Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TyrxAcotl

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Lehet hogy kicsit morbidul fogalmaztam a címben. A Minap olvastam az 1000 film amit látnod kell..című könyvet és egyetlen anime szereplt csak benne. Tehát gondoltam készítek egy animés lsitát is hasonló témában igaz az 1000-et mindössze 20-ra csökkentve.Kezdjünk…..
TyrxAcotl 2013.10.22 08:21:47
Az Akiráról érdemes lett volna megemlíteni, hogy az első anime mozi... Előtte csak sorozatok voltak.

A Ghost in the Shell kihagyása viszont olyan dolog, mint...

Mintha a húslevesbe csak vizet raknál, semmi mást.
Egyelek meg, a Mátrix című filmnek ez adta az alapötletét...

Az első rész egyszerűen fantasztikus, és maga a történet egy olyan problémával foglalkozik, amivel lassan nekünk is kellene. A második résznek sokan a létezéséről sem tudnak, azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy a történek kerek legyen, és semmiképp sem javasolt az Innocence kihagyása, SAC előtt mindenképp meglesni!!!
Aztán a Stand Alone Complex...
Alapvetően eredeti nyelven, angol felirattal nézek anime-ot, ez volt az egyetlen, ami kénytelen voltam magyar szinkronnal is kipörgetni. Amikor a Tachicoma-k elkezdenek a kollektív tudat tudatalattijáról filozofálgatni, az már egy kicsit sok volt idegen nyelven.
Végül a Stand Alone Complex - Solid State Society, ami számomra egy kissé érdekes lezárás. A film marha jó, azonban olyan, mintha hiányozna egy évad sorozat. Onnan indul, hogy Mokoto már rég nincs a 9-es csoportnál... Fura, de nemlepne meg, ha most az Arise filmek után, zúznának még egy évad SAC-ot és ki lenne pótolva a sztori.

Egyébként, ha már listát írsz, akkor a két FMA-t értelmetlenség külön helyen feltüntetni, ahogy a Slayers-t is. Mondjuk én az utóbbit fel sem írtam volna, annyira bugyuta butaság, de ízlések és pofonok. Akkor már inkább egy Bleach meg egy Devil May Cry mehetett volna a helyére... Ha már külön irkálod az ilyesmit, akkor viszont a Dragon Ball és a Dragon Ball GT is helyet érdemelne a Z mellett... Megjegyzem a teljes Z és GT is létezik szinkronosan, és lement Magyarországon. Amikor kitört a botrány, nem vette meg a Z következő évadját a tv társaság, mert a kormány letiltotta. Epilepsziás rohamot váltottak ki a fény és hanghatások az arra érzékeny gyerekeknél. Később éjszakai vetítésben ment, majd a már magyarrá korcsosult Cartoon Network adta...

Az Elfen Lied szerintem nem a 20. helyet érdemli, kőkemény sztori, csak meg kell érteni, mi, miért történik...

Amit a Chihiróról írtál, azzal vitatkoznék. Az Oscar-Díj helyén való, azonban semmiképp nem mondanám Hayao Miyazaki életművének. Akkor már Vándorló Palota. Tudom, hogy ekörül nem kavartak akkora port, de szerintem nem is az a mérce, hogy melyik lett nagyobb divat. Továbbá készül még egy film, és utána fog visszavonulni...

Ha már Hellsing, akkor OVA... :)
Egyrészt több köze van az eredeti mangához, másrészt... Ha nem láttad, nem mondok semmit, nézd meg!!!

Szerintem a DN nem lett rosszabb L halálával. Sőt... Ugyanolyan kifacsart maradt, csak mindenki azt várta, hogy kettejük között dől majd el ez a játék. De... Végül is így lett... :)

Amin kiakadtam, hogy az Ergo Proxy nincs a listában... (o.O)..l..
De most komolyan ember, Slayers 2x, Sailer Moon, FMA 2x... Ohne Ergo Proxy?
Van egy sanda gyanúm, hogy nem láttad, úgyhogy veselkedj neki! Nem vicc, komolyan!