Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bluebell.

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja életét, bár nyilván sejti, de tudni a legritkább esetben tudja, lelkileg is mennyire nehéz időszak következik az életében. A helyzetet súlyosbítja, ha gyerek(ek) is érintett(ek). A mai poszt szerzője, Anna, ezzel a kérdéssel…..
Bluebell. 2013.10.09 16:24:03
@tsabus: Masodik-harmadik nyelvvel szelesebb latokoru leszel valoban, mert a nyelvvel egyutt egy kulturat is megismersz (jo esetben). Az agyban azonban nem fog ket beszedkozpont kialakulni (ma mar bizonyitott), ami altal jobb lesz tobbek kozott a logika. Ket anyanyelvet tanulni a gyereknek "gyerekjatek". Nem megterhelo, magatol erthetodo. Miert is fosztanank ot meg tole. Szoval en nem ertem a logikadat, hogy a szulo magara gondol csak.
Mig kesobb egy masodik, harmadik nyelvet tanulni, mint tudjuk kemeny munka, persze megis erdemes.
www.nytimes.com/2012/03/18/opinion/sunday/the-benefits-of-bilingualism.html?_r=0
Bluebell. 2013.10.09 16:42:03
@Th's child: Igazad lehet. Semmikepp nem vitazni akarok, inkabb csak remiszto amit irt.

@sodalisO: sokan nem is vallaljak fel, hogy milyen nehez egy kivandorlas, bar mindenki mashogy eli meg. A gyerekek mindenkepp nehezitik ezt a valtast. Az eletkor es a szemelyiseg is mindenkepp fontos. En lassan mar husz eve, tinedzserkent jottem el otthonrol. Az eleje buli volt, eszrevetlenul illeszkedtunk be. Komolyabb elhatarozassal, illetve idosebb korban nekiindulni biztos nagyobb lelki valsagot okoz.
Ma tovább boncolgatjuk a nyelv és határátkelés kérdéskörét (a sorozatot Max kezdte a minap, posztját itt olvashatjátok el), ezúttal Tilmir svájci tapasztalatait olvashatjátok. Ami nekem külön tetszett, hogy sok saját példát hozott, folytassuk tehát innen a…..
Bluebell. 2013.10.08 11:00:50
@Eleon: Olyan, hogy idegen szot kever, ragoz a helyi nyelvbe, szerintem minden kulfoldon elo csaladnal elofordul. Teljesen normalis. Az iskolai elmenyeit angolul eli meg, konnyebb angolul atadnia, de azert "kuzd", hogy magyarul mondjon mindent. A nagylanyom rakerdez, hogy hogy is van az magyarul..., a kicsit "javitani kell". Ugy mint te, ismetlessel, vagy rakerdezessel. Leszidasrol szo sincs, mint ahogy szerintem a sarga lap sem azt jelenti, hanem csak annyit, hogy kovetkezetesen PROBALUNK magyarul mondani mindent, nem nyugszunk bele a magyar total elangolositasaba, ami mar erthetetlen egy angolul nem beszelo magyar ember szamara.
Bluebell. 2013.10.08 11:00:50
@Babette_: Bocsanat, jogos a kerdes. Elirtam. Bebbi 2013.10.08. 08:06:31 kerdezte, nem te.