Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torgyán Viktor

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak néhány nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi…..
Torgyán Viktor 2014.04.04 15:41:20
  A jelöltállítási folyamatot végigkísérték az ajánlásgyűjtés furcsaságairól szóló hírek, amit az országos listák körüli kételyek követtek. Ezek elsősorban a pártok közötti jelöltállítási együttműködésekről szóltak – melyek között vannak nem…..
Torgyán Viktor 2014.03.11 17:01:20
@panelburzsuj: A gugli a barátod :)

Itt egy példa:

www.ujpest.hu/onkormanyzat_ogy_valasztas_2014

Találomra belebökve egy elfogadó határozatba: 632 leadott aláírás, elfogadva 502

Meg lehet nézni a többit is...
Torgyán Viktor 2014.03.11 17:17:36
@panelburzsuj: Én meg Budapesten vagyok némileg érintett a dolgokban :)

Nekem úgy tűnt, hogy a "korán leadóknál" (azaz a nagyoknál, akik 4-5 nap alatt eleget gyűjtöttek) végignézték az összes aláírást, a végén meg már siettek a sok ív miatt, lehet, hogy ezért vannak a "konkrét számokat nem tartalmazó" határozatok. Pld. csak addig nézték, amíg meg nem lett az 500.

Ami még furcsa, az az, hogy az "összes nevező" per "visszautasított nevező" arány elég nagy szórást mutat - mintha lettek volna körzetek, ahol balfaszok voltak az aláírásgyűjtők, máshol meg profik. Pld. Bp III.ker : 31 nevezőből 19 visszautasítva, Bp. XX. ker: 22-ből 6 visszautasítva...
Torgyán Viktor 2014.03.12 10:41:07
@vizipipa: "Érdemes lett volna erőteljesen reklamálni"

1. Hótt amatőr képviselőjelölt vs. jegyző, kapásból reklamálni??? Nem reális. Utólag persze mindenki okos...

2. Ha "rossz a cím", az nem az aláíró létezését kérdőjelezi meg, hanem azt, hogy az adott körzetben jogosult-e ajánlani az illető. Márpedig ha a nyilvántartásban más körzetbe szóló lakcím van, akkor nem jogosult.

A megoldás az lett volna, hogy a "betekintéskor" kiírni az ívekről a "rossz lakcím" miatt elutasított emberkéket, majd egyesével megkeresni őket, lemásolni (lefotózni) a lakcímkártyájukat, és ezekkel az adatokkal elmenni akár az atyaúristenig is.

Dehát ez sem igazán reális, pláne nem három napos fellebbezési határidővel, amiből két nap ravaszul hétvégére esik, pénteken 1-kor záró önkormányzattal...
Ilyenek ők, így szavaznak ők. Szavaznak, de fogalmuk sincs miről. Figyelem: az alábbi felvétel (köszönet a hvg.hu-nak) a nyugalom megzavarására alkalmas, idegrendszert próbáló. Kérem, aki úgy érzi, hogy becsapták, eladósították, megalázták, inkább ne nézze meg, és ne a…..
Torgyán Viktor 2014.02.08 23:11:27
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: És azt is ki tudod számolni, hogy mennyi NEM fidesz szavazó van?

Írd már meg az eredményt, légy szíves, kiváncsi vagyok, neked mennyi jött ki...
Torgyán Viktor 2014.02.08 23:15:23
@Mária: "...a TÖBBSÉG, vagyis a választók 39%-a..."

Te hova jártál iskolába? Matekozzál még egy kicsit Mária!

Bölcsész-e vagy?

Ha igen, akkor mondd már el légy szíves, hogy állhat ki az emberek elé egy olyan faszi vezetőként, akit 10 emberből 6 el akar küldeni a picsába???
Torgyán Viktor 2014.02.10 10:08:40
@Mária: Még küzdök egy kicsit, jó?

Ha azt akartad írni, amit akartál, akkor a mondatodból hiányzik egy "ezek":

"...akkor a többiek is kormányt váltanának ugyan, de EZEK TÖBBSÉGE, vagyis a választók 39%-a NEM a jelenlegi ellenzékkel akarja a kormányt leváltani."

Magyarul kábé azt mondod, hogy a magyarok megosztottak. Ez mondjuk elég régen így van, és a választók TÖBBSÉGE már értesült róla.

Van, aki a pocakos fodballistát akarja (38%), van aki nem. Van ki a komenistákat akarja (23%), van aki nem. És van aki egyiket sem akarja (39%). Ha bölcsész lennék, azt mondanám, hogy a választók TÖBBSÉGE egyiket sem akarja.

A dolgot árnyalja még, hogy van, aki azért szavazna a pocakos fodballistára, mert nem akarja a komenistákat, és van, aki azért szavazna a a komenistákra, mert nem akarja a pocakos fodballistát.

Tudod mit? Egyezzünk ki döntetlenben :)
Már az is bicskanyitogató volt, amikor Rogántóni nekikezdett a színjátéknak, hogy majd a frakció felkéri a kormányt, hogy csináljon ezt meg azt, foglalkozzon ilyen meg olyan kérdésekkel, például a Fidesz javaslatára a devizahitelesek problémájával vagy a rezsicsökkentéssel.…..
Torgyán Viktor 2014.02.08 22:17:19
@Alex Shimon: Kicsi szivem te egész jól beszélsz magyarul, magyar-e vagy?

Mert ha igen, akkor légy oly szíves és vegyél részt a lerázásban, amikor az elégedetlenek elzavarják a halál f@sz@ra az összes "politikust"...
Torgyán Viktor 2014.02.08 23:00:01
@tollas: Az alapprobléma az, hogy a kormány (amúgy tök fölöslegesen) az adófizetők rábízott pénzéből csinált egy kampányt, amiben arról győzködi a lakosságot, hogy ők egy milyen fasza kormány.

Ez már erősen fideszkampány-szagú, merthogy ugye a kormány Fideszes, és van egy olyan implicit következtetés elbújtatva a dologban, hogy ha a fideszes kormány fasza, akkor a Fidesz is fasza. És ha ez egy ilyen fasza kormány, akkor tulajdonképpen akár bizalmat kaphatna még négy évre - vagyis: szavazz a Fideszre!

És miután ezt a "kormánykampányt" az emberekkel kifizettették, "odaadják" explicite a Fidesznek. Tehát itt már nem csak a kormány költi az adófizetők pénzét tök feleslegesen, hanem az van, hogy a Fidesz kampányát is az adófizetők fizetik.

És az egészben az a legszebb, hogy valaki egyszer (sokszor) elmondta, hogy "ne a zemberekkel fizettessék meg!", aztán tessék, most ugyanez a jóarcú valaki simán kifizetteti a saját számláját a zemberekkel. Tehát te fizeted azt a kampányt, amiben meggyőznek arról, hogy adjál nekik pénzt...

Nem is tudom, neked tényleg szükséged volt arra, hogy ilyen szájbarágós választ kapjál a kérdésedre???
Torgyán Viktor 2014.02.08 23:25:59
@Labancz: Gondolom "baloldal" alatt az Összeadást érted. Ha ők nyernek, a zemberek életében alapvetően nem változik semmi...
Gyűlöletem kezdete a 90-es évek elejére datálható. Még javában uralkodott nagy, nemzeti Hóbaglyunk (Boross Péter), amikor ez a narancsszínű undormány már az ártatlan gyermekek felé is elkezdte nyújtogatni rettenetes csápjait. Általános iskolás voltam, de - talán kissé…..
Torgyán Viktor 2014.02.07 15:11:50
@♔batyu♔: Pozsgaira gondolsz?
Torgyán Viktor 2014.02.07 15:18:19
@Kelletteznekem?: Ki az a "ti"????

Én például nagyon nem bírom a pocakos fodballista búráját. Akkor én most komenista vagyok?
 Kedves Naplóm! „Hol van a miniszterelnök?“ - azt kérdezi, miközben nyomnom kéne a gombot... Közöd, ha szabad visszakérdeznem? És hol volt Mesterházy Attila, ha megtudhatom? És a Feri, na az hol volt? Ez ám a tökös ellenzék, mondhatom, a Schiffer legalább kitiltatta magát,…..
Torgyán Viktor 2014.02.06 23:28:16
@Kim Jong Un: Szerinted a zemberek tudják, hogy mi történt?

Te például honnét tudtad meg???
Torgyán Viktor 2014.02.06 23:46:30
@Kámasuka: Tévedsz, ha azt hiszed,hogy csak két lehetőség van.

Tényleg: miért is olyan fontos neked, hogy a pocakos fodballista nyerje a választásokat?
Torgyán Viktor 2014.02.07 00:05:32
@Kámasuka: Ennyi az egész? Hogy nem akarsz szja-t fizetni?

Fideszországban nem fizetsz szja-t? Talán van a gyíkemeberrel egy titkos megállapodásod, hogy neked nem kell???

Tudod mit: megígérem, hogy ha én leszek a miniszterelnök, akkor neked (csak neked!!!) nem kell szja-t fizetned. Sőt: még adok is neked (csak neked!!!) évente 100 forintot, ok?

Remélem rám fogsz szavazni a választásokon, elvégre én adtam a jobb ajánlatot.
„Adózók, karaktergyilkosok, f*sszopó osztrák bankárok, Simon Gabi, Simon Gabi!” - skandálta  minden szolidáris, bár korrupt politikus kedd este. Mivel a hőzöngés önmagában nem sokat ér, ezért a szocialista politikushoz hasonló baklövéseket elkerülendő állítottuk össze…..
Torgyán Viktor 2014.02.06 11:31:42
@toportyánzsóti: Szerintem nincs igazad. Ez egy meglehetősen hasznos poszt volt. Olvasd el a címet: "Korrupciós segédanyag kezdő és középhaladó politikusoknak".

Vannak olyan politikusok, akik már kijárták ezt az iskolát, és már rég nem az önkormányzati lakások és Kaya Ibrahimok meg Ezüsthajók szintjén mozognak. Őket nevezzük haladó és doktori szintű politikusoknak.

Biztos lesz olyan írás is itt a jobbegyenesen, amiben a stadionépítős, közbeszerzős, simicskalajosos-közgépes, trafiktörvényes szinten mozgó politikusok számára adnak hasznos tanácsokat. Bár kérdés, hogy erre a tanácsadásra alkalmas-e a posztoló szakmailag. Úgy értem, ezen a szinten kevés igazán kiváló szakember van az országban, ők pedig nem biztos, hogy meg akarják osztani velünk a szakmai fortélyokat...
Torgyán Viktor 2014.02.06 12:27:45
@sírjatok: Nem már megint, hanem még mindig :)

De eddig ez a legerősebb - parlamenti képviselők kizárása az ülésről. Képzeld el, mit csinálna a Laca országgyűlési őrsége, ha ellenzéki képviselők mondjuk kordont bontanának.

De volt már Magyarországon olyan is, hogy parlamenti képviselőket tartóztattak le, vagy akár köztársasági elnököt. Kéne tanulni történelmet - vagy legalább használni a gúglt :)
A Munkáspártot soha nem lehetett szarral gurigázással vádolni, de ma valamit csúcsra járattak. Politikai és valódi hullákkal kevesen mernek kampányolni, erre talán csak az Összefogás – lásd országos lista első néhány szereplőjét – és a Fidesz – aki szellemében már…..
Torgyán Viktor 2014.02.04 15:21:20
Fletó jól érzékű hátbaszúrásokkal tesz arról, hogy mesterházy minél nagyobbat bukjon az idei választáson is. A cél egyértelmű: a bukás utáni káoszban a zavarosban halászva ismét a baloldal vezére akar lenni. Mert nem adja föl. Soha nem adja föl. Amíg él, vele számolni…..
Torgyán Viktor 2014.02.01 01:39:19
@Free-Press: Cseréld le a szövegedben Gyurcsányt a pocakos fodballistára, az ellenzéket a fideszre, és úgy is igazad lesz :)

Ez a két faszi pontos tükörképe egymásnak: mindkettő a hatalomra hajt. Az ország sorsát nagyjából leszarják, a választók (a zemberek) nekik csak megmunkálandó alapanyag. Az egyetlen ambíciójuk az, hogy uralkodjanak, mindent ennek rendelnek alá.

Gyurcsány oldalán talán kisebb ez az ambíció - neki ugyanis nem abból van pénze, hogy miniszterelnök, hanem abból, hogy jól lop. Ha bukik politikailag, ő visszamehet a balettba ugrálni, Orbán viszont nem hibázhat - mert nincs neki hova visszamennie.
Hamar sikerült alúlmúlnia önmagát az Összefogásnak, Pécsett ezzel az csúnya plakáttal igyekeznek felrázni a szavazókat nyugdíjasokat. Jöhet lassan a 13.havi nyugdíj belebegtetése?Fogalmam sincs mire gondolt az Összefogás Nagykoalíció, mi a probléma a nyugdíjasok…..
Torgyán Viktor 2014.01.31 20:54:54
@Henriette Ráczmolnár: Senki nem köp le ha nem lesz gyereked. Csak azzal legyél tisztában, hogy amikor valaki egy gyermektelen zembert lop meg, akkor az a konkrét meglopott zember pénzét veszi el - ha meg egy gyerekkel rendelkező zembert lop meg, akkor a gyerek pénzét.

Legyen a tolvaj akár egy sima zsbemetsző, akár egy simicskalajos, de lehet akár egy komplett kormány is...
Tegnap azzal foglalkoztunk, hogyan derült ki  a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (röviden Klik) vezetésének inkompetenciája, majd azzal, hogy a kormányzat hogyan nem tett semmit a vizsgálat szerint visszamenőleges szerződéseket kötő, törvénytelen…..
Torgyán Viktor 2014.01.30 22:32:10
@Larry Silverstein: És az ország lakosságának arról a részéről, akik a baller blogmunkásokon kívül szintén kimúlnak majd, azokról mi a véleményed? Hulljon a férgese???
Orbán politikáját éppúgy ostobaság Kádáréhoz hasonlítani, mint a magyar baloldalra rápakolni Kádár bűneit. Kádár rendszerének öröksége itt él velünk a mindennapi rántott húsban és közélettől való elfordulásban – ám a Nemzeti Együttműködés Rendszere lényegéből…..
A tegnapi poszt folytatásaként nézzünk bele abba a minisztériumi előterjesztésbe és egyeztetésbe, ami a tankönyvkiadás államosításáról készült, és amit az Átlátszó tett tegnap közzé.Bár az államosítás módjáról döntést Orbán Viktor hozta meg, a törvényjavaslatot…..
Torgyán Viktor 2013.12.18 12:25:54
Tegyük fel, hogy wmiki az átlag fidesz szavazó. Ha ebben a kontextusban nézzük a viselkedését, akkor azt a következtetést vonhatjuk le belőle, hogy az átlag fidesz szavazó kezdi elveszteni a fonalat:

wmiki 2013.12.18. 08:11:43
Beszól egy elvtársának, mert nem értette meg, hogy az illető (Behajtó70) egy elvtárs, aki pont az aktuális fidesz baromság MELLETT tette le a voksát

Ezek után áttér arra, hogy Magyarországon be kell vezetni a királyságot, mert (ahogy írja) akkor "lenne rajtunk teher, meg nem lenne belepofázás a dolgokba". Ez kábé azt jelenti, hogy neki kellene gondolkodnia és felelősséget vállalnia semmiért, sőt a gondolkodás mint olyan ab ovo be lenne tiltva így nem zavarhatnák meg az idillt mások sem az ellenvéleményükkel.

Rögtönt javasol is egy királyt, a Semjén elvtárs személyében.

Végezetül megállapítja, hogy az aktuális tankönyvekben hazugságok vannak a "miniszterelnök" úrról, viszont nincsenek igazságok a arról, hogy mit tettek a szent országgal a gonosz libások, akik bolsevikek és liberálisok is...

Ebből az egészből tulajdonképpen már csak a kardozás, a baszás és az autós üldözés hiányzik. Az ugyanakkor nem világos, hogy ki legyen a király, mert Semjén elvtárs mellett azért ott van a miniszterelnök elvtárs is, és az eddigi vélekedéséből úgy tűnt, hogy wmiki inkább Orbán elvtársat szeretné királynak.

Szerintem wmiki egy ideális lakmuszpapír a politikusok számára. Én magas ugyanakkor nem tudom eldönteni, hogy ha minden fidesz szavazó ebben a szellemi állapotban van per pillanat - az most jó vagy rossz az ország jövője szempontjából?

(Abban az igen kis valószínűségű esetben, ha wmiki egy végtelenül intelligens bohóc, és az egész szereplése csak egy performansz, akkor az egészet visszavonom :)
Torgyán Viktor 2013.12.18 12:35:10
@Torgyán Viktor: ... persze nem egészen. Vannak még elütési hibák, például felesleges a betű, vagy "én magam" helyett "én magas", stb.

Legközelebb kétszer elolvasom a saját szövegemet, mielőtt megnyomnám a "Komment küldése" gombot.

Lehetséges, hogy az országban elharapódzó hülyeség ragályos, és nem csak az általános intelligenciaszint csökken, de az enyém is????
Jobbegyenes A Kúria árulása 2013.12.16 20:03:35
A magyar igazságszolgáltatást rengeteg jogos kritikai érte az elmúlt évtizedekben. Se szeri, se száma a bicskanyitogató ítéleteknek. Azt már megszokhattuk, hogy az állami milliárdokat elsikkasztók legtöbbször fütyörészve sétálhattak ki a Markó utcából egy-egy felmentő…..
Annyira ott lettem volna, mikor megszületett ez a nagyszerű gondolat az új házszabályról: Kezdésként az ülést vezető elnök elnöki emelvényre érkezésekor az ülés résztvevői felállva köszöntik a választópolgárok közösségét. Nem tudni, hogy ezt maga a házelnök…..
A japán vendéglátók elég udvarias emberek ahhoz, ne kezdjenek neki harsányan kacagni, mikor ezen mondat elhangzik országuk földjén. Végül is annak örülhettek a leginkább, nem ment oda a magyar delegációval Matolcsy György, és nem kezdte el a feneküket vizsgálni a piros pötty…..
Torgyán Viktor 2013.11.26 12:28:14
@bontottcsirke: @csababácsi: Újabb lemez majd akkor lesz, ha a pocakos fodballista eltakarodik. Amíg fűrerkedik, addig ez a lemez megy...

Egyáltalán nem felesleges a zembereket emlékeztetni, mert egyfelől a zemberek hajlamosak elfelejteni dolgokat, másfelől meg jönnek a fiatalok, akiknek koruknál fogva fogalmuk sem lehet arról, hogy mi történt Magyarországon 10-20 vagy 30 évvel ezelőtt...
Libertarian A büdös kapitalista 2013.11.25 00:00:00
Az állami és az államhoz közel álló, tőle függő hazugsággyárosoknak köszönhetően mára eljutottunk addig a pontig, hogy a liberalizmus és a kapitalizmus a világban, de Magyarországon főleg szitokszavakká válnak. Ennek két fő, egymástól nem független oka van: Mindmáig kevesen vannak, akik a…..
Na ez ciki. A finoman szólva kormányközeli Századvég egyik munkatársa kiadott egy tanulmányt, ami (tessék megkapaszkodni) az igazságot írja le az egykulcsos adó hatásairól. Vagyis hogy az kizárólag a leggazdagabb rétegnek kedvezett, miközben mindenki más rosszul járt vele. Csak…..
Torgyán Viktor 2013.11.21 14:21:21
@ipartelep: Bocsánat :)
Torgyán Viktor 2013.11.21 14:24:59
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Még szerencse, hogy te egy ilyen kis mindentudó vagy :)

Tudod, hogy semmi gond a szlovák többkulcsossal, tudod, hogy a pocakos fodballista azt valósítja meg most, amit az SZDSZ 15 éve akart, sőt még azt is tudod, mit akarnak Magyarországon...

Nem akarsz miniszterelnök lenni? Hamarosan üresedés lesz a poszton :)
Torgyán Viktor 2013.11.21 14:47:13
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Legyen tiéd az utolsó szó :)
Hatalmi harcok a GVH rekordbírsága mögött? Majd’ tízmilliárd forintos (!!!) büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a hazai nagybankok jelentős részére. A példátlan büntetés hivatalos indoklása szerint a bankok kartellként működve közösen akadályozták ügyfeleiket…..
Mert sikerült: keresztülverték a társadalmon nem csak a saját, új alkotmányukat, de a központosított média, közoktatás, művészetpolitika, autópályaépítészet és egyéb nyilvánosvécé-direktíva (tudniillik sok pénzért szart termel) minden komolyabban vehető szegmensét úgy,…..
Torgyán Viktor 2013.11.18 12:10:35
@pánpéter: Ezt a hazugság-dolgot nem kellene erőltetni :)

2010 áprlis: "Ma forradalom történt a szavazófülkékben"

2013 szeptember: "„A kétharmados győzelmet nem interpretáltuk forradalomként."

Asszem ezeket nem Gyurcsány mondta, de még csak nem is Bajnai. Hanem a pocakos fodballista. Aki 2013-ban azt hazudta, hogy 2010-ben nem is azt hazudta, amit hazudott :)
Torgyán Viktor 2013.11.18 12:20:58
@Brix: Varrjuk :)

Melyik is volt az az okos csávó, aki ahányszor megszólalt, zuhant egyet a forint?