Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arleh

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az ember tényleg megzakkant!!!   ..
arleh 2014.11.23 01:58:43
szubjektiv Mohács 2014? 2014.11.22 09:42:17
Mohács 2014? Vajon miért is lett Magyarország olyan fontos hely, hogy a Nagytestvér pont Jóbaráttal, egy terror és bomlasztásszervező szakértővel képviselteti magát Budapesten? Nem vitás, hogy amint egy nemzet elkezdi saját érdekeit képviselni és ellenáll a ráhelyezett…..
szubjektiv A lótetű családfája 2014.11.17 21:58:44
A liberális demokrácia két egymástól idegen fogalom erőszakos párosításával létrehozott szójáték. Sarkítottabban fogalmazva, félrevezető halandzsa. Szótanilag leginkább a ló és a tetű szavaink párosításából létrejött lótetűhöz hasonlatos. Annál is inkább mert az…..
szubjektiv Van értelme? 2014.09.23 14:31:16
Volt idő, amikor még töprengtem az élet értelmén, de már nem teszem. Erre a kérdésre ugyanis nincs ésszerű válasz, de az is lehet, hogy a megközelítés téves. Értelmetlen a kérdés, és mint ilyen nincs rá válasz. Ez a materializmus büntetése. Az ember olyan kérdéseket…..
szubjektiv KABAROK!? 2014.09.23 11:43:04
A honfoglalás kori vagy az azt követő századok közfelfogását alig ismerjük, de bizonyára sok olyan dolog veszett el, ami Európai viszonylatban egyedülálló volt, mai szóhasználattal pedig demokratikusnak nevezhető. A történelemírást és a régészetet mindig a politikai…..
Genetikailag bizonyított tény, hogy a ma oly sikeres emberi faj fejődése korai szakában nem egyszer került a kipusztulás határára. Valahogy mégis mindig sikerült a kritikusan alacsony egyedszámot növelni, fajként nem csak megmaradni, hanem domináns fajjá válni. (az alacsony…..
Egy érdekes vitára hívta fel valaki nemrég a figyelmemet. A Cambridge Union Debating Society egy vitájáról van szó, amelynek láthatóan kialakult szabályai vannak. Nevezetesen egy állítást, egy tézist (proposition, movement) bocsátanak vitára, és a tézis mellett vagy kritizálandó szónokok mondanak…..
arleh 2014.09.07 23:41:33
@Brendel Mátyás: szerintem pontosan érted a poént de de ez a megközelítés is szellemes, nem tagadom...
@á.k.: hiteles tanuk szerint a halálos ágyán Lenin is istent emlegette, lehet, hogy csak megszokásból.
arleh 2014.09.18 23:44:07
Évtizedekkel ezelőtt a materialista szemlélet azt tanította, hogy a vallások azért alakultak ki, mert a primitív ősember nem értette a természeti jelenségeket ezért félelmében természetfeletti lényeket talált ki a jelenségek magyarázatára. Ez a megközelítés roppant primitív és lebutított és csak arra utal, hogy a marxista „természettudós” sem pszichológiai sem filozófiai ismeretekkel nem rendelkezett. A transzcendensben való hit nem a villámok, árvizek, földrengések és egyéb fizikai jelenségektől való félelemmel kapcsolatos. Ezekkel a jelenségekkel az ember a gyakorlatban sikeresen megküzdött. Az egyedüli jelenség, amivel az ember nem tudott, nem tud és minden bizonnyal nem is fog tudni megküzdeni az a végzet. Az elmúlás. Az elmúlás a létezésnek a vége a megsemmisülés, állapot melyet az emberi pszichikum aligha tud tárgyilagosan kezelni. Ennek a gyakorlatilag megoldhatatlan dilemmának az enyhítésére illetve megoldására jöttek létra a vallások. Szekularizált világunkban születtek alternatív megoldások. Akinek annyi pénze van, hogy meg tudja venni az örökkévalóságot, az még életében lefagyasztatja magát, hogy majd évtizedek vagy századok múlva újra éledhessen. Akinek kevesebb pénze van, az csak részvényeket vásárol a halhatatlanságból és őssejtjeit tároltatja. Az írói fantázia évszázadokon át vándorló halhatatlanokat talált ki, akiknek a személyébe saját magukat képzelik bele. Az alternatív javaslatok tárháza mára szinte végtelen, de alapvetően mindenik csak arra tesz kísérletet, hogy egy újabb fantazmagóriával helyettesítse a korszerűtlenné vált vallásos hitet. Az istenhit hagyományos formája valóban archaikus és nehéz hitelt érdemlően megvédeni. Az alapvető kérdés azonban továbbra is megoldatlan és ez a végzet, ami minden élő és élettelen, a makro és mikrokozmosz megoldhatatlan dilemmája. Ezért van az, hogy „zuhanó repülőgépen nincs ateista” mert halál közeli állapotban a tudatalatti olyan megoldásokat is végigfuttat, melyekkel a tudat nem számol.
Pár évtizeddel ezelőtt különösen népszerű lett Erich fon Däniken UFO elmélete. Elképzelése szerint a múltban űrlények látogatták a földet, akiknek a prehistorikus ember rendkívüli teljesítményeit is tulajdonította. A földönkívüliek látogatásáról szóló…..
szubjektiv Svédasztal 2014.09.15 23:19:40
2014 szeptember 14 - én megtörténtek a svédországi választások. Svédország nemhiába módos ország, odafigyelnek, hogy ne forduljanak elő fölösleges kiadások tehát a választásokat sem aprózták el. A helyi, megyei és országos választásokat egy napon tartják. Egy költséggel…..
szubjektiv Meglepő párhuzamok 2014.09.14 01:47:30
  Valamikor a hetvenes években nagy port vert a szentpétervári levéltár igazgatójának tanulmánya mely analógiák alapján bizonyította, hogy az istentagadó bolsevizmus egy vallás. A meglepő megállapítás megkerülte a földet és a maga idejében nagy szenzációt keltett. Többek…..
Ateista Klub Tény-e az evolúció? 2014.08.31 18:13:14
Először is a kép kapcsán van egy fontos tudnivaló. Nincs semmiféle igazolása annak, hogy Einstein ezt írta, vagy mondta volna, azon kívül, hogy sokan tulajdonítják neki. Tehát valószínűleg nem mondta, nem írta, ez is egyike az elterjedt hamis idézeteknek. A hamis idézeteknek,…..