Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chin-wang

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Veve (már nem) Szecsuánban Itthon 2014.02.14 12:10:56
Hazaértem, eseménytelenül. Jóccakát!..
Chin-wang 2014.02.14 20:28:48
A Népköztársaság atyja 120 éve született, majd az ország szerencséjére 1976-ban kiírta magát az élők sorából, így esélyt adva Dengnek a visszatérésre és egyúttal a kínai csoda beindítására.A nagy ugrás és a kulturális forradalom kevéssé sikeres évei ellenére…..
Ma hivatalos voltam az asszisztensem bátyjának házasságkötésére. Érdekes élmény volt. Eddig még sosem voltam kínai esküvőn, furcsa volt látni, hogy miképp zajlanak itt a dolgok. Az esemény hivatalos része meglehetősen puritán körülmények közt kerül lebonyolításra,…..
Vasárnap végre utazom. Ezt egyáltalán nem bánom, mert - tőlem kissé szokatlan módon - már erősen unatkozom itt. A shenzheni vonatra még a múlt hét során vettem fekvőhelyes jegyet, így előreláthatóan kényelmesen fogok utazni odáig. Xianning hagyományos vasútállomásáról…..
Chin-wang 2014.01.20 22:55:58
Kiürült teljesen a kampusz. Az itt élő tanárokat, egyéb dolgozókat leszámítva nincs már senki a területen. A kollégiumokat bezárták, így minden diák lelépett. Még ha esetleg akartak volna, akkor sem maradhattak itt. Na nem mintha nagyon szerettek volna maradni... Hogy ennyire…..
Tegnap DVD-írással telt a napom. Nem volt egyszerű. Először lemezt kellett találnom. Valami furcsa okból kifolyólag egyik számteches boltban sem tartottak belőle, s a lehető legeltérőbb tanácsokat kaptam, hogy mégis merre juthatnék hozzá. Végül teljesen véletlenül belebotlottam…..
A laptopra rakott win7 végzetesen megadta magát. A telepítő lemeze nincs itt, az usb-s bootolás meg az istennek sem akar sikerülni. Olyan hibaüzeneteket produkál, amit még az életben nem láttam. Küszködök, remélhetően sikerrel járok. Marha boldog vagyok... Legrosszabb esetben…..
Reggel estünk túl a másodéves osztály soron következő csoportjával a vizsgán. A mára esedékes tanulókon túl itt volt az egy hete elvérzett két csajszi is utolsó esélyként bizonyítani. Ezt eleve nem lett volna kötelező bevállalnom, kizárólag azért kaptak lehetőséget, mert…..
A kirándulás körüli agyalás azóta sem csillapodik, különösen hogy most erősen mozgáskorlátozott vagyok, s így jobb dolgom sem akad. Malajzia mellett (ami azért valószínűleg úgysem jön össze magamat ismerve) belföldi úti célokon kattog az agyam. Abban majdnem biztos vagyok,…..
A mai hét vizsgázóm is sikeresen teljesítette a követelményeket, legjobbjuk 92, míg a leggyengébb is 79 ponttal lett honorálva. Rendben voltak, tényleg, nem volt rájuk panasz.Holnap viszont már a másodéveseim kezdik meg a beszámoltatást, s azért az ő dolguk lényegesen nehezebb…..
Ahogy azt már írtam, pénteken volt egy kis kiruccanásom a turizmusos osztályommal. Hogy nem voltunk olyan sokan, annak az elsődleges oka, hogy csak 10-en vannak a csoportban. Még közülük is páran hazamentek, így végül hat diákom meg én hetesben indultunk el. A péntek reggel már…..
Az közismert tény, hogy Kínában rengetegen laknak.  Közel másfél milliárd ember otthona ez az európai szemmel elképesztő méretű ország. Kevés híján akkora, mit Európa. Az állam abszolút népességét még viszonylag könnyű számon tartani. Ha eltekintünk a…..
Hétvégén valószínűleg elugrom Wuhanba egy nap erejéig. Rájöttem, hogy az ottani állatkertben van egy egész pöpecnek tűnő akvárium, az ilyeneket meg szeretem. Az útlevelemet még mindig nem kaptam meg, úgyhogy aztán lehet nem lesz belőle semmi, mert anélkül nem tudok vonatjegyet…..