Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rozmaring Rozi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Rozmaring Rozi 2013.11.01 14:24:26
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja életét, bár nyilván sejti, de tudni a legritkább esetben tudja, lelkileg is mennyire nehéz időszak következik az életében. A helyzetet súlyosbítja, ha gyerek(ek) is érintett(ek). A mai poszt szerzője, Anna, ezzel a kérdéssel…..
Rozmaring Rozi 2013.10.09 22:17:47
Kedves Anna, A problemaval, vagyis azzal, hogy kulfoldre akartunk koltozni az akkor meg 4 eves fiunkkal meg tavaly oktoberben szembesultunk igazabol, mivel tavaly november ota elunk kinn Franciaorszagban Grenoble-tol nem messze egy gyonyoru hegyi faluban... Szoval adva volt egy elozetes problema, vagyis az, hogy 1,5 eves koratol sajnos kenytelen volt kulfoldon dolgozni a ferjem, mivel Magyarorszagon keptelenek lettunk volna megelni enelkul... Szoval adva volt a problema, vagyis 3 evig 3 havonta latta csak az apjat 1-2 hetre a fiunk es aztan megint ketten maradtunk a berhaz 4 emeleten varva, hogy ujra hazater ... ezert dontottunk ugy 3 ev utan , hogy itt a vege ! Most mar csakis egyutt, akarhol, ahol meg tudunk elni es az sajnos nem Magyarorszag volt es lesz is ugy tunik ...
Itt szuletett aztan majusban a kislanyunk Lily-Rose, aki mar francia es magyar nyelven is egyarant fog beszelni ...
Visszaterve a fiunkra, hat nekunk is elkelt volna egy kis pszichologusi segitseg, mert eleinte nagyon befeszitett minden ellen ( emeberek, iskola, nyelv ) de ugy aprilis ota hirtelen ez elmult es folyekonyan kezdett el beszelni ( rajott, hogy addig nem lesznek baratai ) es szeptembertol mar itt kezdte el az 1.osztalyt a tobbi francia gyerekkel egyutt. De ami engem meg mindig aggaszt az a viselkedese. Ami nem tudom, hogy elkenyeztetes vagy a koltozes eredmenye. Nem reagal, ha szolunk hozza, ha kerunk tole valamit ( gyere enni, huzd fel a cipod, moss fogat ) uvoltozik es rohangal neha magabol kikelve mint egy orult , vergodik es nem tudja megmondani miert. Ha valaki sir vagy hisztizik az iskolaban az biztos, hogy o. Ez akkor is ha nagyon boldog es mindig szinte orditva beszel, ami mar feltunt az iskolaban is es egy kisgyerek mellett nem epp aldas ;-( Kezdek aggodni, hogy hiaba tanulta meg a nyelvet es vannak baratai, valami megis eltort benne es azt nem tudja/tudjuk helyre tenni. Arrol persze meg nem is irtam, hogy otthon van anyam, a kedvenc nagyi, aki ot a vilagon legjobban szereti es volt hogy apja helyett nevelte abban a 3 evben mig apa nem volt kepben es orult volna neki, ha mar lenne tobbet ... szoval elegge osszetett a kirakos, aminek a kozepen egy 5 eves all, akinek elegge kemeny megbirkozni a helyzettel... Hogyan segitsek neki ? Elore is koszonom a valaszt ;-)
Rozmaring Rozi 2013.10.09 23:39:47
@Győrfi Anna: Sajnos nincs, de ha lenne sem tudnank megfizetni... masreszt bar jol beszel franciaul, kerdes, hogy ilyen temaban mennyire lenne jobb valakivel magyarul beszelnie...