Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merjünk változtatni

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkába menet reggel a posta felé vettem az irányt, hogy leveleimet feladjam. A postai számkiadó automata előtt egy elhanyagolt külsejű, kellemetlen szagú ember állt bizonytalanul. Nem tudta milyen gombot kell nyomnia. Valaki segített neki, megkapta a sorszámot és becsoszogott a…..
Egy 1933 szeptemberi napsütéses délután a Southampton Row egyik útkereszteződésében az emigráns magyar fizikus, Szilárd Leó fejében megszületett a maghasadás gondolata.  Szilárd Leó feltette magának a kérdést: mi lenne, ha egy neutront belelőnénk egy atommagba? (Minthogy a…..
A francia hetilap múlt heti számának hátsó borítóján a vízbe fulladt szír kisfiú halálával viccelődnek. Az egész annyira gyomorfordító és felháborító, hogy további részleteket nem is írunk róla, sajnos elég sok helyen megtalálható az interneten. Teszi mindezt egy olyan…..
Egy fél lábú szír férfi beintett a politikának és nyert! Ő inkább saját kezébe vette a sorsát és ezzel további 1200 embernek is reményt adott. Magyarok ezrei segítettek a rászorulókon az elmúlt hónapban, amíg a nagypolitika és az egyházak dogmáikkal viaskodtak. A nemzetközi…..
1989. október 23-án az iskolából a harmadik óra után a Kossuth tér felé vettem az irányt. Tudtam, hogy egyszer a történelemkönyvekben köszön vissza majd ez a nap és részese akartam lenni.   Az akkori naptáram bejegyzése szerint látható, hogy előre megterveztem a…..
Miért kell egy hulladékhasznosító cégnek hulladékkal elárasztania a lakosságot? Ez a jogos kérdés merülhet fel a napokban minden Budapesti háztartásban, akik megkapták a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. és Budapest város közös levelét. A levél a "Fontos információk a…..
A minap munkába menet az Üllői út egy kereszteződésében a gyalogátkelő piros lámpája állított meg. A zebra előtt egy idősödő, nagyon koszos ruhájú utcaseprő dolgozott.  Viseletes Seprűjével nagy gondossággal söpörgette a jobb sorsú gyerekek esti szórakozásának…..
Merjünk változtatni SOKK 2015.06.05 12:35:57
A vezetői pozícióban eltöltött hosszabb-rövidebb idő szükségszerűen torzítja a személyiséget. Éppen ezért a vezetőknek szükségük van a kritikára, az építő jellegű vitákra és arra, hogy más szemszögből is lássák saját munkájukat. Miért beszélek épp most erről?…..
Bármilyen fenevaddal nehéz együtt élni, én már próbáltam párat. Lajossal, a csótánnyal még ifjonc koromban osztottam meg a közös alagsori albérletet. A pókok állítólag szerencsét hoznak, ezért nem szoktam bántani őket, de adtam már elő a pörgős-sikítóst a velük való…..
  Gondolkozzunk el rajta, hogy mit fogunk unokáinknak mesélni arról a korról, amiben mi éltünk, ami pont olyan lett, amilyennek mi alkottuk. Aminek tevőleges részesei voltunk, s amivel kapcsolatban nem mutogathatunk másokra, őket okolva mindazért, amit unokáink rónak majd fel…..
Az emberi kapcsolatok struktúrája, mennyisége és minősége a feltétele az egészséges és jól működő társadalomnak. Társadalmi tőkének is szokták mindezt nevezni, mely jól mérhető az általános bizalom mértékével, a társadalmi nirmák betartásával és a civil társadalom…..
Mit adnak Magyarországnak a civilek?   1825 november 3-án gróf Széchenyi István birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozására. Példáját még nagyon sokan követték. A sajátunkból jótékonykodni, közcél érdekében valódi civil…..
Merjünk változtatni 2014.06.02 18:23:53
@törzsmókus: Köszönjük szépen, javítottuk!
  A merjünk változtatni projekt indításakor abból az alapfelvetésből indultunk ki, hogy az Európai Unió és benne Magyarország a civilek társadalma. Egy nemzet csak akkor lehet erős és sikeres, ha belső igényévé válik az alulról szerveződő civil mozgalmak segítése,…..
Január 24-én tartottuk meg első találkozónkat, ahol a civil szervezeteket érintő jogi és adózási kérdésekről, azok változásairól és az önkéntességgel összefüggő témákról volt szó. Az előadások anyagai bárki számára szabadon felhasználhatók, azokat megtalálhatjátok…..
Tudtátok, hogy Magyarországon kb. 65.000 civil szervezet működik? Az Európai Uniós csatlakozásunk előtt egy magas tisztséget betöltő magyar politikus ezt mondta az Országházban: "Szeretném, ha Magyarország a civilek társadalma lenne. Társadalmunk fejlettségét hűen mutatja, hogy…..