Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alexdebrave

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
alexdebrave 2010.01.20 18:08:06
Ez egy végeláthatatlan vita. Én gyakorló autós vagyok, és megmondom őszintén az autósok között több ökröt látok, őket jobban utálom: - 50 helyett indokolatlanul 30-al korzózó (papa, kalapos, stb..) lekanyarodó sávon előző kolléga (három tipikus kategória: bazi nagy böms, "sietek" pizza futi és frusztrált kisautós), nem tudom mit akarok kolléga (két sáv határán autózik), "belső sávban annyival megyek mint mellettem a külsőben, és így izmozok" típus, kereszteződésben bentragadó típus(tisztelet a kivételnek, de lehet azt látni ha valaki nem fér már át). Ezek a kollégák nagy százalékban hozzájárulnak a forgalom lassulásához, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Pontosabban ők nem is zavarnak annyira, mert tudom mit fog csinálni, kiszámítható, mint a legtöbb autós, van indexe és néha használja is, észre lehet venni, mert nagy, DE a biciklisek. Egyrészt kiszámíthatatlan a közlekedésük (ide sorolom a segédmotorost is), mert például a dugóban ha több sávnál megpróbálok széthúzódni, hogy elférjen mellettem, akkor rittig megkerüli a kocsimat és a másik oldalon koccolja a tükrömet, mint sokan írták körábban a piroson bármikor átmegy, főleg szép lassan, mert úgy van ideje reagálni!

És ami nagyon idegesít, az az, hogy szívesen kerülnek fizikai kontaktusba az én magántulajdonommal. Magyarán ha nem tetszik valami, akkor rácsap a kocsimra, rátámaszkodik ha megfáradt, ha nem fér el, akkor hozzá veri a kormányát pedálját, ésatöbbi. No ezért viszont ölni tudnék. Én tiszteletben tartom mindenki magántulajdonát, én is ezt várom el, és bizony a tulajdonomban lévő személygépjármú külső fele is ide tartozik. Szóval az ilyeneknek csak azt tudom kívánni, csapjon rá egy ukrán mercis motorháztetejére, vagy csapja el az IFA.

Egyébként vannak olyan útszakaszok Budapesten, ahová nem kellene bicikliseknek menni, és ezt biciklis barátaim mondták, például a nagykörút.

Szóval sommázva a sok hülyeséget amit leírtam, az autósok között nagyon sok a barom, de a biciklisek befejezhetnék a mártírkodást mert az baromság, és engem ne akarjon senki megtéríteni, mert jelenleg olcsóbb kocsival közlekednem mint BKV-zni (napi bejárással), és kényelmesebb mint biciklizni (ráadásul nem engedhetem meg magamnak, hogy büdés avagy izzadt legyek).