Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horiga

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A…..
Horiga 2013.10.15 18:27:41
Az egészben csak az a legrosszabb, hogy Neked kell döntened. Bárhogyan is döntesz a Te felelősséged. A lányod már nem olyan kicsi, hogy felejteni tudja akár a Magyarországi, akár az Államokbeli élményeket. Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy Magyarországon csak úgy tudsz "szellemileg" nyugodtan élni, ha teljesen kizárod az életedből a politikát. Ez meg lehetetlen, mert minden nap érezni fogod Te is és a Családod is a politikai intézkedések hatását. (gondolok most arra, hogy a jelenlegi hatalom fogja irányítani az országot. Erre meg van minden esély.)
Az sem elhanyagolható, hogy amikor 3,5 évig itthon éltetek, amerikai fizetésetek volt, és biztos munkahelyi háttered. Azt írod, hogy " nincs semmilyen olyan különleges képzettségetek" amit bárhol könnyen el tudnátok adni. Magyarországon két esetben van valakinek biztos állása. 1.- ha túl közel van a "tűzhöz" / de ez is csak addig érvényes míg nincs hatalomváltás/ 2.- ha olyasmit tudsz, - nem árt ha pappírod is van róla - amire minden itt letelepedett multinak szüksége van. Ugyanis csak a multik képesek Magyarországon viszonylag "rendes" fizetést adni.
Az sem árt, ha nem csak a magyart és az angolt beszéled.
Életvitel szerűen én soha nem éltem az Államokban, de rokoni kapcsolat folytán több esetben volt módomban beutazni a keleti partot. Nyugatabbra csak Las Vegasig jutottam. Nekem nagyon is tetszett az ottani életforma. /Például a lányom is ott végezte scholarship alapon az egyetemi éveinek utolsó évét. / Ő most jelenleg Hollandiában él. Nincs jogom tanácsokat osztogatni, de azért gondolkozz el ezen. Ha szülő vagy a legfontosabb feladatod, a gyermeked oktatásába invesztálni. Nézd meg, hogy ezt hol tudod neki a legjobban biztosítani. Az egyetlen dolog ami megtérül, - nem Neked, hanem a gyermekednek - az oktatásába invesztált pénz. Ha már túl lesz a tanulmányain, majd Ő eldönti mit akar. Te már most sem dönthetsz helyette. Minden döntésbe bele kell őt is vonni,- természetesen a saját szintjén - mert már az Ő élete és várható egzisztenciája a fontosabb. Minden más már csak másodlagos...