Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zugkatyuzo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budakeszi Blog Különélők 2013.10.07 08:00:00
Budakeszin lakunk, Nagyszénászugba kimegyünk. Távolodva a várostól közelebb kerülünk a természethez. A kiskertekben ismerősök, barátok és rokonok élnek. Csak egy kicsit másképp. ..
zugkatyuzo 2013.10.17 22:11:09
Kedves Tamás!

Amit a posztban olvashatunk az maga Nagyszénászug!
Amit Nagyszénászugról írsz az sokunk munkájának eredménye, és annak elismerése, mert ezt talán mások is így látják. Persze vannak akik értetlenül állnak a dolog előtt, nem értik, keresik hogy mi a trükk, emberek szabadidejüket, pénzüket mért áldozzák a közre. Aztán rosszallásuk, idegenkedésük érdeklődésbe fordul, és kis idő múlva sorainkban látjuk Őket. Talán mindenki szeret sikeres csapat tagja lenni, talán mindenkit jóérzéssel tölt el, hogy munkájának közvetlen eredménye a mindennapjainkat teszi élhetőbbé, nem tudom. Egy biztos a Zugkátyúzó Kör hétről hétre gyarapodik, és eredményeket mutat fel.
Ausztriában, vagy Németországban hasonló településszerkezetű helyeken elképzelhetetlen, hogy a lakosság, a teraszán kávézgatva várja, hogy majd valaki rendbe teszi helyette a környezetét.
Ott megtanulták már az emberek, hogy ahány porta van, pont annyi utcarész, és pont annyi tevőleges kéz, hogy azt rendben tartsa! És ha valaki valamit már maga rendben tart, nem akaródzik neki mások rendjébe belemocskolni. Ezt a folyamatot tanulni kell! Ez nem pénz kérdése, hanem a kultúráé! Ezért szeretünk Nagyszénászugban élni, ezért köszönünk egymásnak, ha megkérdezzük a másikat -hogy van- meghalgatjuk, hogy mit válaszol, és ha gyalogost látunk az úton bandukolni ezért állunk meg felvenni.
És ha ezt mások is észreveszik az nekünk jól esik.