Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drom

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
Egy szerencsétlen 7. kerületi szülő írt levelet, részben az önkormányzatnak, de valójában Angelina Jolie-nak. A Rózsák terén forgatott a stáb tegnap (a színésznőt le is fotóztuk), ezért a biztonságiak megkerültették a háztömböt az óvodába tartó levélíróval és…..
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
drom 2010.01.20 17:12:58
Kezdésként - autósnak minősülök.

Szeretném leszögezni, hogy mindkét "táborban" értelemszerűen vannak agyatlanok, és normálisan közlekedők.

Mindazonáltal egy nem reprezentatív (egy ember megfigyelésén alapuló) felmérés szerint, ha egy kereszteződésnél piros a lámpa és éppen nem zúdul a forgalom, akkor tízből három-négy bringás áthajt. Igyekeztem nem túlozni a számokkal!
Tapasztaltam még egyéb horrorisztikus mozzanatokat (Kékgolyó utcában, a járdás lefelé zúzó futár - mázli, hogy én léptem ki előbb a kapun nem a kétéves), stb.. , de ezek tartozhatnak már az agyatlan kasztba.
Viszont a konkrétum:
2010.január 12. Oktogon - Kb.9:30 - Király utca felé eső körúti zebra
Állok a zebránál és várok a zöldre. Mellettem bringás nekiindul a zebrán keresztbe az úton, körútra forduló autók utolsójának vége még belóg a zebrára. Még piros a gyalogoslámpa amikor biciklis odaér, egy másodperc, gyalogosnak zöld, autó is indul, de a bringás már ráver az autó hátuljára.
Na ezt az "öntudatot" már én sem értem.

És még egy kérés felétek!
Én TÉNYLEG és KOMOLYAN figyelek rátok a párhuzamos bicikliutas lefordulásnál, de higgyétek el, néha megfeszülök, hogy lássan nem jön-e biciklis, és mégsem mindig látom tisztán a szitut. A személyautómnál a B és a C oszlop simán ki tud takarni egy bringást úgy, hogy az még nincs a jobbos tükörben. Dobozos kocsiról már nem is beszélek.
Én azt kérném, bár a komoly és rutinos kerékpáros úgyis így tesz szerintem, egy kicsit ti is gondoljatok arra, hogy bármennyire is figyel a hülye autós, nem biztos, hogy lát, főleg, ha tempósan érkeztek.
Leszögezve, hogy NEKTEK van ELSŐBBSÉGETEK, és nekünk kell meggyőződni a kanyarodás előtt arról, hogy nem jön semmi.

Szóval respect bringások és peace!