Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozmunkasmozgalomjovoert

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csoportunk szervezője a European Community Organizing Network (ECON) nevű szervezet júliusi arca lett. Ennek alkalmából egy interjú készült vele, aminek magyar fordítását itt adjuk közre. (Eredeti angol verzió:…..
Május 30.-án mi is ott voltunk a Társaság a Szabadságjogokért által szervezett konferencián. Sajnos a konferencia végéről el kellett jönnünk egy saját esemény miatt, de az előadók így is számos érdekes gondolatot osztottak meg velünk, amit szeretnék továbbosztani.   Rév…..
Már tavaly hallottunk híreket, hogy vidéki városokban sorszámokat kaptak a közmunkások. Ezek után a közmunkám során láttam, hogy a Kálvin tér V. kerületi oldalán a focistákéhoz hasonló számozással a hátán dolgozik a kolléga. Ezt a gyakorlatot vette át a VIII. kerületben az…..
Gondolom mindenki fáradt már egy kicsit a folyamatos rémtörténetektől, bajoktól, szabálytalanságoktól, lekezelésektől, stb. szóval szeretném megírni itt most azt is, amit tényleg elértünk, ami sikerült, hogy lássátok: igenis van erő az egységben, a céltudatos cselekvésben, a…..
Pár napos késéssel, április 25.-én sikerült létrehoznunk egy találkozót Pirisi Károly igazgató úrral, és munkatársával, Takács úrral a BudapestEsély NKft. irodájában. A csoportot Bálint, Miklós és jómagam képviseltük. A találkozó célja ezúttal a májusi 5.-i…..
A közmunkás hétköznapok nemcsak a kellemetlen, rossz tapasztalatokról szólnak. Ha nem is túl gyakran, de megesik, hogy az utcaseprők munkáját figyelők úgy érzik, hogy az elismerésüket valamilyen formában ki kell mutatniuk. Volt rá példa, hogy a kollégámat és engem egy hölgy…..
2014. április 2.-án voltunk a Közép-európai Egyetemen (CEU) egy előadáson. Az esemény külföldi roma hallgatóknak szólt, arról, hogy miért érdemes szervezkedni a saját érdekeink megvédése érdekében, így az előadások a közösségszervezésről és annak kelet-európai…..
2014. február 8.-án szombaton amerikai közösségszervezőket láttunk vendégül, akik az USA több területéről jöttek ide Közép-Európába, hogy tanácsokat adjanak a hozzánk hasonló közösségi szervezeteknek, hogy hogyan valósítsunk meg valódi érdekvédelmet. Mind a hatan…..
Március 31-én délután a parlamentbe igyekvő pártok közfoglalkoztatással kapcsolatos programjait értékelte a Közmunkás Mozgalom a Jövőért (KMJ) csoport két tagja, Csonka József és Lukács Attila, akik maguk is közmunkában dolgoznak. A csoport először sorra vette a jelenlegi…..
Azzal kezdeném, hogy 2011 óta vagyok megint közmunkás. Azelőtt is voltam már, de akkor még éltek a szüleim és tűrhető volt a helyzet. Hat évig ápoltam édesanyámat, aki fél oldalára lebénult. Ápolási díjon éltem. 2011-ben halt meg, akkor kaptam közmunkára lehetőséget, de…..
Én egy 40 éves pécsi egyedülálló anyuka vagyok, munkanélküli lévén a 22.800 Ft aktív korúak ellátását kaptam! Tavaly október környékén kaptam egy levelet a Munkaügyi Központtól, hogy részt vehetek tanfolyamon, kb. 10 db fel volt sorolva, abból 3-at kellett minimum…..
We were formed in 2012 September with the support of the Hungarian Anti Poverty Network as a non-partisan informal civil community group made of volunteers who are workfare workers themselves. People unemployed for more than 3 months might be given this type of usually physical work, i.e. sweeping…..
Jó napot kívánok! A felhívásukra reagálnék egy pár mondatban! Tiszaszalkán élek és több éve közmunkaprogramban veszek részt, több szakmával és érettségivel rendelkezem. Már teljesen megalázónak tartom, amit velünk csinálnak bércsökkentés, szabadságcsökkentés,…..
A Közmunkás Mozgalom a Jövőért január 31.-i találkozóján érkezett hozzánk Ferenczi István, a Lehet Más a Politika (LMP) pesterzsébet-kispesti képviselőjelöltje. Meghallgatta a tipikus közmunkás-problémákat, majd röviden reflektált rájuk (többnyire megértően bólogatott).…..
Közelednek a választások, erősödik a kampány, de mi nem halljuk a pártoktól a közmunkával kapcsolatos problémákra adandó válaszokat. A kormány szerint ha minden 10. munkavállaló közfoglalkoztatott lesz, akkor eljön a Kánaán, az ellenzékből kiemelkedik Gyurcsány Ferenc, aki…..
Egy közmunkás tapasztalata, 2014. február 12. Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Én egy fiatal közmunkás vagyok. Nem jó kedvemből vállaltam el a közmunkát, hanem mert szükségem van még erre a nevetségesen kevés pénzre és mert nem volt más lehetőségem. Tavaly március óta…..
Az egyik tagunk jelezte az alábbi problémát a felhívásunk nyomán: A munkáltatómnál késik a fizetés (BudapestEsély NKft.). Nem kapott fizetést a képzésekben résztvevő 96 ember, köztük én sem, pedig a szerződés szerint minden hó 5.-ig meg kellene kapnunk, ma meg február 10.…..
FELHÍVÁS KÖZMUNKÁSOKNAK!   Számtalan visszajelzés érkezik hozzánk a közmunkával kapcsolatos problémákról, panaszokról az egész ország területéről. Arra kérünk benneteket, kedves közmunkás kollégák, hogy maximum fél oldalban írjátok meg az emailcímünkre a veletek…..
Helló-Sziasztok, Egy pár sort írnék a karácsonyi ünnepségünkről. Szerintem nagyon jól sikerült, de mi biztos az biztos, megkérdeztem egyik-másik csoporttagunkat és ők sem voltak rosszabb véleménnyel mint én. Egyébként egész sokan voltunk, kb. 30-an ezen a december 20.-i heti…..
Mivel célunk, hogy a stratégiánkban szereplő céljainkhoz minél több közmunkás tapasztalattal rendelkező személy támogatását bírjuk, ezért a szórólapunkat is nyilvánosságra hozzuk. Kérjük, ha ismer közmunkásokat, juttassa el hozzájuk emailben vagy kinyomtatva a csoportunk…..
Mennyivel is több a közmunkások bére, mint a segély? Adnak-e munkaruhát? Hogy bánnak a járókelők az utcaseprőkkel? „Sepertem a Wesselényin, és utána még voltak a mellékek, hát toltam rendesen. Tele van csikkel az egész, sok meló volt. Éppen egy kocsi és a járda között…..
A következő féléves stratégiánk megvalósítása érdekében munkacsoportokat alakítottunk, melyek rendszeres találkozókon végzik munkájukat, hogy megváltoztassuk a közfoglalkoztatási rendszer minél több problémás elemét. A következő munkacsoportjaink működnek: ..
Az alábbiakban nyilvánosságra hozzuk az általunk tapasztalt közfoglalkoztatással kapcsolatos problémákra adott válaszainkat, céljainkat tartalmazó stratégiánkat. Letölthető innen. ..
Csonka József vagyok, budapesti közmunkás 2009 óta. Mielőtt közmunkás lettem, a '80-as években mozigépészként, illetve filmlaboratóriumi minőségellenőrként, később a mozibezárások miatt éttermi kisegítőként is dolgoztam. Sajnos ma már nem vesznek fel sehová, egyrészt mert…..
Az ELTE Társadalomtudományi Karán volt egy beszélgetés a szociális szövetkezetekről, melyen a csoport részéről két önkéntesünkkel vettem részt.Sok információval gazdagodtunk a szociális szövetkezetekkel kapcsolatban. A szociális szövetkezetek száma hazánkban jelenleg kb.…..