Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V. kerület sajtóosztály

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éles, sarkos betonkockákkal védik a kerékpársávot az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél, de a járda és a bicikliút közötti akadálymentesítésről elfelejtkeztek. A járda szintben van, nincs fehér bottal érzékelhető rácsozás. Miért olyan bonyolult olyan útszakaszt tervezni,…..
V. kerület sajtóosztály 2013.12.13 14:55:28
A Belváros Új Főutcájának kiépítése projekt II. üteme posztban elemzett részének tervezése és kialakítása minden közlekedési szereplő - így a mozgássérültek és a gyengén látók - érdekeinek figyelembevételével történt. Örömmel vettük, hogy dícséretesnek tartják akadálymentesítési törekvéseinket, a gyalogosok és biciklisek előnyben részesítését, és az új zebra átadását is a Váci utcánál, amely szintén a Belváros akadálymentesítési koncepciójának része. A szóban forgó fejlesztés során rehabilitációs szakmérnökökkel és a fogyatékkal élők érdekvédelmi szervezeteivel egyeztetve alakítottuk ki a terveket, utóbbiak jellemzően örülnek az ilyen megoldásoknak és példaértékűnek tartják a Ferenciek terén zajló kivitelezést. Gyakorlati észrevételeikkel kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni önöket, hogy a látássérültek általában az épületek homlokzatát követve közlekednek a városban, nem a járdaszéleken, de az itt is megtalálható több centiméteres eltérésnek köszönhetően - mivel a látszat ellenére nem mindenhol van szintben a járda és a kerékpár út - érzékelni fogják a két terület határát. Az Európai Unió támogatásából megvalósuló projektnél nem is kivitelezhetnénk olyan útszakaszt, amely nem felel meg ebből a szempontból is az unió elvárásainak. Ezen felül fontos tudni, hogy még mindig építési területről, és nem egy lezárult beruházásról beszélünk: a Belváros Új Főutcája kiépítése II. üteme 2014. márciusában zárul le.
Hét hónap sem volt elég arra, hogy kompromisszumra jusson az V. kerületi Önkormányzat az OTP-vel: csak azért sem adnak bérbe az ország legnagyobb bankjának két parkolóhelyet a Nádor utcában. A pénz nem számít: ebben az országban az az igazi atyaúristen, aki beleszólhat a…..
V. kerület sajtóosztály 2013.12.02 17:21:24
2007 előtt a hivatalok, minisztériumok nem voltak kötelesek fizetni a közterületi parkolásért, ám Belváros önkormányzatának köszönhetően azóta a jogszerű használathoz bérelniük kell a parkolóhelyeket. Az OTP azonban nem tartozik ebbe a körbe, a bejegyzésben említett gyakorlatát ezúttal is elítéljük. Puskás András alpolgármester 2013. április 30-án íródott levelében jelezte Jakab Géza úrnak, hogy "Az eljárás ugyan nem ütközik jogszabályba, de meglátásom szerint nem elegáns, rossz példát mutat. Belváros vezetése mindig is arra törekedett, hogy példás rend legyen az V. kerület területén, ezért szeretném megkérni, hogy vizsgálják felül az eddigi gyakorlatot. A probléma kialakulásának okát azért sem értem, mivel bérleti megállapodásunknak köszönhetően a Nádor utca 18. szám alatt is parkolhatnak az OTP igazgatóságának munkatársai.". A budapesti parkolásról szóló keretrendelet, és a vonatkozó kormányrendelet azonban nem teszi lehetővé, hogy a kerület gazdasági társaságoknak adjon bérbe parkolóhelyeket, ezért a helyzet megoldását nem tudjuk szankciókkal vagy bérleti szerződés megkötésével előmozdítani.
20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről, IX. Fejezet, 35/8.:
"A várakozási tilalom hatálya alól felmentett járművek meghatározott körét feltüntető kiegészítő tábla a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, valamint a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó szervek első számú vezetői által használt székházainál, az igazságügyi szervek (bíróságok, ügyészségek), a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek (rendőrség, hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, büntetés-végrehajtási szervezet, hivatásos tűzoltóság) országos, továbbá területi vagy helyi szervei, a diplomáciai testületek, valamint a humán egészségügyi feladatokat ellátó szervezetek (kórházak, orvosi rendelőintézetek, mentőállomások, elsősegélynyújtó helyek) épületeinél, azok homlokzatának hosszában helyezhető el e szervek járműveinek a várakozási tilalom hatálya alóli mentesítése érdekében. A kiegészítő táblán egyértelművé kell tenni, ha a mentesítés kiterjed az ott dolgozók vagy az oda ügyintézésre érkezők személygépkocsijaira."
Legalább négy hónapja virít a Kálvin tér egyik házán a hatalmas sörösüveg, de a reklámháló alatt homlokzat-felújítás nem volt. A Ferenciek terén nemrég lilaruhás óriásnőt feszítettek ki egy műemlékre – a gigantposzter elsöprő győzelmet aratott a városképi szempontok…..