Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egron

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog NIKE Félmaraton 2011.09.05 10:11:00
A verseny előtti kommenteket olvasgatva, úgy vettem észre, hogy különösen nagy várakozás előzte meg a Nike Félmaratont. Valakit a meleg izgatott, valakit a táv, egyeseket továbbra is a hogyan frissítsünk témakör. Abszolut átéreztem a verseny előtti izgalmakat, évekkel…..
egron 2011.09.08 13:02:30
@effe: én alapvetően bicajozni szeretek. Ott sem edzem túl sokat (időhiány + lustaság), inkább csak nyaranta tekerek relatíve sokat.

Két hete bogarat ültettek a fülembe a mostani félmaratonnal, edzettem rá 6 napot és lefutottam. Tesitanár barátom viszont meghallva ezt rögtön óva intett, hogy komolyabb távnak (pl maraton 4 hét múlva) hasonlóan nekiszaladjak, ő a térdet és a szalagokat kéri védeni rendes, fokozatos felkészüléssel, mondván a 20 hét valóban a minimum (mondja ő, 10 hetes maratoni készüléssel) és a félmaratont szorozzam meg 5-tel, 6-tal, akkora harc egy dupla táv és annyival inkább nem kellemes a térdnek. Nem elég a lelkesedés és a kitartás, meg kell adni a porcoknak, szalagoknak, stb is ami jár.

Igen, azt "sajnos" ennyiből is megéreztem, hogy egyszerűen csak jól éreztem magam attól, hogy a saját tempómban leizzadtam, sprintek teljes nélkülözése mellett is, de ugyanakkor (annak ellenére, hogy soha nem csináltam) mindig is vonzott "a hosszútávfutó magányossága" (bicajjal tudtam ezt az élményt megközelíteni, voltam már párszor 24 órát tekerni, de tudom, hogy a futás sokkal-sokkal durvább terhelés már sokkal rövidebb távon is) - csak hát úgy érzem, hogy nem fér bele a hetirendembe, hogy 1000 km-t edzzek egy egyszeri 40 km-es futásért.

Ugyanakkor viszont felébredt bennem a kisördög, hogy mégiscsak jó lenne hosszabb távokat kocogni - ezért lehet, hogy mégiscsak ez lesz a vége :)

Lemúr Miki: "Akkor jó, amikor úgy érzed, az adott iramban ki tudnál futni a világból." Igen, ez fogott meg a mostani "próbafutásban" - nem törekedtem nagy időre, csak próbáltam kényelmes, egyenletes tempóban haladni és ez nagyon tetszett.
A Cyclomaniacs csak elsőre tűnik baromi könnyűnek, valójában nem az. Az Elasto Mania jellegű játékban minden pályán három plecsnit kell összegyűjteni, ezeket különböző feladatok teljesítéséért kapjuk. Van, ami tényleg nagyon egyszerű, de akad köztünk szinte lehetetlen is.…..
egron 2009.09.04 15:34:33
Emlékszik még valaki a Boulder Dash című C64-es klasszikusra? Böhöm sziklákat kellett benne mozgatnunk vagy kiásni alóluk a talajt, hogy hozzájussunk a pályákon összegyűjtendő kincsekhez. A Crypt Raider ezt a klasszikust éleszti fel és megfejeli egy Indiana Jones-os-sírrablós…..