszarvú. Én még sosem…..
Meglátni és megszeretni...beszívni bőre illatát, megsimítani, és elképzelni, hogy az elkövetkező néhány hónapban velem lesz...míg rá nem unok. Persze néha velem jöhet még, de akkor már a következőt keresem. Táskákról beszélek, természetesen. Elmondom versben:   A nő s…..
Nem mondom, hogy egy újabb fogyókúrás módszerről van szó...Nem is. De aki olvas, igazán, beleéléssel, az biztos járt már úgy, hogy még enni sem akaródzott felkelni a fotelból, ágyból (ki hol olvas). Legyen az Mikszáth, Stephen King, vagy akár egy…..
Aszalni meg kaszálni olyan, mint enni vagy menni...nem sok közük van egymáshoz. Kicsi óvodásom az első napjait töltötte az óvodában, beszoktatás, egyebek, amikor is egy nap lelkesen újságolta : -Képzeld, anya, az óvónénivel készítettünk kaszált szilvát! Na azt szívesen…..
Egymást átfedő átmenetek...már már állandóságnak hat. A haiku a pillanat költészete, ezek az átmeneti pillanatok jelennek meg a haiku-füzérem darabjaiban. Átmenetekvarjúkárogásmég hó rezeg az ágonjanuár hátán csepegő ereszszétmázolt kontúrjainreménysugarak hajló…..
A szerelmesek napja van. Szavakból szőtt szerető szívvel kívánok minden szerető szívnek nagyon szép napot! Legfőképpen az én szerető szívemnek... Szerelem a hullám hosszán Tengernyi                   szerelem- moraja átszövi    testem,     lebegekalattam      …..
Van úgy, hogy elmegy a hangunk...Általában nem túl messzire. Óvodásom a minap a nagynénjének szeretett volna énekelni egyet. Kicsit köszörülte a torkát, majd felpattant és elszaladt.     - Hozom a hangomat! - kiáltotta. De mire megtalálta, az éneklési kedve tűnt…..
march 2014.02.13 09:11:32
@Gabi K.: Köszi szépen! Puszi!
a hegyezőn túl Esernyővers 2014.02.10 10:06:10
Egy esernyő, ami nem vízálló...mert szavakból szőtték....Nem képtelenség, hanem képvers!  E s i kIdőjárásnyiratőlem   apró   áttetszőcseppek … csepp … csepp…csepegnek – fémes fátyol borulta tájra    – ha minden csepp  fájnasírva  …..
march 2014.02.10 15:35:26
@Gabi K.: Igen, olyan sok szép képverset olvastam mostanában, próbálkozok én is...
Avarfalvi Mesék Miért nem jár? 2013.08.05 13:07:55
A kisfiam ma 15 hónapos, de még nem tud járni. Az orvos szerint ráér másfél éves koráig, de a környezetem persze egészen máshogy látja ezt a kérdést. Bevallom, unom már a folytonos érdeklődést, meg a megértőnek álcázott, de titkon sajnálkozó félmosolyokat: oh, hát majd…..
a hegyezőn túl Verscsendélet 2014.02.07 08:55:29
A csend éled...Amikor egy tárgy, forma, kompozíció mesélni kezd, emlékeket idéz, illatokat, színeket fest eléd, és te hagyod, hogy beszippantson a varázs... Az én  csendéletem, szavakból festve... Csendélet Valami neszels a szirmokra foltokat fest. Hervad a…..