Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dina Preston

8 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég fejtegettem néhány mondat erejéig a különböző tollak, tollbetétek aláírásbiztosságát. A téma azonban még korántsem lejárt lemez, a későbbiekben komolyabban is körül szeretném járni, hogy valójában mennyire tekinthető tartósnak a különböző típusú, és…..
ezt a tollat keresem. Aki szerez nekem 2 db vilagos kék tolltestű tollat, 2000 Ft jutalom üti a markát!!! 1 darabert természetesen csak 1000 Ft jutalom jár. A toll neve : ico retro 70 vagy régi nevén ico scripto. Induljon a hajsza!..
Kommentedet olvasva rámtört a páni félelem: csak nem gondolják a kedves olvasók, hogy én megálltam az A/5-ös tűzött füzeteknél?! Még a feltételezést is sértőnek találom.... Későbbre terveztem ezt a bejegyzést, de essünk túl rajta. Most csak bemutató jelleggel mutatom a…..
Dina Preston 2013.10.26 19:32:17
@golyóstoll: Ó, ez nagyszerű :D Helyreállt a lelki békém :D :D :D
Viszont a füzetek, amiket említettél, felkeltették érdeklődésem. Hol lehet beszerezni?
Nos, most barbár dolgot tettem: nem azért vettem füzetet, hogy írjak bele, hanem azért, hogy ami már megvan a Garfield-os Magyarország albumban és lett belőle még egy, beleragasztgassam és pár sort írjak hozzá. Nos, nem a magam örömére tenném ezt, hanem anyukámat szeretném vele…..
Dina Preston 2013.10.26 19:00:34
@golyóstoll: Én már szakítottam a spirálfüzetekkel, még érettségi után.(2005) Megfogadtam, hogy ha bármikor bármire kell füzet, én spirálozottat és tűzöttet nem veszek, mert "tönkrenyomódik", megnyomorodik, stb. És így jött a butikkönyv. Sajnos ebből se jó mind, mert pl az Educ@ markájúnak a lapjai vékonyabbak (pl a töltőtollhoz nem ajánlott, mert elég csúnyán átüt a papíron és csak úgy issza a tintát).
Itt már csak 2 db töltőtollam van, és tudom, hogy ahhoz csak top-2000 márkájút használok. Meg egyébként is az vált be mint papírvastagság, mint összes egyéb szempont miatt.
És igen, a tűzött füzetre sóher vagyok pénzt adni, de a butikkönyvekre ezreseket szántam :D
Először is bevezetőben szeretném leszögezni, hogy mivel mániákus jegyzetelő vagyok, ezért sokféle füzetet kipróbáltam már, és ez az egyéni, szubjektív rangsorom. Már nem használok ilyen füzeteket, ezek azért vannak még meg, mert ezek voltak a legjobbak, valamint…..
Ilyet már csak a vaterán láttam, potom 2500 magyar pengőért. Ott is csak bordóban, meg feketében asszem. A Shangai Hero Pen gyártja, de belátható okokból nem tudok tőlük rendelni. Maradna a vatera. Ott egyébként Rainbow 232 fantázianéven fut. Igen ám, de ami nekem kell, az…..
Ők azok, akiket nagy átlagban használok. Ebből kifolyólag például van olyan toll, amelyibe már a 4. (!!!) tollbetétet vettem, és most kell majd az 5.-et. A legidősebb jobbról a második, ő most lett 7 éves. Még csak most raktam bele a 3. tollbetétet, annyira vigyáztam rá. Az…..
Megpróbáltam rájönni, melyik mániám is volt előbb. A ceruzák és utána a tollak? Vagy először a füzet és toll-ceruza? Nem fogok rájönni, bármennyit is töröm rajta a fejem. Annyi egészen bizonyos, hogy az egész Anyukámmal kezdődött, aki tanárnő, és mind a mai napig…..
Ez az első bejegyzésecske. Nagyon rövid lesz. Kicsit rövid lesz. Dina vagyok, és megszállottan gyűjtöm (némelyiket használom is) a különleges füzeteket, tollakat és ceruzákat is. Golyóstoll blogja adta meg a kezdő lökést, hogy én is indítsak egy ilyet, csak kicsit…..
Különösebben nem rajongok a formabontó, új koncepciójú írószerekért, legalábbis ami a kinézetet illeti. Ennek ellenére vannak olyan típusok, amelyek bejönnek. Az egyik ilyen a Zebra Expandz SL-F1 teleszkópos (összecsukható) golyóstoll. A formája alapján biztosan nem vettem volna…..