Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamas.velence

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire vagytok aktívak. Azt kell mondjuk, hogy nagyon szerény aktivitást mutattatok a hozzászólás terén. A látogatások száma viszont egyenletes, annak ellenére, hogy az utóbbi időben szinte semmi új dolog nem került fel az oldalra. Vajon…..
Velencei OviSok Sport 2013.09.13 10:17:02
Sportoljon a gyermekünk. Hol? Mit? ..
Mutassunk példát és nyerjük el a bizalmat, gondolhatnánk. Sokan megrökönyödve néztük az óvodavezetőt, aki ünnepi beszédét az árnyékban állva napszemüvegben adta elő. A napszemüveg egyáltalán nem passzolt az ünnepi alkalomhoz. Tehát a napszemüveg választása ugyancsak nem…..
tamas.velence 2014.06.13 12:32:46
@KovácsGergely: Csak így tovább! :)
tamas.velence 2014.06.13 12:44:03
@Horváthné Tóth Zsófia: Kedves Zsófia! Magam részéről úgy gondolom, hogy az óvónénik mellett van a blog valamennyi hozzászólója. Én azt hiszem, hogy (csak az ófalusi részről tudok nyilatkozni) az óvónénik hihetetlen magas fokon látják el a feladatukat és szerencsések a gyerkőceim, hogy oda járhatnak(tak). A vezetéssel vannak problémák. Jó pár éve próbálok a vezetésnek (vezetőnek) korrektül nagy plénum előtt javaslatokat tenni, de eddig a siker nem teljes. Ami eredményt elértem az csak azért volt, mert itt nagy nyilvánosságot kapott. Pl. hosszított nyitva tartás, az évzáró kihozása a katlanból és színpad építés, hogy ne az első sor fejét lássák a szülők.
És igazad van én is azt gondolom, hogy értelmes felnőtt emberek vagyunk és a problémákról beszélni. Csak sajnos nincs kivel. Így marad ez a blog és egyéb nyilvános kommunikációs csatorna. A blog admin által említetteken túl én továbbra is forszírozom, hogy valós felújítások történjenek. Úgymint a konyha-étkező, vizes blokkok. ...Pénz az lenne rá, mint látod a strandon lévő hatalmas új épületet.
tamas.velence 2014.06.13 13:50:52
@tamas.velence: Annyit még, hogy a Velencei Ovisok és az én nick nevem nem takarja ugyanazt a személyt. köszönöm azon "jóindulatú" embereknek akik mindezt terjesztik. Természetesen alaptalanul, de a saját nick nevem alatt tett megjegyzésem, miszerint az elhibázott kommunikáció félreértésekre adhat okot továbbra is fenntartom.....magamra nézve is!!!!
Sikerült megszereznünk a múlt héten Velencén megjelent Méltányosság című kiadvány cikkét, mely a Velencei SNI-s gyermekek hátrányos helyzetéről szól. Oldalunkon többször foglalkoztunk vele. Velence vezetőinél süket fülekre találtunk. Nem tudjuk, hogy ez a nem segítés és…..
tamas.velence 2014.06.04 12:21:17
Friss hír:

www.velencei-hirhatar.hu/hirek/jogot-sertett-velence-onkormanyzata-nem-fogadtak-el-vedekezeset

Idézet a cikkből:
"Velencén úgy tűnik, nem tűrik el senkitől, hogy olyan álláspontot képviseljen, ami nem egyezik a városvezetés elképzelésével. Most pedig tűrniük, sőt tenniük kell azt, amit az Egyenlő Bánásmód- Hatóság határozatban írt elő számukra a jogsértés megszüntetését. Meg kell teremteni Velencén az SNI-is gyermekek ellátásának feltételeit.
Nem értjük miért kellett ez a sok hercehurca, miért kellett kivárni, hogy hatósági úton kényszerítsék az önkormányzatot jogszerű magatartásra.

Azt még jobban nem értjük, Velencéért dolgozó képviselőként, hogyan lehetett eljutni idáig ? Hátrányos helyzetbe hozni a legkisebbeket, a város jövőjét jelentő gyermekeket. Sajnos elég magas a Velencei lakosok átlagéletkora. Mindent meg kellene tenni a gyermekekért, nemcsak egy réztáblát kihelyezni a Babák Rózsakertjében.

Mindenképpen példaértékű, amilyen módon fellépett Májerné Rákóczi Viktória gyermeke érdekében az önkormányzattal szemben. A hosszú jogi procedúrát követően végül is teljes egészében beigazolódott álláspontja.

Kötelezték az önkormányzatot, hogy 2014. szeptember elsejei határidővel szüntesse meg a jogsértő állapotot és biztosítsa az SNI-s gyermekek ellátását a jogszabályoknak megfelelően. Ami értelmezésünk szerint nem jelent mást, mint a helyi óvodát alkalmassá kell tenni erre a feladatra.

A határozat egyértelműen kimondja, hogy az önkormányzat jogot sértett és nem fogadja el védekezését, amelynek egyik alapeleme, hogy nem állt fenn az ellátási kötelezettség."
Velencei OviSok Mindenféle 2013.09.25 01:19:14
Sziasztok! Látom, barátkozgattok az oldallal. Egyenlőre kevesen vagyunk akik ide írnak, de lesz ez jobb is. Aki nem ír ide az legalább emailben velenceiovisokk@gmail.com küldjön anyagokat (pl. heti menü, faliújság fotók, óvodai tájékoztató szövegek, stb. - fénykép a telefonnal,…..
Átadták hétfőn a Velencei-tó déli partján a tizenkét kilométer hosszú kerékpárutat, amelyet több mint 800 millió forintos beruházással létesítettek Dinnyés és Velence között. A kerékpárút két, egyenként hat kilométeres szakaszból áll. A beruházáshoz Gárdony…..
tamas.velence 2014.03.31 16:31:32
@taxi33: van külön közvilágítás az új szakaszon. biztosan rég jártál erre. kér a politikát belekeverni, de nekünk állandó lakosoknak piszok jó, hogy a lurkókkal tudunk tekerni nyugodt körülményke között. egy szégyenfolt még biztosan van viszont biciklis szemmel, a bizonyos velencei korzó. ott másfél sávon kétirányú autós és kerékpáros forgalom.
A Velencei-tó körüli gyermekeknek szóló események   Vegyen részt egy felejthetetlen farsangi mulatságon, a pákozdi óvodát támogatva 2014. február 8-án, 18.00 órai kezdettel. Helyszín: Nemeskócsag Általános Iskola tornaterme A jó hangulatról Suha László talpalávalója…..
Velencei OviSok Étkezés 2013.09.13 11:28:00
Mit eszik gyermekünk az oviban? Mikor kell befizetni?A heti menü? Köszönjük a Junior Zrt. Ercsiben üzemelő konyhájának, pontosabban Findáné László Erika üzemvezetőnek, hogy együttműködve oldalunkkal hetente elküldi nekünk az étlapot. Így jó minőségben és időben…..
tamas.velence 2014.03.21 10:29:16
Velencei OviSok Ne feledjük! 2014.03.11 14:39:32
Ezt az értesítést olvashatjuk az ovi honlapján. (Hiányoljuk az aláírást és az óvoda pecsétjét.)..
Az oldalon eddig megjelent javaslatokat összegyűjtöttük. Ne fukarkodjatok az ötletekkel és folyamatosan küldjétek. Az óvodában 18:00-ig legyen ügyelet. Mivel  Velencén jóformán nincs munkalehetőség, így a hosszabb ügyelet a Székesfehérvárra és a Budapestre ingázó…..
tamas.velence 2013.12.03 08:53:30
@Velencei Ovisok: A pénzhiány biztos nem lehet az oka. Az önkorminak most van pénze, ha más célra jut, remélhetőleg az ovira is szánnak.
tamas.velence 2014.01.30 15:45:19
@Velencei Ovisok: ha még nem tűnt volna fel az SZMK nem szülő-ovi közötti kapocs. nekem eddig úgy tűnik, hogy csak vannak. 5. éve veszünk részt az ovi életében, de még nem találkoztam velük, kérdezni nem kérdeztek semmit, javaslatokat nem tettek (vagy nem tudunk róla). nincsenek nagy elvárásaim. az, hogy az szmk gyűlésre bekerült az anyag, meglepődtem. bár képzeletben máglyán is lett elégetve! hahó kedves szülő társak, ÉBRESZTŐ!!!!
Megtörtént a csoda. Az ünnepek előtt szépen csendben hosszabb lett az óvoda nyitvatartása.  Az erre utaló tájékoztatás minimálisnak tekinthető. Az ófaluban például a bejárati ajtó melletti faliújságon kis papíron a karácsonyi, az új évi üdvözletek után és az ovi…..
tamas.velence 2014.01.16 09:08:06
@nyolcpettyes: Frissültek a csoportok az ovi weboldalon. A naptár nekem is fájó pont, be lehetne kérni előre pl. ebédfizetéseket is.
Örömmel tudatjuk, hogy a velencei szülőkön kívül rendszeres látogatónk a Meseliget Óvoda összes dolgozója és vezetője, aki az óvoda honlapján megszólított bennünket. Írása és kommunikációja meglehetősen faramuci, de azért jelenleg mégiscsak ő az óvodavezető. Az…..