Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BarbaraM

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkaerő kölcsönző cégek trükközéséről számos horror történet jelent már meg a sajtóban. Most egy ilyen cég áldozata próbál segítséget kérni Kedves Zugügyvéd,  "2011. március elsejétől dolgozom takarítóként az heves megyei  székhelyű D.…..
BarbaraM 2013.10.21 19:46:00
Én nem vagyok jogász, csak joghallgató, de az én meglátásom szerint a következőket tudja tenni a posztoló:
Ha az adott cég felszámolás alá került, akkor meg kell nézni, hogy ki a felszámoló, azaz ki most a munkáltatói jogkör gyakorlója. (
www.e-cegjegyzek.hu). Nála kell jelezni az érvényes munkaszerződés alapján a munkabér követelést, ami a hitelezői követelések között első a kielégítési sorban. Ha a cégnek nincs elég vagyona a követelés kielégítéséhez, akkor a Bérgarancia Alapból lesz a munkabér kiegyenlítve. Ha vannak egyéb, nem bér jellegű követelések, akkor ezeket is a felszámolónál kell bejelenteni, ezek azonban a többi hitelezői követeléssel egy sorban állnak.
Ezen felül érdemes az illetékes közigazgatási és munkaügyi bíróságon a panasznapra elmenni (ingyenes), és ott előadni a fenti problémát.
Érdemes az Ügyfélkapun ellenőrizni visszamenőleg, hogy fennállt-e a tb jogviszonya. Ha nem, akkor ez azt jelenti hogy a posztoló nem volt bejelentve, és ebből követelései származnak, azonban ezek nem bér jellegű követelések.
A fentieket minél hamarabb érdemes megtenni, mert a határidők szorosak, és jogvesztők.